Постанова
від 07.12.2006 по справі 9/420-ап-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/420-АП-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

07.12.2006                                                           Справа № 9/420-АП-06

м.Херсон, зал судового засідання № 322, 10 год. 55 хв.

Господарськийсуд Херсонської області у складі судді  Ребристої С. В. при секретарі Муравльовій Г.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу     

за позовом Прокурора Новотроїцького району в інтересах держави в особі Державноїподаткової інспекції у Новотроїцькому районі, смт.Новотроїцьк Херсонської області

до Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства "Дружба", с.Зелене Новотроїцького району Херсонської області  

про  стягнення 9357 грн. 93 коп.

За участю прокурора –Павленко І.В.                                       

Представники сторін:

від позивача –Землякова Г.В. –головний державний податковий інспектор, дор. № 5/9-240 від 06.07.2006р.

від відповідача –Дрозд І.Л. –представник, дор. від 05.12.2006р.

Суть спору: Позивач  звернувся до суду з позовною заявою в якій просить стягнути з відповідача (ПОСП “Дружба”) податковий борг по податку з доходів фізичних осіб в сумі 9357 грн. 932 коп.

Представник позивача та прокурор підтримали позовні вимоги в повному обсязі.

              Представник відповідача позовні вимоги визнає, та посилається на тяжкий фінансовий стан підприємства.

      Дослідивши матеріали справи, заслухавши думку прокурора та представників сторін, суд

        В С Т А Н О В И В:

Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство “Дружба” зареєстровано як суб'єкт підприємницької діяльності та взято на облік в ДПІ у Новотроїцькому районі.

          За результатами здійснення фінансово-господарської діяльності відповідач станом на 30.06.2006р. має податковий борг:

-          по податку з доходів фізичних осіб в розмірі 9357 грн. 93 коп.

   Загальна сума заборгованості відповідача складає 9357 грн. 93 коп., що підтверджується довідкою № 174 від 20.09.2005р. про результати документальної перевірки правильності обчислення та своєчасності внесення до бюджету сум прибуткового податку та податку з власників транспортних засобів та самохідних машин у ПОСП “Дружба” (арк. справи № 21-24), розрахунком  № 1 (арк. справи № 25) та довідкою від 18.08.2006р. про підтвердження заборгованості по податку з доходів фізичних осіб у ПОСП “Дружба” (арк. справи №19-20).

        Згідно положень ст. 2 Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб” №889 від 22.05.2003р. відповідач є платником даного податку. Пунктом 8.1.2 ст. 8 Закону України “Про податок з доходів фізичних осіб”  передбачено, що податок підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом. Банки не мають права приймати платіжні документи на виплату доходу, які не передбачають сплати (перерахування) цього податку до бюджету. Якщо оподатковуваний дохід нараховується, але не виплачується платнику податку особою, що його нараховує, то податок, який підлягає утриманню з такого нарахованого доходу, підлягає сплаті (перерахуванню) до бюджету у строки, встановлені законом для місячного податкового періоду.   

        Відповідно до ч.3 п.1 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” від 25.06.1991р. № 1251-ХІІ платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

         Згідно  положень ст.1 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податковим боргом (недоїмка) визнається податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання.

       Згідно положень ч.1.ст.71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких грунтуються її вимоги і заперечення.

   З огляду на вищевикладене, суд дійшов висновку, що позовні вимоги є обгрунтованими, підтверджені належними документальними доказами  і підлягають задоволенню в повному обсязі в сумі 9357 грн. 93 коп.

       У судовому засіданні  проголошено  вступну та резолютивну частини постанови та повідомлено прокурора і представників сторін про час і місце виготовлення постанови суду в повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.94, 158, 160-163, 167, п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд

                                                   ПОСТАНОВИВ :

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з приватно-орендного сільськогосподарського  підприємства “Дружба”, Херсонська область, Новотроїцький район, с.Зелене, вул. Зелена (р/рахунок 26042757 в Новотроїцькому відділенні АППБ “Аваль”, МФО 352093, код ЄДРПОУ 03784137) в доход Державного бюджету на р/рахунок 35219001004524 у відділенні Державного казначейства у Новотроїцькому районі, заборгованість по податку з доходів фізичних осіб в сумі 9357 грн. 93 коп., стягувач ДПІ у Новотроїцькому районі.

Постанова набирає  законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України постанова або ухвала суду  першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після апеляційного розгляду справи.

   Заява про  апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України –з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про  апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                      С.В. Ребриста

         Постанову складено у повному обсязі  11.12.2006р.

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення07.12.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу306130
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/420-ап-06

Постанова від 07.12.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ребриста С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні