Ухвала
від 05.04.2013 по справі 812/3208/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

05 квітня 2013 року Справа № 812/3208/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Пляшкова К.О., перевіривши матеріали адміністративного позову Донбаського територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі відділу нагляду за учасниками ринку цінних паперів у Луганській області Донбаського територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до приватного акціонерного товариства «Союз Трейд Компані» про стягнення суми штрафних санкцій у розмірі 5100,00 грн., -

ВСТАНОВИВ:

03 квітня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов позов Донбаського територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі відділу нагляду за учасниками ринку цінних паперів у Луганській області Донбаського територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до приватного акціонерного товариства Союз Трейд Компані» про стягнення суми штрафних санкцій у розмірі 5100,00 грн.

Частиною 1 статті 107 КАС України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи:

1) подана позовна заява особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність;

2) має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником);

3) відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу;

4) належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства;

5) подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними);

6) немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.2 ст.107 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі. Адміністративний позов підсудний Луганському окружному адміністративному суду.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам ст.ст.105, 106 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не вбачається, тому вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі.

Разом з позовною заявою позивачем подано клопотання про звільнення від сплати судових витрат.

Згідно з частиною 1 статті 88 Кодексу адміністративного судочинства України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Розглянувши клопотання Донбаського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі відділу нагляду за учасниками ринку цінних паперів у Луганській області Донбаського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про звільнення від сплати судових витрат, суд прийшов до висновку про можливість її часткового задоволення, а саме шляхом відстрочення Донбаському територіальному управлінню Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі відділу нагляду за учасниками ринку цінних паперів у Луганській області Донбаського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку сплати судового збору до винесення судового рішення по справі.

Керуючись ст.ст.88, 105, 106, 107, 110 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом Донбаського територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі відділу нагляду за учасниками ринку цінних паперів у Луганській області Донбаського територіального управління національної комісії з цінних паперів та фондового ринку до приватного акціонерного товариства «Союз Трейд Компані» про стягнення суми штрафних санкцій у розмірі 5100,00 грн.

Відстрочити Донбаському територіальному управлінню Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в особі відділу нагляду за учасниками ринку цінних паперів у Луганській області Донбаського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку сплату судового збору до винесення судового рішення по справі.

Призначити справу до розгляду у судове засідання на 15 квітня 2013 року о 15 год. 20 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: м. Луганськ, вул. Поштова, 1.

Позивачу - у судове засідання надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях - для огляду в судовому засіданні, а також:

- докази отримання відповідачем постанов № 1013-ДО-1-Е, № 1014-ДО-1-Е, № 1015-ДО-1-Е від 15.10.2012.

Запропонувати відповідачу надати у судове засідання, у разі заперечення проти позову, відзив на позовну заяву, документи на підтвердження своїх доводів.

Судове засідання буде проведено одноособово суддею Луганського окружного адміністративного суду Пляшковою К.О.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати сторонам з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статті 49, 51 цього Кодексу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяК.О. Пляшкова

Дата ухвалення рішення05.04.2013
Оприлюднено09.04.2013
Номер документу30517508
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/3208/13-а

Постанова від 13.05.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 05.04.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні