Постанова
від 17.04.2013 по справі 813/2115/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 квітня 2013 року № 813/2115/13-а

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого - судді Журомської М.В.,

за участю секретаря судового засідання Козак Н.Є.,

за участю представника позивача Чижевського М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Львова Львівської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» про накладення арешту на кошти, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Шевченківському районі м. Львова Львівської області Державної податкової служби (далі - ДПІ) звернулася у Львівський окружний адміністративний суд з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» про накладення арешту на кошти, які знаходяться на рахунках у банку підприємства. В обґрунтування позовних вимог зазначає, що у відповідача наявна заборгованість перед бюджетом, яка є узгодженою та не сплаченою у термін, встановлений Податковим кодексом України, та відсутнє майно для погашення боргу, що є підставою для звернення до суду в порядку пп.20.1.17 п.20.1 ст. 20 Податкового кодексу України.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав викладених у позовній заяві, просив позов задовольнити.

Надіслана рекомендованою кореспонденцією відповідачу за адресою місця знаходження судова повістка повернулася, тому з врахуванням частини 11 статті 35 КАС України, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відповідно до ст. 71 та ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд справи завершувався без участі відповідача за наявними у справі доказами.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для вирішення спору по суті, суд встановив наступні обставини та надав їм правову оцінку.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум», відповідно до Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, зареєстроване 19.09.2005 року виконавчим комітетом Львівської міської ради та перебуває на обліку як платник податків у ДПІ у Шевченківському районі м. Львова Львівської області Державної податкової служби, що підтверджується довідкою №123/18-2010 від 06.02.2013 року.

З матеріалів справи встановлено, що у Товариства з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» наявна податкова заборгованість в розмірі 3 060,00 грн., а саме по податку на прибуток, яка виникла на підставі зобов'язань, що визначені податковими повідомленнями-рішеннями № 0024161510/11645 від 24.07.2012 року, яким визначено суму грошового зобов'язання за платежем податок на прибуток підприємств на суму 1 020,00 грн.; № 0030431510/21454 від 24.12.2012 року, яким визначено суму грошового зобов'язання за платежем податок на прибуток приватних підприємств на суму 2 040,00 грн.

Оскільки Товариством з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» не сплачено у встановлені строки узгодженої суми податкового зобов'язання, ДПІ направила йому податкову вимогу.

З метою виявлення майна боржника ДПІ надсилалися запити до Головного управління Держземагенства у Львівській області, ОКП ЛОР «БТІ та ЕО», Львівського ВРЕР ДАІ.

У відповідь на запит ДПІ Львівський ВРЕР ДАІ з обслуговування м.Львова та Пустомитівського району листом повідомив, що за Товариством з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» транспортні засоби не зареєстровані.

Листом ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» повідомило ДПІ, що даними про реєстрацію прав власності на нерухоме майно за Товариством з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» не володіє.

Згідно відповіді Головного управління Держземагенства у Львівській області земельних ділянок за Товариством з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» у власності чи користуванні не зареєстровано.

Окрім того, згідно акту опису майна № 27 від 20.11.2012 року, складеного податковим керуючим ДПІ у Шевченківському районі м. Львова Львівської області ДПС, вбачається, що у Товариства з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» відсутнє майно, що може бути описане у податкову заставу.

Відповідно до статті 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Відповідно до пункту 41.1 та пункту 41.5 статті 41 Податкового кодексу України органи державної податкової служби є контролюючими органами щодо податків, які справляються до бюджетів та державних цільових фондів, а також стосовно законодавства, контроль за дотриманням якого покладається на органи державної податкової служби.

Органами стягнення є виключно органи державної податкової служби, які уповноважені здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу в межах їх повноважень, а також державні виконавці в межах своїх повноважень.

Відповідно до пункту 20.1.17 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо накладення арешту на кошти та інші цінності такого платника податків, що знаходяться в банку, у разі, якщо у платника податків, який має податковий борг, відсутнє майно та/або його балансова вартість менша суми податкового боргу, та/або таке майно не може бути джерелом погашення податкового боргу.

Зазначені підстави можуть застосовуватись як окремо одна від одної, так і у їх сукупності.

Судом встановлено, що позивачем здійснено всі заходи щодо встановлення наявності вказаних вище підстав для накладення арешту на кошти та інші цінності відповідача, що знаходяться в банку.

Доказів вжиття заходів щодо погашення заборгованості перед бюджетом відповідачем суду не представлено, не надано доказів в спростування вимог.

З урахуванням викладеного суд прийшов до переконання, що позовні вимоги є обґрунтованими, підтверджуються наявними у справі доказами та підлягають до задоволення.

Відповідно до частини четвертої статті 94 КАС України судові витрати не підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 86, 94, 128, 159-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Накласти арешт на кошти Товариства з обмеженою відповідальністю «Транснаціональна компанія «Імперіум» (ЄДРПОУ 32327228), які знаходяться на рахунках в банках, що обслуговують платника в межах стягнення в дохід Державного Бюджету України 3 060,00 грн. (три тисячі шістдесят гривень) заборгованості.

Судові витрати з сторін не стягуються.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Повний текст постанови виготовлено 18 квітня 2013 року.

Суддя Журомська М.В.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.04.2013
Оприлюднено19.04.2013
Номер документу30745806
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/2115/13-а

Постанова від 17.04.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Журомська Майя Вікторівна

Ухвала від 25.03.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Журомська Майя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні