Постанова
від 05.03.2009 по справі ас6/42-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АС6/42-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ   СУД   СУМСЬКОЇ  ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.03.09           Справа №АС6/42-09.

Господарський суд Сумської області у складі

головуючого судді Гордієнко М.І., розглянувши матеріали справи

за позовом: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Охтирка Сумської області

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Слобожанська агрокомпанія» (21106487)

про стягнення 22 грн. 64 коп.

Представники:

     від позивача:      Сергієнко В.П.

     від відповідача:  не з‘явився

     

При прийнятті рішенні про стягнення простроченої заборгованості зі сплати страхових внесків,  Фонди соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, діють як органи державної влади у здійсненні ними  владних управлінських функцій і, відповідно, як суб'єкти владних повноважень.   Відповідно до ч.1, п.4 ст.17 КАС України, спори за зверненнями суб'єкта владних повноважень підлягають вирішенню в порядку адміністративного судочинства і належать до компетенції адміністративних судів.

Враховуючи викладене,  справа № АС 6/42-09 підлягає розгляду  відповідно до вимог Кодексу про адміністративне судочинство України.  

Суть спору:  Позивач просить суд стягнути з відповідача на свою користь борг в сумі 22 грн. 64 коп..

Відповідач відзив на позовну заяву не подав, в судове засідання не з‘явився, про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Тому відповідно  до ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглядається на підставі наявних у ній доказів.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення прокурора, суд встановив:

Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку  на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” ” № 1105-ХІV від 23.09.1999р.,страхування від нещасних випадків є самостійним видом загальнообов'язкового державного соціального страхування, за допомогою якого здійснюється соціальний захист, охорона життя і здоров'я громадян у процесі їх трудової діяльності.

Відповідач як суб‘єктом підприємницької діяльності –фізичною особою, зареєстрований у відділенні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Охтирка, як платник загальнообов'язкових платежів, відповідно ст. ст. 6, 7 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності” являється страхувальником, тому на підставі ст. 45 зазначеного Закону зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків  на виробництві та професійних захворювань.

Відповідач, відповідно до поданих позивачем матеріалів, своєчасно не сплачує страхові внески, і на момент подання позову його борг становить 22 грн. 643 коп.

Факт заборгованості відповідача підтверджується матеріалами справи, а саме: розрахунковою відомістю, розрахунком заборгованості, довідками та іншими документами.

Оскільки відповідач не подав доказів сплати 22 грн. 64 коп. боргу, вимоги позивача правомірні, обґрунтовані і підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 158, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Слобожанська агрокомпанія» (Сумська область, м. Тростянець , пров. Гаєвський, 1А, ід. код 21106487) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Охтирка Сумської області (42700, Сумська область, м. Охтирка, вул. Чкалова, 29,  код 24016448) 22 грн.64 коп. боргу.

3. Видати виконавчий лист після набрання постановою законної сили за заявою особи на користь якої винесена дана постанова..

4. Постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

5. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

6. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

СУДДЯ                                                                                           М.І.ГОРДІЄНКО

Дата ухвалення рішення05.03.2009
Оприлюднено11.03.2009
Номер документу3087563
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —ас6/42-09

Постанова від 05.03.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

Ухвала від 05.02.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні