Ухвала
від 26.06.2006 по справі б15/135/04
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б15/135/04

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

 

26.06.06р.

Справа № Б15/135/04

За заявою     Прокурора Петриківського району в інтересах держави в особі Царичанської міжрайонної державної податкової інспекції         

до боржника Петриківського сільського споживчого товариства, смт. Петриківка  

про визнання банкрутом

Суддя Петренко Н.Е.

Представники сторін: без участі сторін

СУТЬ СПРАВИ:

Суть справи викладена в ухвалі господарського суду від 17.11.04.

Справа перебуває на стадії ліквідації.

До господарського суду надійшло клопотання ліквідатора Петриківського сільського споживчого товариства, смт. Петриківка, Чеснової Н.В. про звільнення активів банкрута з податкової застави.

Згідно з частиною третьої Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, цей Закон не регулює питання погашення податкових зобов'язань або стягнення податкового боргу з осіб, на яких поширюються процедури, визначені Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Податкова застава визначається статтею 8 Закону України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” як спосіб захисту інтересів бюджетних споживачів.

Згідно п. 8.7.1 ст. 8 вищезазначеного Закону активи платника податків звільняються з податкової застави з дня прийняття відповідного рішення судом (господарським судом) у межах процедур, визначених законодавством з питань банкрутства.

Відповідно до п.7.8 ст. 7 цього ж Закону з моменту прийняття ухвали судом (господарським судом) про порушення провадження у справі про банкрутство платника податків порядок сплати податкового зобов'язання або погашення податкового боргу такого платника податків визначається згідно з нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, без застосування норм цього Закону. При цьому порядок продажу активів у рахунок погашення податкового боргу боржника визначається державною госпрозрахунковою установою України з питань банкрутства.

Враховуючи, що податкова застава є способом забезпечення виконання податкового зобов'язання, а порядок виконання цього зобов'язання платником податків, щодо якого порушено провадження у справі про банкрутство, Законом України “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” не регулюється, то не може бути застосована і податкова застава на час провадження у справі про банкрутство, а активи боржника повинні бути звільнені з податкової застави.

Вивчивши матеріали справи, господарський суд вважає за можливе задовольнити клопотання ліквідатора, звільнивши активи Петриківського сільського споживчого товариства з податкової застави.

На підставі викладеного, керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 7, 8 Закону України  “Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, ст.ст. 1, 12 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Звільнити активи Петриківського сільського споживчого товариства, смт. Петриківка з податкової застави до припинення провадження у справі №  Б15/135/04 про банкрутство.

Зобов'язати Царичанську міжрайонну державну податкову інспекцію у 10-денний термін з дня отримання цієї ухвали виключити з державного реєстру застав рухомого та нерухомого майна (про податкову заставу) активи Петриківського сільського споживчого товариства, смт. Петриківка, які знаходяться  під податковою заставою.

Суддя

  Н.Е. Петренко

            

Вик. Гануляк О. А.

Дата ухвалення рішення26.06.2006
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу30830
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —б15/135/04

Ухвала від 19.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

Ухвала від 30.11.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

Ухвала від 29.08.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

Ухвала від 26.06.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петренко Н.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні