Вирок
від 17.04.2013 по справі 308/6410/13-к
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

308/6410/13-к

У Х В А Л А

17.04.2013 року м.Ужгород

Слідчий суддя Ужгородського міськрайонного суду Бедьо В.І., з участю старшого слідчого Сухий В.М., розглянувши клопотання старшого слідчого Сухий В.М. про надання тимчасового доступу до всіх установчих документів, які містяться у реєстраційній справі ТОВ «КНК Агро» код 35815387 та установчих документів, які містяться в реєстраційній справі ТОВ «Настуня» код 37161584, що перебувають у володінні Державного реєстратора Ужгородської районної державної адміністрації Закарпатської області, код ЄДРПОУ: 04053849, юридична адреса: м. Ужгород, вул. Загорська,10 та можливості їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В :

З внесеного клопотання, яке погоджено з прокурором та матеріалів кримінального провадження вбачається, що в ЧЧ Ужгородського РВ УМВС України надійшла заява від ОСОБА_1, який повідомив, що з листа - звернення Ужгородської МДПІ від 11. 01.2013 року йому стало відомо про зміну керівника підприємства ТОВ «КНК Агро», в якому він володіє часткою в статутному фонді, з попереднього ОСОБА_2 на теперішнього ОСОБА_3. Відповідно до статуту підприємства повноважним органом, що здійснює зміну посадових осіб підприємства, є Загальні збори товариства. Однак у період з 1.11.2012 року по теперішній час участі у загальних зборах засновників ТОВ «КНК Агро» заявник не приймав. У заявника є інформація про те, що теперішнім керівником вчиняються дії по реалізації готової продукції підприємства з метою уникнення сплати податків та виплати заробітної плати. Враховуючи зазначене, вважає дії про заміни особи неправомірними.

По даному факту було розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань під номером 12013070170000065 від 12.01.2013 року.

Окрім того в ході досудового розслідування надійшла заява ОСОБА_4, яка повідомила, що від державного реєстратора їй стало відомо, що в ТОВ «Настуня» , де вона являється одним із засновників, без її відома змінився директор. Ним став громадянин ОСОБА_3.

Клопотання слідчого мотивоване тим, що у з метою перевірки доводів заявника на рахунок факту підробки установчих документів ТОВ «КНК Агро», та ТОВ «Настуня», на підставі яких новим директором став ОСОБА_3, виникла необхідність в отриманні та приєднанні до матеріалів кримінальної справи установчих документів, які стали підставою для внесення даних до єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб щодо зміни керівника юридичної особи ТОВ «КНК Агро» та ТОВ «Настуня». У відповідь на запит Державний реєстратор Ужгородської районної державної адміністрації підтвердив факт зміни керівника ТОВ «КНК Агро» та ТОВ «Настуня», що дає підстави вважати, що установчі документи даних юридичних осіб, які мають доказове значення по даному кримінальному провадженні перебувають у його володінні.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Державний реєстратор Ужгородської районної державної адміністрації Закарпатської області в судове засіданні не з’явився, хоча про час і місце розгляду клопотання був повідомлений своєчасно і належним чином, про що свідчить наявна в матеріалах справи повістка про судовий виклик, однак його неявка відповідно до вимог ч.4 ст.163 КПК України не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого з приводу внесеного клопотання, дослідивши матеріали кримінального провадження, беручи до уваги те, що установчі документи юридичних осіб ТОВ «КНК Агро», які мають доказове значення по даному кримінальному провадженні, перебувають у володінні державного реєстратора, приходжу до висновку про обґрунтованість внесеного клопотання в цій частині, а щодо ТОВ «Настуня» - залишити без задоволення, оскільки відносно даного товариства кримінального провадження не порушувалось.

Керуючись ст.ст.159-166, 309 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задоволити частково.

Зобов’язати Державного реєстратора Ужгородської районної державної адміністрації Закарпатської області, код ЄДРПОУ: 04053849, юридична адреса: м. Ужгород, вул. Загорська 10, надати старшому слідчому СВ Ужгородського РВ УМВС України в Закарпатській області майору міліції ОСОБА_5 тимчасовий доступ до всіх установчих документів, які містяться у реєстраційній справі ТОВ «КНК Агро» код 35815387.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її ухвалення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Ужгородського

міськрайонного суду ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення17.04.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу30726871
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —308/6410/13-к

Вирок від 17.04.2013

Кримінальне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Бедьо В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні