Постанова
від 22.04.2013 по справі 822/1676/13-а
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/1676/13-а

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 квітня 2013 рокум. Хмельницький Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі:головуючого-суддіТарновецького І.І. при секретарі Човган Д.В. за участі:представника позивача Коваль Т.В. представника відповідача Кривого О.В. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому до Автогосподарства УМВС в Хмельницькій області про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому звернулося до суду з адміністративним позовом до Автогосподарства УМВС в Хмельницькій області про стягнення заборгованості на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 в сумі (з урахуванням уточнень до позовних вимог) 3727,74 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримала повністю, просила суд стягнути з відповідача заборгованість в повному обсязі.

Представник відповідача в судовому засіданні позов визнав, проти задоволення позовних вимог не заперечував.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши письмові докази по справі, суд дійшов наступних висновків.

Суд встановив, що відповідач - Автогосподарство УМВС в Хмельницькій області зареєстроване 28.01.1997 року Хмельницькою міською радою, що підтверджується витягом з реєстру страхувальників від 15.03.2013 року.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", Закону України „Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", відповідач є платником збору-фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених (на пільгових умовах) відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України „Про пенсійне забезпечення".

На підставі п.п. 6.8 Інструкції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України 19.12.2003 року № 21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року за №64/8663 підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Тому згідно абзацу 4 п.1, ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" визначено, що об'єктом оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності є фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" -"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Судом встановлено, що за відповідачем у період січень-лютий 2013 року рахується заборгованість перед управлінням Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам за Списком №2 на загальну суму 3727 грн. 74 коп., відповідно до пунктів „б" - „з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Вказана заборгованість підтверджується розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пенсій призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", розрахунком суми позовних вимог по пільгових пенсіях та карткою особового рахунку.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає позовні вимоги управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому обґрунтованими та підтвердженими належними доказами, а тому позов необхідно задовольнити в повному обсязі.

Керуючись ч. 2 прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", ст.ст. 12,13 Закону України „Про пенсійне забезпечення", п.п. 6.8 Інструкції „Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, ст.ст. 158 - 163, 186,254 КАС України суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з Автогосподарства УМВС в Хмельницькій області, ідентифікаційний код 08682393, на користь Управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам за Списком №2 за січень-лютий 2013 року в сумі 3727,74 грн. (три тисячі сімсот двадцять сім грн. 74 коп.).

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/І.І. Тарновецький "Згідно з оригіналом" Суддя І.І. Тарновецький

Дата ухвалення рішення22.04.2013
Оприлюднено24.04.2013
Номер документу30869460
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/1676/13-а

Ухвала від 10.04.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Постанова від 22.04.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

Ухвала від 28.03.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Тарновецький І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні