Постанова
від 27.03.2013 по справі 822/1484/13-а
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/1484/13-а

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 березня 2013 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Тарновецького І.І. розглянув у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому до Дочірнього підприємства "Монтаж-електро" ВАТ "Хмельницька СПМК- 578" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся з позовом до Дочірнього підприємства "Монтаж-електро" ВАТ "Хмельницька СПМК- 578" про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2.

В обґрунтування позовних вимог вказує, що у відповідача утворилась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2 відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", в сумі 8365 грн. 28 коп. В зв'язку з цим просить стягнути з відповідача вказану суму заборгованості.

На адресу відповідача була направлена копія ухвали про відкриття скороченого провадження разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що відповідач, Дочірнє підприємство "Монтаж - електро" ВАТ "Хмельницька СПМК- 578", як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа зареєстрована виконавчим комітетом Хмельницької міської ради 31.05.2002 року та включена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (ідентифікаційний код 32039311).

Відповідно до Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності, їх об'єднання, бюджетні, громадські та інші установи та організації, об'єднання громадян та інші юридичні особи, (крім тих, які є платниками фіксованого сільськогосподарського податку) є платниками збору - фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п.п. "б-з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" від 09.07.2003 року, абзацу 4 п. 1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 року за № 64/8663, відшкодуванню підлягають фактичні витрати ПФ України на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, зайнятих повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 у розмірі 100 % від фактичних витрат на виплату та доставку цих пенсій.

Згідно абзацу 4 п. 1 ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", об'єктом оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності, є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до п.п. "б-з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Відповідно до п.п. 6.8 Інструкції, підприємства зобов'язані щомісяця до 25 числа вносити до Пенсійного Фонду зазначену в розрахунку-повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій , призначених на пільгових умовах.

Статтею 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" визначено категорії працівників, які на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від останнього місця роботи.

Відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення" працівнику відповідача, згідно поданих у встановленому законом порядку необхідних документів було призначено пільгову пенсію зі зниженням пенсійного віку. Вказаному пенсіонеру своєчасно та в повному обсязі доставляється та виплачується пенсія у встановленому законом порядку.

Оглядом матеріалів справи встановлено, що відповідач має заборгованість перед управлінням Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, призначених за Списком № 2 відповідно до пунктів "б-з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в розмірі 8365 грн. 28 коп., вона є обґрунтованою, відповідає чинному законодавству і підлягає стягненню. Заборгованість підтверджується розрахунками суми фактичних витрат на виплату і доставку пенсій та карткою особового рахунку.

Керуючись ст.ст. 70, 71, 86, 158-163, 183-2, 254 КАС України, ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", Законом України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", Законом України "Про пенсійне забезпечення", суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Дочірнього підприємства ""Монтаж - електро" ВАТ "Хмельницька СПМК- 578", ідентифікаційний код 32039311, на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам за Списком №2 за жовтень - грудень 2012 року в сумі 8365 грн. 28 коп. ( вісім тисяч триста шістдесят п'ять гривень) 28 коп.

Постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження, виконуються негайно.

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/І.І. Тарновецький "Згідно з оригіналом" Суддя І.І. Тарновецький

Дата ухвалення рішення27.03.2013
Оприлюднено18.04.2013
Номер документу30725628
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/1484/13-а

Ухвала від 20.03.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Постанова від 27.03.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні