Ухвала
від 17.02.2009 по справі б-23/61
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б-23/61

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

  

УХВАЛА

17.02.09  Справа № Б-23/61   

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

Судді Рочняк Олександри Вікторівни

при секретарі судового засідання Карпець Ользі Анатоліївні,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою  : ДПІ в Надвірнянському районі  , вул.Визволення,2, м.Надвірна, Надвірнянський район, Івано-Франківська область,78400

до боржника  : Виробничо-комерційної фірми "Коршун"  , вул. Ковпака, 26, с.Саджавка, Надвірнянський район, Івано-Франківська область,78453

про банкрутство

за участю представиків сторін:

Від заявника: представники не з"явилися

Від боржника: Сидорак О.О.- ліквідатор, ліцензія серія АБ №271609 від 22.12.05

ВСТАНОВИВ: Постановою суду від 08.10.08 Виробничо-комерційна фірма "Коршун", (вул.Ковпака, 26, с.Саджавка, Надвірнянський район, Івано-Франківська область) визнана банкрутом, відкрито лквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Сидорака О.О. та призначено до розгляду в судвому засіданні  ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора на 17.02.09.

Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 18.12.08 призначено судове засідання по розгляду звіту ліквідатора Сидорака О.О.. та ліквідаційного балансу Виробничо-комерційної фірми "Коршун" на   17.02.09.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні поданий на затвердження звіт ліквідатора, заслухавши ліквідатора та учасників процесу, суд встановив, що  звіт ліквідатора не містить обов'язкового переліку додатків до звіту ліквідатора, як  результату проведеної ним роботи в ході ліквідаційної процедури.

П.6 ст.3-1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” визначено, що  при реалізації своїх прав та обов”язків арбітражний керуючий зобов”язаний діяти сумлінно та розумно з урахуванням інтересів боржника та його кредиторів.

Статтею 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  визначено, що  ліквідатор  з  дня   свого   призначення   здійснює   такі повноваження: приймає до  свого  відання майно боржника,  вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції  з   управління   та   розпорядження   майном банкрута; здійснює інвентаризацію  та  оцінку  майна  банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу. Даною статтею визначено, що ліквідатор зобов'язаний вчинити всі можливі дії щодо з'ясування активу та пасиву боржника шляхом запитів до відповідних органів, у тому числі державної виконавчої служби, банківських установ, бюро технічної інвентаризації, реєстраційних відділень МВС України тощо.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України  "Про відновлення платоспроможності боржника та визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

          Отже, законодавством передбачено обов'язковий перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із звітом ліквідатора та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури та за участі кредиторів (комітету кредиторів).

       Відтак, обов'язком ліквідатора є належне виконанням ним усіх повноважень в ході ліквідаційної процедури, зокрема, по встановленню майна та майнових прав (обтяжень) згідно державних реєстрів як майнових прав, так їх обтяжень (заборон відчуження), витребування в органах державної виконавчої служби виконавчих проваджень, порушених кредиторами боржника. Наслідком належного виконання ліквідатором зазначених обов'язків буде встановлення заставних кредиторів боржника.

Подана ліквідатором довідка ОБТІ не містить інформації про наявність чи відсутність нерухомого майна у боржника, що не дає суду змогу зробити об"єктивний висновок про належно сформований звіт ліквідатора. До того ж, ліквідатором зазначено в звіті, що йому не вдалося встановити місцезнаходження та проживання директора, а тому йому не було передано печатку і кутовий штамп, установчі і засновницькі документи, бухгалтерська документація. Проте, в поданому звіті та додатках до нього не міститься інформація про те, що ліквідатором вжито дії по визнанню печатки і кутового штампу недійсним, як того вимагає закон.

      Оскільки звіт ліквідатора та  ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне проведення ліквідатором всіх заходів ліквідаційної процедури, повне вчинення ним дій по виявленню кредиторів та активів боржника, за результатом розгляду яких суд приймає рішення про можливість відновлення платоспроможності боржника або встановлює неможливість задоволення вимог конкретних кредиторів та приймає рішення про його ліквідацію та припинення провадження у справі, суд вважає, що ліквідатором не вжито всіх заходів та не подано  достатніх доказів, необхідних для затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора по даній справі.

     Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що судове засідання по затвердженню ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора слід відкласти, строк ліквідаційної процедури продовжити, зобов"язати ліквідатора підготувати належним чином  звіт ліквідатора по справі  Виробничо-комерційної фірми "Коршун" та подати суду на затвердження.

Керуючись ст.ст. 3-1, 25, 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “, ст. 86 ГПК України, суд  

УХВАЛИВ:

           відкласти судове засідання по затвердженню ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора.

Продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора  Сидорака Олексія Олексійовича  до 03.03.09.

Ліквідатору  подати суду на затвердження  належним чином  сформований ліквідаційний баланс та звіт про виконану ним роботу в ході ліквідаційної процедури до 02.02.09.

Призначити судове засідання по затвердженню ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора  на   03.03.09  о 10:30 год.  

Участь повноважних представників сторін в судовому засіданні обов"язкова.

         

Копію ухвали направити: заявнику, боржнику, ліквідатору Сидораку Олексію Олексійовичу (ліцензія серія АБ №271609 від 22.12.05, вул.Львівська,83/13, м.Стрий).

 

Суддя                                                            Рочняк Олександра Вікторівна

 

Виготовлено в АС "Діловодство суду"

спеціаліст 2 категорії

Петльована Надія Романівна    

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення17.02.2009
Оприлюднено03.03.2009
Номер документу3041611
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-23/61

Ухвала від 23.12.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 18.11.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 09.09.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 22.09.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 18.12.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 29.09.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 07.04.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 13.03.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 17.02.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Постанова від 08.10.2008

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні