Постанова
від 09.04.2013 по справі 5023/5257/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"09" квітня 2013 р. Справа № 5023/5257/12

вх. № 5257/12

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

За участю:

Представника ліквідатора - Линник І.М., довіреність від 26.12.12р.

По справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва", м. Харків

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 11 грудня 2012 року боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва", визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії - Куровського Олега Ігоровича,, якого зобов'язано виконати ліквідаційну процедуру.

До канцелярії господарського суду від ліквідатора надійшов звіт (вх№ 10780) та документи, які свідчать про завершення ліквідаційної процедури.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 25 березня 2013 року призначено до слухання звіт ліквідатора на 09 квітня 2013 року.

Через канцелярію суду від ліквідатора супровідним листом (вх№ 13220) надійшли докази закінчення ліквідаційної процедури в повному обсязі.

В судовому засіданні представник ліквідатора звітував про виконану роботу по ліквідації банкрута, та просив затвердити ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс, ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва", провадження у справі припинити.

Розглянувши наданий суду звіт про виконану роботу з ліквідації банкрута, документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив, що після визнання Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва" банкрутом, призначення ліквідатора і відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором проведені необхідні дії з ліквідації банкрута.

На виконання постанови господарського суду ліквідатором в газеті "Урядовий кур'єр" № 224 (4686) від 05 грудня 2012 року розміщене оголошення про визнання боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора.

На офіційну публікацію в газеті "Урядовий кур'єр" № 4 від 09.01.2013 року з вимогами до банкрута звернувся кредитор - ДПІ у Київському р-ні м. Харкова ДПС в загальній сумі 3 791 353,57 грн., зазначена заборгованість ліквідатором розглянута, визнана у повному обсязі та включена до реєстру вимог кредиторів згідно з черговістю, про що у встановленому порядку повідомлено кредитора.

Будь-які інші кредитори з вимогами до банкрута після публікації оголошення до ліквідатора та суду не звертались.

Ліквідатором проведена перевірка складу та вартості майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва", за результатами якої встановлена відсутність будь-яких майнових активів, що повністю відповідає інвентаризаційній відомості товарно-матеріальних цінностей та інвентаризаційним описам проведеним ліквідаційною комісією у відповідності до п. 3 Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11 серпня 1994 року № 69 (із наступними змінами і доповненнями), п.12 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000 року №419 (із наступними змінами і доповненнями).

З метою розшуку майна банкрута, ліквідатор звернувся із відповідними запитами до органів, які згідно з чинним законодавством в обов'язковому порядку реєструють права власності на нерухоме та цінне рухоме майно та отримав відповіді від УДАІ ГУМВС України в Харківській області, Державної інспекції сільського господарства Харківської області, Державного реєстратора речових прав на нерухоме майно.

За результатами проведених дій, будь-якого майна, що можливо включити до ліквідаційної маси не виявлено.

Згідно письмових пояснень ліквідатора виконавчих проваджень, де стороною є Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва" не виявлено.

Ліквідатор виконав інші заходи по ліквідації банкрута, а саме документи довгострокового зберігання передано до архіву, про що свідчить відповідний Акт.

Розрахункові рахунки банкрута закрито, що підтверджується довідкою ПАТ "Банк "Золоті ворота" від 20 березня 2013 року.

Згідно Акту від 09 квітня 2013 року ліквідатором проведено знищення печатки банкрута.

Оцінка та продаж майна боржника не здійснювалися, у зв'язку із відсутністю будь-якого виявленого майна боржника.

Звіт про виплачені кредиторам кошти ліквідатором не складався, у зв'язку із відсутністю будь-яких виявлених та отриманих під час здійснення ліквідаційної процедури грошових коштів.

Ліквідатором сповіщено відповідні державні органи про закінчення ліквідаційної процедури.

Ліквідатором складено реєстр непогашених вимог кредиторів на загальну суму 3 791 353,57 грн. та ліквідаційний баланс.

Згідно п.6. ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Статтею 4-1 Господарського процесуального кодексу України встановлені форми господарського судового процесу. Господарські суду розглядають справи про банкрутство з урахуванням особливостей, встановлених законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з абз.15 ст.1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що ліквідація є припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Пунктом 2 ст.32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Враховуючи, що ліквідатор здійснив всі заходи по ліквідації банкрута, суду надані документи, що свідчать про завершення ліквідаційної процедури, у тому числі, ліквідаційний баланс та реєстр непогашених вимог кредиторів, у зв'язку з відсутністю активів, які можна було б направити на погашення кредиторської заборгованості, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр непогашених вимог кредиторів, припинити провадження по справі і сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 32, п.6 ст.40, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду ліквідаційний звіт та ліквідаційний баланс.

2. Затвердити реєстр з непогашеною кредиторською заборгованістю в загальній сумі 3 791 353,57 грн. перед ДПІ у Київському р-ні м. Харкова ДПС.

3. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю "Харківський центр підтримки підприємництва", код 36623348, зареєстроване виконавчим комітетом Харківської міської ради, 11.08.2009 року, № 1 480 107 0001 044771, місцезнаходження: 61013, м. Харків, вул. Челюскінців, буд. 14.

4. Провадження у справі № 5023/5257/12 припинити.

5. Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Дану ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, Харківському обласному управлінню статистики, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, фондам.

Суддя Дзюба О.А.

Дата ухвалення рішення09.04.2013
Оприлюднено18.04.2013

Судовий реєстр по справі —5023/5257/12

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Постанова від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні