Ухвала
від 11.01.2013 по справі 161/634/13- к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/634/13- к

Провадження № 1-кс/161/405/13

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Луцьк 11 січня 2013 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Калькова О.А., за участю прокурора прокуратури Волинської області ОСОБА_1, розглянувши клопотання заступника начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів з подальшим їх вилученням -оригіналів всіх первинних фінансово-господарських (договори, угоди, контракти, додатки та специфікації до них, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі, платіжні та інші документи), а також бухгалтерських документів, що стосуються взаємовідносин з ТзОВ „Медео-ЗахідВ» (код ЄДРПОУ 35594018) за період з 01.01.2008 по 01.07.2012, які перебувають у володінні ПП "Промтехвод-Ч" (код ЄДРПОУ 35263361, Львівська обл., Кам’янка-Бузький р-н, с. Долини, вул. С. Бандери, 2 Б).

Крім того, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів, заступник начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 просить на підставі ч.2 ст. 163 КПК України, дане клопотання розглянути без виклику особи, у володінні якої воно знаходиться.

Оскільки, вищевказані документи, на думку слідчого, мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №12012020020000017 від 21.11.2012 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, з метою належного проведення економічної та почеркознавчої експертиз, зважаючи на характер та обставини розслідуваного правопорушення, ймовірну причетність до його вчинення службових осіб ПП "Промтехвод-Ч", наявні у матеріалах провадження дані дають достатні підстави вважати існування реальної загрози зміни або знищення документів при повідомленні про їх вилучення, а тому необхідним є не лише отримання тимчасового доступу до оригіналів документів, які перебувають у володінні ПП "Промтехвод-Ч", але і їх вилучення.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку заступника начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 та прокурора, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Статтею 163 ч.5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Частиною 7 цієї статті передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе, зокрема, що таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.5, ч.7 ст.163, п.5 ст.162 КПК України, тому заступнику начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення -оригіналів всіх первинних фінансово-господарських (договори, угоди, контракти, додатки та специфікації до них, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі, платіжні та інші документи), а також бухгалтерських документів, що стосуються взаємовідносин з ТзОВ „Медео-ЗахідВ» (код ЄДРПОУ 35594018) за період з 01.01.2008 по 01.07.2012, які перебувають у володінні ПП "Промтехвод-Ч" (код ЄДРПОУ 35263361, Львівська обл., Кам’янка-Бузький р-н, с. Долини, вул. С. Бандери, 2 Б).

На підставі викладеного, керуючись ст.159-166, 167 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Надати (забезпечити) заступнику начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення -оригіналів всіх первинних фінансово-господарських (договори, угоди, контракти, додатки та специфікації до них, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі, платіжні та інші документи), а також бухгалтерських документів, що стосуються взаємовідносин з ТзОВ „Медео-ЗахідВ» (код ЄДРПОУ 35594018) за період з 01.01.2008 по 01.07.2012, які перебувають у володінні ПП "Промтехвод-Ч" (код ЄДРПОУ 35263361, Львівська обл., Кам’янка-Бузький р-н, с. Долини, вул. С. Бандери, 2 Б).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду О.А.Калькова

Дата ухвалення рішення11.01.2013
Оприлюднено22.01.2014

Судовий реєстр по справі —161/634/13- к

Ухвала від 11.01.2013

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Калькова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні