Ухвала
від 19.04.2013 по справі 15/5005/4515/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

19.04.13 р. Справа № 15/5005/4515/2012

За заявою Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська про приведення наказу у відповідність вимогам статті 18 Закону України "Про виконавче провадження"

У справі за позовом Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська, м. Дніпропетровськ

до Відповідача-1: Ліквідатора Державного підприємства Дніпропетровського Акціонерного товариства закритого типу "Дніпрошляхбуд" Дніпропетровського шляхобудівельного управління № 2 Талана Леоніда Григоровича, м. Дніпропетровськ

Відповідача-2: Публічного акціонерного товариства "Трест Дніпродорбуд", м. Дніпропетровськ

про зобов'язання забезпечити збереження архівних документів АТЗТ "Дніпрошляхбуд".

Суддя Боділовська М.М.

СУТЬ СПОРУ:

04.02.2013 р. рішенням господарського суду Дніпропетровської області у справі № 15/5005/4515/2012 позов Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська до Відповідача-1: Ліквідатора Державного підприємства Дніпропетровського Акціонерного товариства закритого типу "Дніпрошляхбуд" Дніпропетровського шляхобудівельного управління № 2 Талана Леоніда Григоровича, Відповідача-2: Публічного акціонерного товариства "Трест Дніпродорбуд" про зобов'язання забезпечити збереження архівних документів АТЗТ "Дніпрошляхбуд" задоволено частково, зобов'язано Публічне акціонерне товариство "Трест Дніпродорбуд" забезпечити збереженість архівних документів Дочірнього підприємства Дніпропетровського акціонерного товариства закритого типу "Дніпрошляхбуд" Дніпропетровське шляхобудівельне управління № 2 (усі первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, бухгалтерську звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання; у позові до Відповідача-1 відмовлено; стягнено з Публічного акціонерного товариства "Трест Дніпродорбуд" в доход державного бюджету України 1 073, 00 грн. судового збору.

На примусове виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області від 04.02.2013 р., що набрало законної сили 19.02.2013 р. у справі № 15/5005/4515/2012 видано накази від 19.02.2013 р.

18.04.2013 р. від Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська до господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява про приведення наказу від 19.02.2013 р. у справі № 15/5005/4515/2012 про зобов'язання Публічного акціонерного товариства "Трест Дніпродорбуд" забезпечити збереженість архівних документів Дочірнього підприємства Дніпропетровського акціонерного товариства закритого типу "Дніпрошляхбуд" Дніпропетровське шляхобудівельне управління № 2 (усі первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, бухгалтерську звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідність вимогам статті 18 Закону України "Про виконавче провадження".

Заява мотивована тим, що постановою державного виконавця Жовтневого відділу Державної виконавчої служби Дніпропетровського міського управління юстиції від 20.03.2013 р. відмовлено у відкритті виконавчого провадження на підставі наказу № 15/5005/4515/2012 від 19.02.2013 р. через невідповідність виконавчого документу вимогам ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження", а саме - відсутні відомості щодо стягувача: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб), місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер (для фізичних осіб - платників податків) або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України.

Відповідно до ст. 117 Господарського процесуального кодексу України, наказ має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження"; господарський суд, який видав наказ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати наказ таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за наказом; господарський суд ухвалою вносить виправлення до наказу, а у разі якщо його було видано помилково або якщо обов'язок боржника відсутній повністю чи частково у зв'язку з його припиненням добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин, господарський суд визнає наказ таким, що не підлягає виконанню повністю або частково. Якщо стягнення за таким наказом уже відбулося повністю або частково, господарський суд одночасно на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за наказом; ухвала господарського суду за результатами розгляду заяви надсилається стягувачеві і боржнику у п'ятиденний строк з дня її винесення. Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження", у виконавчому документі зазначаються:

- назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище та ініціали посадової особи, що його видали;

- дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ;

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для фізичних осіб - платників податків) або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України, а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо;

- резолютивна частина рішення;

- дата набрання законної (юридичної) сили рішенням;

- строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

У разі якщо рішення ухвалено на користь кількох позивачів або проти кількох відповідачів, а також якщо належить передати майно, що перебуває в кількох місцях, у виконавчому документі зазначаються один боржник та один стягувач, а також визначається, в якій частині необхідно виконати таке рішення, або зазначається, що обов'язок чи право стягнення є солідарним.

Виконавчий документ повинен бути підписаний уповноваженою посадовою особою із зазначенням її прізвища та ініціалів і скріплений печаткою. Скріплення виконавчого документа гербовою печаткою є обов'язковим у разі, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, за законом зобов'язаний мати печатку із зображенням Державного Герба України.

За вказаних обставин суд вважає за необхідне привести наказ від 19.02.2013 р. у справі № 15/5005/4515/2012 у відповідність до вимог ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження", доповнивши його абзацами наступного змісту:

"Стягувач: Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Пісаржевського, 1а; код ЄДРПОУ 21910657; р/р 25602303013177 у ДОУ ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 305482).

Боржник: Публічне акціонерне товариство "Трест Дніпродорбуд" (49044, м. Дніпропетровськ, вул. Шевченко, 35, код 03450005)."

Керуючись ст. ст. 86, 117 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська про приведення наказу від 19.02.2013 р. у справі № 15/5005/4515/2012 у відповідність вимогам статті 18 Закону України "Про виконавче провадження" задовольнити.

Привести наказ у відповідність до вимог ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження", виклавши його в наступній редакції:

"ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

НАКАЗ

19.02.13 р. Справа № 15/5005/4515/2012 про примусове виконання

На виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області

від 04.02.13 р., яке набрало законної сили 19.02.13 р.

Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Трест Дніпродорбуд" (49044, м. Дніпропетровськ, вул. Шевченко, 35, код 03450005) забезпечити збереженість архівних документів Дочірнього підприємства Дніпропетровське акціонерне товариство закритого типу "Дніпрошляхбуд" Дніпропетровське шляхобудівельне управління № 2 (49000, вул. Високовольтна, 14, м. Дніпропетровськ, код 03450011) (усі первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, бухгалтерську звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання.

Стягувач: Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Пісаржевського, 1а; код ЄДРПОУ 21910657; р/р 25602303013177 у ДОУ ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 305482).

Боржник: Публічне акціонерне товариство "Трест Дніпродорбуд" (49044, м. Дніпропетровськ, вул. Шевченко, 35, код 03450005).

Наказ дійсний для пред'явлення до 20.02.14 р."

Видати наказ.

Ухвала набирає законної сили з дня її проголошення.

Ухвалу господарського суду може бути оскаржено протягом п'яти днів з дня проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Дніпропетровського апеляційного господарського суду

Суддя М.М. Боділовська

Дата ухвалення рішення19.04.2013
Оприлюднено24.04.2013
Номер документу30851177
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання забезпечити збереження архівних документів АТЗТ "Дніпрошляхбуд".

Судовий реєстр по справі —15/5005/4515/2012

Постанова від 27.08.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

Ухвала від 19.04.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Боділовська Марина Михайлівна

Рішення від 08.02.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Боділовська Марина Михайлівна

Ухвала від 15.01.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Боділовська Марина Михайлівна

Ухвала від 27.11.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Боділовська Марина Михайлівна

Ухвала від 05.11.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Боділовська Марина Михайлівна

Ухвала від 18.10.2012

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 18.09.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Боділовська Марина Михайлівна

Ухвала від 06.09.2012

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Боділовська Марина Михайлівна

Ухвала від 09.08.2012

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Чус Оксана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні