Постанова
від 02.03.2009 по справі ас6/22-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС6/22-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.03.09           Справа №АС6/22-09.

Господарський суд Сумської області у складі: головуючого- судді Гордієнка М.І.

                                                                              при секретарі Калініній А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання матеріали справи   за за позовом: Управління Пенсійного фонду України в м.Ромни до відповідача: Відкритого акціонерного товариства «Роменський пивоварний завод», м.Ромни про стягнення 2015 грн. 60 коп.  заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування,

За участю представників:

Від позивача – не з'явився

Від відповідача -  не з'явився

В С Т А Н О В И В:

         До суду звернулось Управління Пенсійного фонду України в м.Ромни з позовом  до  Відкритого акціонерного товариства «Роменський пивоварний завод», м.Ромни про стягнення 2015 грн. 60 коп.  заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування.

           Представники сторін в судове засідання не з»явились з невідомих суду причин в умовах  належного повідомлення сторін про день, час і місце розгляду справи.

         Відповідач відзиву на позовну заяву суду не надав, тому справа розглядається на підставі  наявних доказів.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 14 Закону України “Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV від 09.07.2003р., відповідач є страхувальником, і відповідно до вказаного Закону зареєстрований як платник страхових внесків в Управлінні Пенсійного фонду України в Роменському районі.

Порядок реєстрації страхувальників встановлений ч.2 ст. 17 Закону, в якому вказується, що відповідач зобов‘язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески у розмірах передбачених Законом України «Про збір на обов‘язкове державне пенсійне страхування». Нарахування страхових внесків здійснюється в порядку , визначеному ст. 19 Закону.  

Відповідно до поданого відповідачем звіту за грудень 2008р., ним самостійно нараховані страхові внески в сумі  2015 грн. 60 коп.   які не були сплачені в строки, визначені ст. 20 Закону України “Про загальнообовязкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV від 09.07.2003р., а саме: до 20 числа місяця наступного за звітним.

Станом на 27.01.2009р. заборгованість відповідача по сплаті страхових внесків складає 2015 грн. 60 коп.

Факт заборгованості відповідача по збору на обов'язкове державне пенсійне страхування підтверджується,  розрахунками суми страхових внесків на загальнообов‘язкове державне пенсійне страхування,  та іншими матеріалами справи.

Оскільки відповідач не подав доказів погашення боргу, вимоги позивача правомірні, обґрунтовані і підлягають задоволенню в повному обсязі

          

Тому, враховуючи вищевказане та керуючись ст.ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –  

                                       П О С Т А Н О В И В:

1.Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Роменський пивоварний завод» (42007, Сумська область, м.Ромни, вул. Фрунзе,6 ід. код 00383066) на користь Управління Пенсійного фонду України в м.Ромни (42000, Сумська область, м.Ромни, бул. Шевченка,8, ід. код 22977066) 2015 грн. 60 коп.  заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов»язкове державне пенсійне страхування.

3. Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили за заявою особи на користь якої винесена дана постанова.

4. Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

5. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

6. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                 М.І.ГОРДІЄНКО

Дата ухвалення рішення02.03.2009
Оприлюднено11.03.2009
Номер документу3087293
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас6/22-09

Постанова від 02.03.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

Ухвала від 03.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні