Ухвала
від 02.04.2013 по справі 45/23б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

по справі про банкрутство

02.04.13 р. Справа № 45/23б

за заявою кредитора (заявника) Артемівської об'єднаної державної податкової інспекції Донецької області Державної податкової служби

до боржника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Нива», с. Миньківка

про банкрутство

арбітражний керуючий Новікова Т.В.

Суддя Лейба М.О.

Представники:

від кредитора: Годунова О.О. - за довіреністю від Артемівської ОДПІ Донецької області ДПС

від боржника: не з'явився

арбітражний керуючий: Новікова Т.В.

Ухвалою від 03.02.10р. за заявою Артемівської об'єднаної державної податкової інспекції Державної податкової служби господарським судом Донецької області порушена справа про банкрутство відсутнього боржника Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Нива», с.Миньківка.

Постановою суду від 24.02.10р. боржник визнаний банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначений арбітражний керуючий Стрельніков С.О.

Ухвалою суду від 17.11.10р. припинені повноваження арбітражного керуючого Стрельнікова С.О. в якості ліквідатора по справі №45/23б про банкрутство Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Нива», с.Миньківка та ліквідатором призначено арбітражного керуючого Новікову Т. В.

Ухвалами суду від 18.03.11р., 06.12.11р. строк ліквідаційної процедури продовжений відповідно до 17.05.11р. та 01.03.12.

Автоматизованою системою «Документообіг суду» справу передано на розгляд судді Лейбі М.О.

Ухвалами суду від 09.04.12р., 07.06.12р., 13.09.12р. строк ліквідаційної процедури продовжений до 01.06.12р., 01.08.12р., 01.11.12р.

За результатами ліквідаційної процедури ліквідатор надав до суду для затвердження звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс, а також клопотання про затвердження звіту про відшкодування витрат та оплату послуг арбітражного керуючого.

Ухвалою суду від 08.02.12р. розгляд справи призначений в судовому засіданні на 05.03.13р. та суд зобов'язував ліквідатора надати ряд додаткових документів.

В доповнення до поданого звіту, 05.03.13р. ліквідатором на виконання вимог суду надане клопотання про долучення до матеріалів справи витребуваних документів.

Надані додаткові документи долучені до матеріалів справи.

Ухвалою суду від 05.03.13р. розгляд справи відкладений на 02.04.13р.

Відповідно до ч.1 п.11 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.11р., положення цього Закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури».

Приймаючи рішення щодо затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, застосуванню підлягають норми Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 30.06.99р., оскільки ліквідаційну процедуру відносно Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» відкрито 24.02.10р., тобто до набрання чинності новою редакцією Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Господарський суд, розглянувши в судовому засіданні 02.04.13р. дані звіту та ліквідаційного балансу, додані до них документи, а також інші матеріали справи, заслухавши пояснення та доводи ліквідатора, встановив:

На виконання вимог ст.25 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ході ліквідаційної процедури ліквідаторами проведені заходи, направлені на виявлення майна банкрута та можливих кредиторів.

Ліквідатором письмово повідомлені про визнання боржника банкрутом всі можливі кредитори, а саме: Управління Пенсійного фонду України в м. Артемівську та Артемівському районі, Артемівський міський центр зайнятості, Артемівська міська виконавча дирекція Донецького обласного відділення ФСС з тимчасової втрати працездатності, Відділення виконавчої дирекції ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Артемівському районі.

Згідно отриманих відповідей вимог від інших кредиторів не надходило.

У відповідності з вимогами ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатором був складений реєстр вимог кредиторів, який міститься в матеріалах справи та складається з вимог єдиного ініціюючого кредитора.

З метою виявлення майна відсутнього боржника ліквідатором направлені запити до відповідних органів реєстрації, у тому числі державної виконавчої служби, банківських установ, бюро технічної інвентаризації, відділу земельних ресурсів, реєстраційних відділень МВС України.

Також, відповідно до відомостей, представлених у звіті та за поясненнями арбітражного керуючого, наданими в судовому засіданні ліквідатором проведена інвентаризація майна боржника та сформована ліквідаційна маса, до складу якої увійшло наступне майно: - Ѕ частина нежитлового приміщення, розташована за адресою: вул. Леніна, буд. 42 б, с. Міньківка, Артемівський район, Донецька область; - плуг ПНЛ-3-35; - газ-53 1987р. випуску; - кран-балка, п/м 1т. (4,2); трактор ЮМЗ-6 колісний 1988р. випуску; - сцепка С-11 (боронова); - сцепка культиваторна; причіп ПСЕ-12,5 - 1988р. випуску.

Оцінка майна боржника була проведена відповідно до вимог законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.

Реалізація майна проводилась за правилами загальної процедури, які встановлені ст.ст. 29, 30 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». При здійсненні ліквідаційної процедури ліквідатором були застосовані конкурсні засоби реалізації майнових активів боржника, а саме процедура продажу майна боржника відбулась на відкритих торгаш шляхом проведення аукціонів 18.08.11р., 31.08.11р., 26.09.11р.

Грошові кошти, отримані від реалізації майнових активів боржника спрямовані на покриття витрат та оплату послуг ліквідатора, а також на погашення вимог ініціюючого кредитора, включених до третьої черги реєстру вимог кредиторів.

В результаті проведеної роботи встановлено, що будь-які інші майнові активи, необхідні для ведення виробничої діяльності у боржника відсутні, що підтверджується запитами ліквідатора банкрута та відповідями на них відповідних державних органів, що здійснюють реєстрацію та облік рухомого та нерухомого майна.

Вимоги, не задоволені за недостатністю майна, відповідно до приписів п.6 ст.31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» вважаються погашеними.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута не заперечував.

За результатами розгляду в судовому засіданні звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу суд визнає їх такими, що підлягають затвердженню, а підприємство-банкрут -ліквідації, оскільки в силу п.2 ст.32 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Розглянувши в судовому засіданні клопотання ліквідатора про затвердження звіту про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого Новікової Т.В. за період з 17.11.10р. по 25.01.13р. у загальній сумі 62416,13грн. та матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив:

Згідно з ч.12 ст.3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до приписів ч.14 ст.3-1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду.

Понесені витрати арбітражного керуючого Новікової Т.В. підтвердженні доданими до клопотання матеріалами.

Враховуючи викладене та керуючись п.1-1 прикінцевих положень Закону України Про внесення змін до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону від 22.12.11 №4212-VI, ст. 3-1 , п.1 ст.5, ст. 32, п.6 ст. 40, ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» від 14.05.92 №2343-XII (в редакції Закону від 30.06.99 №784-XIV), ст.ст.4-1, 34, 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В :

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» (код ЄДРПОУ 24316222), що зареєстроване за адресою: 84532, Донецька область, Артемівський район, с. Міньківка.

Затвердити звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого Новікової Т.В. за період з 17.11.10р. по 25.01.13р. у загальній сумі 62416,13грн.

Юридичну особу - банкрут Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Нива», с. Міньківка (код ЄДРПОУ 24316222), - ліквідувати.

Провадження по справі №45/23б - припинити.

Зобов'язати ліквідатора закрити рахунки в банківській установі, здійснити оголошення в засобах масової інформації про недійсність печаток та штампів. Докази подати до суду в 10-денний строк.

Ухвалу направити органу, який здійснив державну реєстрацію банкрута, органу державної статистики для виключення підприємства - банкрута з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, власнику, органу державної податкової служби за місцем знаходження банкрута, державному реєстратору та органу ДВС.

Суддя Лейба М.О.

Вик Лабуня С.Є. тел. 311-94-81

Надруковано примірників - 9 :

господарському суду Донецької області - 1,

сторонам - 2,

арбітражному керуючому -1,

державному органу з питань банкрутства -1,

державному реєстратору за місцезнаходженням боржника -1,

державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника -1,

органу державної податкової служби -1,

органу державної статистики -1 ,

Дата ухвалення рішення02.04.2013
Оприлюднено09.04.2013
Номер документу30516449
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство арбітражний керуючий Новікова Т.В.

Судовий реєстр по справі —45/23б

Ухвала від 05.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 08.02.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 13.09.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 21.08.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Донецької області

Лейба М.О.

Ухвала від 06.12.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

Ухвала від 29.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Плотніцький Б.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні