Постанова
від 19.04.2013 по справі 641/3716/13-к
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/309/2013 Справа №641/3716/13-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2013 року слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова

ОСОБА_1

при секретарі Демченко Т.В.

за участі прокурора Костюкової Н.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання прокурора прокуратури Комінтернівського району міста Харкова юриста 3 класу ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12012220010000064 від 01 грудня 2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

15 квітня 2013 року до суду надійшло клопотання прокурора прокуратури Комінтернівського району міста Харкова юриста 3 класу ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів щодо здійснення з 23.02.2012 до 15.04.2013 господарських операцій ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" з ТОВ "Ліко-9" та ТОВ "Компанія Восток 2012", у тому числі: господарські договори, додатки до них, податкові накладні, фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату грошових коштів за вказаними договорами (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки), фінансово-господарські документи, що підтверджують передачу товарів, виконання робіт або надання послуг (товарно-транспортні накладні, рахунки-фактури, сертифікати відповідності на отриману продукцію, санітарно-гігієнічні та ветеринарні висновки, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих послуг), які перебувають у володінні ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" (ЄДРПОУ 36032681), адреса реєстрації: м. Харків, пров. Титаренківський, 8, та проведення їх вилучення (здійснення виїмки).

В обґрунтування свого клопотання прокурор посилається на те, що службові особи ТОВ "Ліко-9" (ЄДРПОУ 36988091) в період з січня 2012 року по серпень 2012 року шахрайським шляхом заволоділи майном ДП "Сантрейд" (ЄДРПОУ 25394566), спричинивши матеріальну шкоду в особливо великих розмірах.

За даним фактом 01.12.2012 розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 КК України, відомості про яке було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12012220010000064.

Проведеним розслідуванням встановлено, що грошові кошти, отримані від реалізації ТОВ "Ліко-9", товарно-матеріальних цінностей, у тому числі і продукції яка належала ДП "Сантрейд" у подальшому було перераховано на рахунки ТОВ "Компанія Восток 2012" (ЄДРПОУ 38276939), що підтверджується, у тому числі і вилученими під час обшуку офісних приміщень ТОВ "Компанія Восток 2012" договорами про відступлення права вимоги від 07.08.2012. Згідно з вказаним договорами ТОВ "Ліко-9" передало ТОВ " Компанія Восток 2012" майнові права, які набуло ТОВ "Ліко-9" у відповідності до укладеного 23.02.2012 договору постачання №2701 з ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" (ЄДРПОУ 36032681). Однак, проведеними до цього часу слідчими (розшуковими) заходами встановити місцезнаходження документів, які стали підставами для укладання договору про відступлення права вимоги від 07.08.2012, та документів, які виникли під час виконання сторонами зазначеного договору і підтверджували його фактичне виконання, виявлено не було.

З метою забезпечення повного та неупередженого розслідування виникла необхідність у встановленні як підстав передачі майнових прав від ТОВ "Ліко-9" ТОВ "Компанія Восток 2012", так і обставин укладання договору про відступлення права вимоги від 07.08.2013, у тому числі і для призначення судово-економічної експертизи з метою здобуття фактичних даних, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню.

У досудового слідства виникла необхідність у доступі до документів, що були укладені під час виникнення господарських відносин між ТОВ "Ліко-9", ТОВ "Компанія Восток 2012" та ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" (ЄДРПОУ 36032681), та знаходяться у розпорядженні останнього.

Прокурор вважає, що у разі наявності відомостей, що містяться у зазначених документах та які можуть відноситися до конфіденційної інформації, у досудового слідства буде можливість довести обставини, що можуть мати істотне значення у кримінальному провадженні. Крім цього, вказані документи в подальшому самі по собі або в сукупності з іншими речами та документами можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та бути використані у якості доказів.

У судовому засіданні прокурор прокуратури Комінтернівського району м. Харкова ОСОБА_2 клопотання підтримала в повному обсязі.

Представник ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" в судове засідання не з’явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення прокурора Костюкової Н.С., дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Клопотання прокурора, яке надійшло до суду відповідає вимогам КПК України.

Згідно з ч.5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п’ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя вважає, що прокурором доведено, що відомості перебувають або можуть перебувати у володінні ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" та самі по собі мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть мати істотне значення у кримінальному провадженні.

Вилучення вищевказаної інформації необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

Одержати зазначені документи іншими способами неможливо.

За таких обставин, слідчій суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого обґрунтовано та підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159-164,166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора прокуратури Комінтернівського району м. Харкова, юриста 3 класу ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Надати прокурору прокуратури Комінтернівського району м. Харкова, юристу 3 класу ОСОБА_2 дозвіл на тимчасовий доступ до документів щодо здійснення з 23.02.2012 до 15.04.2013 господарських операцій ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" з ТОВ "Ліко-9" та ТОВ "Компанія Восток 2012", у тому числі: господарські договори, додатки до них, податкові накладні, фінансово-господарські документи, що підтверджують сплату грошових коштів за вказаними договорами (платіжні доручення, виписки банківських установ, прибуткові та видаткові касові ордери, чеки), фінансово-господарські документи, що підтверджують передачу товарів, виконання робіт або надання послуг (товарно-транспортні накладні, рахунки-фактури, сертифікати відповідності на отриману продукцію, санітарно-гігієнічні та ветеринарні висновки, довіреності на отримання товарно-матеріальних цінностей, акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих послуг), які перебувають у володінні ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа" (ЄДРПОУ 36032681), адреса реєстрації: м. Харків, пров. Титаренківський, 8, та проведення їх вилучення (здійснення виїмки).

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного суду Харківської області протягом п’яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя- В . В . ОСОБА_1

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення19.04.2013
Оприлюднено23.01.2014
Номер документу30883650
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/3716/13-к

Постанова від 19.04.2013

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Буцький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні