Постанова
від 18.04.2013 по справі 804/4421/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2013 р. Справа №804/4421/13-а 11 год. 50 хвил. Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіВерба І.О. при секретарі судового засіданняЧмоні А.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПСК Анкей» про стягнення коштів за податковим боргом, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби 29 березня 2013 року звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПСК Анкей» про стягнення коштів з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «ПСК Анкей» (код ЄДРПОУ 33807353), в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість в сумі 39284,00 грн.

В обґрунтування позову зазначено, що в порушення вимог Податкового кодексу України відповідач має несплачений податковий борг з податку на додану вартість в сумі 39284,00 грн.

Представник позивача подав заяву про розгляд справи за його відсутності, зазначив, що позовні вимоги підтримує, просив позов задовольнити повністю.

Відповідач заперечень на позовну заяву не надав. Ухвалу про відкриття провадження у справі направлено на адресу відповідача рекомендованим поштовим відправленням, проте конверт повернувся до суду у зв'язку із неврученням (за закінченням терміну зберігання). За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, оскільки судом вжито усіх заходів для повідомлення відповідача належним чином про розгляд судової справи.

З урахуванням неявки сторін, відповідно до вимог статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ПСК Анкей» (код ЄДРПОУ 33807353) є платником податків та обов'язкових платежів та перебуває на податковому обліку в Державній податковій інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби.

За обліковими даними ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби Товариство з обмеженою відповідальністю «ПСК Анкей» має узгоджений податковий борг з податку на додану вартість в сумі 39284,00 грн. відповідно до податкової декларації від 14 грудня 2011 року №64601.

Згідно підпункту 14.1.175 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України, податковий борг це сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Відповідно до пункту 54.1 статті 54 Податкового кодексу України платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу. Така сума грошового зобов'язання та/або пені вважається узгодженою.

Пунктом 57.1 статті 57 Податкового кодексу України встановлено, що платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно пункту 95.1 статті 95 Податкового кодексу України орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Відповідно до статті 59 Податкового кодексу України, у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

У зв'язку із виникненням у відповідача податкового боргу до набрання чинності Податковим кодексом України, вимоги були сформовані та направлялись з урахуванням положень Закону України «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21 грудня 2000 року №2181-ІІІ.

Так, ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби з метою погашення податкового боргу було направлено відповідачу:

- першу податкову вимогу від 2 листопада 2010 року №1/1613 про сплату суми податкового боргу в розмірі 27072,41 грн. Вимогу направлено відповідачу поштою рекомендованим листом з повідомленням та вручено 26 листопада 2010 року, що підтверджується матеріалами справи;

- другу податкову вимогу від 13 грудня 2010 року №2/1814 про сплату суми податкового боргу в розмірі 47152,66 грн. Вимогу направлено відповідачу поштою рекомендованим листом з повідомленням, проте конверт повернувся до податкової інспекції у зв'язку із неврученням.

У зв'язку із збільшенням у підприємства податкового боргу нові податкові вимоги не направлялись.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку про обґрунтованість вимог позивача та їх задоволення, оскільки доказів добровільного погашення сум податкового боргу підприємством не надано.

Керуючись статтями 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПСК Анкей» про стягнення коштів за податковим боргом - задовольнити повністю.

Стягнути кошти з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «ПСК Анкей» (код ЄДРПОУ 33807353), на користь держави в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість в сумі 39284,00 грн. (тридцять дев'ять тисяч двісті вісімдесят чотири грн. 00 коп.).

Постанова суду набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повний текст постанови складений 19 квітня 2013 року.

Суддя І.О. Верба

Дата ухвалення рішення18.04.2013
Оприлюднено23.04.2013
Номер документу30788299
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/4421/13-а

Ухвала від 13.11.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Постанова від 18.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

Ухвала від 01.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Верба Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні