Ухвала
від 11.04.2013 по справі 522/6681/13-ц
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

11.04.2013


Справа № 522/6681/13ц

Провадження № 6/522/355/13

У Х В А Л А

11.04.2013 року

Приморський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Абухіна Р.Д.

при секретарі Гудзь О.О.,

розглянувши подання Другого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції В«Про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі УкраїниВ» , -

В С Т А Н О В И В :

Другим Приморським відділом державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції направлено до суду подання щодо тимчасового обмеження керівника юридичної особи ТОВ «Авеста» - ОСОБА_1, у праві виїзду за межі України.

Представник ІІ Приморського ВДВС до суду не з’явився, надав заяву про слухання справи за його відсутності.

Розглянувши подання про тимчасову заборону виїзду за кордон, надані матеріали, суд вважає в задоволенні вказаного подання слід відмовити на підставі наступного.

У провадженні Другого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції знаходиться виконавче провадження № В-15/741 по примусовому виконанню виконавчого листа № 1570/3889/2012 ,виданого 31.07.2012 року Одеським окружним адміністративним судом про стягнення з ТОВ «Авеста», код (ЄДРПОУ 31830045) на користь ДПІ у Приморському районі м. Одеси суми боргу у розмірі 222 605, 66 грн.

15.08.2012 року державним виконавцем ІІ Приморського ВДВС ОСОБА_2, на підставі ст..ст. 17,18,19,20,25 Закону України « Про виконавче провадження», винесено постанову про відкриття виконавчого провадження про стягення грошової суми з ТОВ «Авеста»., копія постанови наявна в матеріалах справи(а.с.5).

Згідно довідки з головного управління статистики в Одеській області та довідки ДПІ, керівником ТОВ «Авеста» є ОСОБА_1 (а.с.6).

В поданні ІІ Приморського ВДВС немає відомостей про те,що постанова про відкриття виконавчого провадження була направлена боржнику.

Тобто,в матеріалах справи відсутнє підтвердження, що заявник направив копію постанови про відкриття виконавчого провадження , а боржник отримав її, та ухиляється від виконання зобов’язання в добровільному порядку.

Відповідно до ст.124 Конституції України, судові рішення ухвалюються судами України і є обов’язковими до виконання на всій території України.

Примусове виконання рішень в Україні покладається на Державну виконавчу службу, яка входить до системи органів Міністерства юстиції України.

Питання про забезпечення виконання рішення суду шляхом тимчасового обмеження у виїзді за межі України регулюються Законами України В«Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян УкраїниВ» та В«Про виконавче провадженняВ» . Розгляд зазначеного питання судом проводиться за правилами ст. 377-1 ЦПК.

Згідно з ст. 5 ЗУ В«Про виконавче провадженняВ» , державний виконавець здійснює необхідні заходи щодо своєчасного і повного виконання рішення, зазначеного в документі, у спосіб і порядок, зазначені виконавчим документом та при здійснені виконавчого провадження має право звенутись до органу, який видав виконавчий документ з клопотанням про встановлення чи зміну порядку і способу виконання рішення.

Відповідно до п. 18 ч. 3 ст. 11 ЗУ В«Про виконавче провадженняВ» державний виконавець має право у разі ухилення боржника від виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням, звертатись до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань, покладених на нього рішенням.

Підставою для тимчасового обмеження у праві виїзду громадян України за кордон є дія неврегульованих зобов’язань.

Керуючись ст. ст. 209, 210, 293, 377-1 ЦПК України, ст. ст 5, 11 ЗУ В«Про виконавче провадженняВ» , ст. 6 ЗУ В«Про порядок виїзду з України та в’їзд в Україну громадян УкраїниВ» , суд,-

У Х В А Л И В :

В поданні Другого Приморського відділу державної виконавчої служби Одеського міського управління юстиції В«Про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі УкраїниВ» - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через Приморський районний суд м.Одеси шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня винесення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Р.Д. Абухін

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення11.04.2013
Оприлюднено21.01.2014
Номер документу30629949
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —522/6681/13-ц

Ухвала від 11.04.2013

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні