Постанова
від 26.02.2009 по справі ас12/15-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС12/15-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.02.09           Справа №АС12/15-09.

Господарський суд Сумської області у складі судді Костенко Л.А.

За участю секретаря судового засідання Бардакової О.М.

В судовому  засіданні присутні:  

Від позивача – Привалов О.М.

Від відповідача – не прибув

Прокурор Кошлякова А.Ю.

Розглянувши матеріали справи за позовом: Роменського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в  м. Ромни

до відповідача:  Відкритого акціонерного товариства «Роменський пивоварний завод», м. Ромни

Про  стягнення  1 443  грн. 95  коп.  

                                                                                        

Суть спору: Прокурор звернувся до суду з позовом в порядку адміністративного судочинства, просить  стягнути з відповідача – ВАТ «Роменський пивоварний завод» на користь Управління Пенсійного фонду України в  м. Ромни 1 443 грн. 95 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов”язкове державне пенсійне страхування, яка виникла  станом на 25.12.2008 року відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV від 09.07.2003р. із змінами та доповненнями.

Відповідач  в судове засідання не з»явився, про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, відзиву на позовну заяву суду не надіслав. Зважаючи на вказане, справа розглядається відповідно до ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України  за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, суд

                                             ВСТАНОВИВ:

         Відповідач - Відкрите акціонерне товариство «Роменський пивоварний завод», м. Ромни відповідно до ст. 14 Закону України “Про загальнообовязкове державне пенсійне  страхування”,  зареєстрований як платник страхових внесків на обов»язкове державне пенсійне страхування та зобов»язаний самостійно сплачувати визнане ним зобов»язання.

Згідно п. 1 ст. 19 Закону України “Про загальнообовязкове державне пенсійне  страхування” для платників страхових внесків об»єктом оподаткування є фактичні витрати на оплату праці працівникам.

Порядок обчислення внесків на фактичні витрати на оплату праці встановлений п. 5 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообовязкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої  постановою Правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003р. № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції 16.01.2004р. за № 64/8663.

Відповідач у встановлені строки зобов»язаний подавати позивачу розрахунки зобов»язання зі сплати внесків  на обовязкове державне пенсійне страхування, в яких самостійно визначає розмір зобов»язань перед Пенсійним фондом, але порушує строки сплати зазначеного платежу.

Відповідно до ч. 2 ст. 106 Закону України «Про загальнообовязкове державне пенсійне  страхування»  суми страхових внесків своєчасно не сплачені страхувальниками у строки, визначені ст. 20 цього Закону, вважаються  простроченою заборгованістю зі сплати страхових внесків (недоїмкою).

Прострочена заборгованість відповідача перед УПФУ в м. Ромни, яка виникла  станом на  25.12.2008 року складає  1 443 грн. 95 коп.

Таким чином, на день розгляду справи заборгованість відповідача перед Управлінням Пенсійного фонду України в м. Ромни   становить  1 443 грн. 95 коп. і оскільки відповідач не подав ні доказів погашення  заборгованості, ні аргументованих заперечень проти зазначених вимог, тому вимоги позивача визнаються судом правомірними, обґрунтованими і підлягають задоволенню.

Факт заборгованості відповідача по сплаті внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування повністю підтверджується розрахунком суми позову, копією розрахунку суми страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування,   та іншими документами, які знаходяться в матеріалах справи.

На підставі викладеного, керуючись  ст. ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства  України, суд

                                            ПОСТАНОВИВ :

1.   Позов задовольнити.

        2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Роменський пивоварний завод» (42007, м Ромни  Сумської області, вул. Фрунзе, 6,  код 00383066) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Ромни (42000,  м. Ромни Сумської області,  вул. Шевченка, 8, код 22977066) –  1 443 грн.  95 коп.  заборгованості.

3.   Видати  виконавчий лист після набрання постановою  законної сили.

 4. Постанова суду може бути оскаржена в порядку ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якого, зокрема, заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її складення в повному обсязі. Апеляційна  скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження до Харківського апеляційного адміністративного суду через господарський суд Сумської області.

          5.  Відповідно до ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова суду  першої інстанції, якщо інше не встановлено цим  Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано. В разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

СУДДЯ                                                                                  КОСТЕНКО Л.А.

Дата ухвалення рішення26.02.2009
Оприлюднено11.03.2009
Номер документу3085886
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас12/15-09

Постанова від 26.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 02.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

Ухвала від 13.01.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Л.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні