Постанова
від 09.04.2013 по справі 804/3927/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2013 р. Справа № 804/3927/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Кальника В.В., розглянувши в порядку скороченого провадження у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Жовтих Водах Дніпропетровської області до Комунального підприємства «Управління капітального будівництва» про стягнення заборгованості в сумі 4899,00 грн.,

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного фонду України в м. Жовтих Водах Дніпропетровської області звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Комунального підприємства «Управління капітального будівництва» про стягнення заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за період грудень 2012р. - січень 2013р. в сумі 4899,00 грн., -

В обґрунтування позову зазначено, що внаслідок порушення вимог Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року №2464-VІ відповідач має заборгованість в сумі 78581,59 грн.

Відповідач заперечень на позовну заяву не надав. Ухвалу про відкриття провадження у справі відповідачем отримано 27.03.13р.

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, оскільки судом вжито усіх заходів для повідомлення відповідача належним чином про розгляд судової справи у порядку скороченого провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що Комунальне підприємство «Управління капітального будівництва» (код ЄДРПОУ 20216759) зареєстроване в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Жовтих Водах Дніпропетровської області як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Порядок сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування визначений Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 8 липня 2010 року №2464-VІ (далі - Закон №2464), який набрав чинності з 1 січня 2011 року, та Інструкцією про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженою Постановою правління Пенсійного фонду України від 27 вересня 2010 року №21-5 та зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 27 жовтня 2010 року за №994/18289.

Відповідно до зазначених нормативно-правових актів на відповідача покладено обов'язки по нарахуванню, обчисленню і сплаті в установлені строки та в повному обсязі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Статтею 9 Закону №2464 та пунктом 4.3 наведеної вище Інструкції №21-5 встановлено, що підприємства, установи й організації, інші юридичні особи утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання проводять щомісячне обчислення єдиного внеску на підставі бухгалтерських та інших документів, відповідно до яких провадиться нарахування (обчислення) або які підтверджують нарахування (обчислення) виплат (доходу), на які нараховується єдиний внесок. Єдиний внесок нараховується на суми, що визначені базою для нарахування єдиного внеску, незалежно від джерел їх фінансування, форми, порядку, місця виплати та використання, а також незалежно від того, чи виплачені такі суми фактично після їх нарахування до сплати. Нараховані за відповідний базовий звітний період суми єдиного внеску сплачуються платником шляхом перерахування безготівкових коштів з його банківського рахунку не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, незалежно від виплати заробітної плати та інших видів виплат, на суми яких нараховується єдиний внесок. Базовим звітним періодом є календарний місяць. Єдиний внесок підлягає сплати незалежно від фінансового стану платника.

Відповідно до частини 8 статті 9 Закону №2464, платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Згідно пункту 2 частини 11 статті 25 Закону №2464 територіальний орган Пенсійного фонду застосовує до платника єдиного внеску такі штрафні санкції: за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум.

Загальна сума заборгованості Комунального підприємства «Управління капітального будівництва» перед УПФУ в м. Жовтих Водах Дніпропетровської області зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за грудень 2012р. - січень 2013р. становить 4899,00 грн.

Таким чином, суд вважає правомірним стягнення з відповідача на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Жовтих Водах Дніпропетровської області заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 4899,00 грн., оскільки доказів добровільного погашення заборгованості відповідачем не надано.

Керуючись статтями 128, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з Комунального підприємства «Управління капітального будівництва» на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Жовтих Водах Дніпропетровської області заборгованість по сплаті єдиного внеску за грудень 2012р. - січень 2013р. на суму 4899,00 грн. (чотири тисячі вісімсот дев'яносто дев'ять грн. 00 коп.).

Постанова суду набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя В.В. Кальник

Дата ухвалення рішення09.04.2013
Оприлюднено10.04.2013
Номер документу30548543
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/3927/13-а

Постанова від 09.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

Ухвала від 20.03.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні