Ухвала
від 22.04.2013 по справі 46/166-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 46/166-б 22.04.13

За заявоюДержавної податкової інспекції у Подільському районі м. Києва До Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" (ідентифікаційний код 36048120) Пробанкрутство Суддя Омельченко Л.В.

Представники:

ЛіквідаторГаврилюк Є.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Державна податкова інспекція у Подільському районі м. Києва (далі - заявник) звернулася до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" у зв'язку з наявністю у підприємства простроченої податкової заборгованості та відсутністю керівних органів юридичної особи за його місцезнаходженням та неподанням більше року податкової звітності.

Провадження у справі за вказаною заявою порушено ухвалою Господарського суду міста Києва № 46/166-б від 30.09.2011 р.

05.10.2011 р. у справі № 46/166-б винесено постанову про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим", відкрито його ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого Гаврилюка Євгена Володимировича, якого зобов'язано подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів боржника та повідомлення їх про визнання зазначеного боржника банкрутом, надати докази такої публікації, а також у строк, встановлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

У зв'язку із надходженням звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута справу № 46/166-б було призначено до розгляду у судовому засіданні на 22.04.2013 р.

22.04.2013 р. у судове засідання з'явився ліквідатор банкрута, який надав суду у матеріали справи додаткові документи та письмові пояснення, підтримав поданий на затвердження суду звіт ліквідатора та доповів суду про хід ліквідаційної процедури, вжиті заходи щодо виявлення дебіторської та кредиторської заборгованості банкрута, про відсутність у банкрута майна, за рахунок якого можливо б було задовольнити вимоги кредиторів, а також клопотав про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу та ліквідацію банкрута.

Як вбачається зі звіту ліквідатора, поданих ним суду документів та наданих пояснень, відповідно до вимог ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором, із метою розшуку, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, вжиття заходів щодо захисту майна боржника, здійснення нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника, забезпечення збереження та ефективного використання майнових активів та формування ліквідаційної маси було направлено запити до Державної податкової інспекції у Подільському районі м. Києва, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Подільського районного центру зайнятості, Управління Пенсійного фонду України у Подільському районі м. Києва, Державної митної служби України, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Києві, Подільської міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Головного управління земельних ресурсів, Управління Державної автомобільної інспекції м. Києва, Відділу державної виконавчої служби Подільського районного управління юстиції, Інспекції державного технічного нагляду, Державної авіаційної служби України, Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна", Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті, банківської установи.

На запити ліквідатором отримані наступні відповіді від:

- Державної податкової інспекції у Подільському районі м. Києва № 3343/Г/19-103 від 27.04.2012 р. про надання інформації щодо банківських рахунків боржника;

- Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський акціонерний банк" № 03/2-3545 від 23.04.2012 р. про відмову ліквідатору у наданні інформації щодо стану грошових коштів, що знаходяться на рахунках боржника;

- Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 09/03/6332/НК від 28.04.2012 р. про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Дакстим" відсутнє серед власників, які володіють 10 % і більше пакетів акцій емітентів;

- Інспекції державного технічного нагляду Київської міської державної адміністрації № 078-1478 від 03.04.2012 р. про відсутність зареєстрованих за боржником тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів;

- Комунального підприємства "Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна" № 44859 від 19.10.2009 р. щодо відсутності станом на 14.10.2009 р. зареєстрованого за боржником на праві власності нерухомого майна;

- Київської регіональної митниці № 14/4-12/14509 від 09.04.2012 р. про те що боржник не перебуває на обліку у Київській регіональній митниці, а також про те, що у період з 01.01.2009 р. по 04.04.2012 р. оформлення вантажів даним підприємством не здійснювалось;

- Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті № 4088-4/9.2.2/45-12 від 20.11.2012 р. про відсутність в Державному судновому реєстрі та Судновій книзі України, що ведеться по місту Києву записів щодо суден, власником або судновласником яких є боржник;

- Головного управління земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації № 07-387/8867 від 09.04.2012 р. про відсутність зареєстрованих за боржником земельних ділянок;

- Управління Державної автомобільної інспекції м. Києва про відсутність зареєстрованих за Товариством з обмеженою відповідальністю "Дакстим" транспортних засобів (відмітка за підписом уповноваженої особи від 05.04.2012 р. вміщена на запиті ліквідатора);

- Державної авіаційної служби № 1.19-03404 від 29.03.2012 р. про те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Дакстим" у Державному реєстрі цивільних повітряних суден серед власників повітряних суден України не зареєстровано;

- Подільського районного центру зайнятості № 26-810 від 19.03.2012 р. про те, у боржника наявна заборгованість перед фондом у сумі 17,60 грн. та про неможливість проведення перевірки у зв'язку із відсутністю Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" за місцем знаходження.

Також, ліквідатор надав суду відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень, якими підтверджується відсутність судових рішень щодо присудження до стягнення активів на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим".

Публікація оголошення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відбулася 08.12.2011 р. у газеті "Голос України" № 231-232 (5231-5232).

Після публікації вказаного оголошення на адресу суду та ліквідатора надійшли заяви від Подільської міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності про визнання кредитором боржника на суму 19,20 грн. та Управління пенсійного фонду України у Подільському районі м. Києва про визнання кредитором боржника на суму 563,20 грн. Також, на адресу ліквідатора банкрута надійшли заяви від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві з вимогами до банкрута у розмірі 18,56 грн. та Подільського районного центру зайнятості у розмірі 17,60 грн.

Як слідує з матеріалів справи, ліквідатором банкрута було визнано заборгованість зазначених вище кредиторів перед вказаною особою у повному обсязі.

Інших заяв з грошовим вимогами до боржника на адресу суду або ж ліквідатора не надходило.

Згідно з даними ліквідаційного балансу підприємства загальна сума кредиторської заборгованості Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" складається із суми, вказаної ініціюючим кредитором у заяві про порушення провадження у справі про банкрутство та визнаної судом у постанові від 05.10.2011 р., а також виявлених ліквідатором грошових вимог кредиторів, що у загальному розмірі становить 3 687,23 грн. Розмір виявленої та визнаної ліквідатором заборгованості перед вказаними кредиторами відображено у реєстрі вимог кредиторів, доданому до звіту ліквідатора, правильність складання якого перевірена судом.

Також, слід зазначити, що у наявному у матеріалах витязі з Державного реєстру обтяжень рухомого майна наявний один запис щодо обтяження рухомого майна боржника: 1) тип обтяження - податкова застава, 2) підстава обтяження - пп. 8.2 ст. 8 Закону України від 21.12.2000 р. № 2181-III "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та цільовими фондами", 3) об'єкт обтяження - активи платника податків згідно акту опису від 05.10.2009 р. № 25; 4) обтяжувач - Державна податкова інспекція у Подільському районі м. Києва. Проте, враховуючи отримані ліквідатором докази відсутності у банкрута майна, за рахунок якого можливе задоволення вимог кредиторів, суд вважає за можливе розглянути по суті та затвердити звіт ліквідатора виходячи з фактичної відсутності у банкрута обтяженого майна.

Як вбачається зі звіту ліквідатора та даних ліквідаційного балансу, у Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" відсутні грошові кошти та майнові активи.

Судом встановлено, що у зв'язку з відсутністю коштів на рахунках банкрута та відсутністю у боржника будь-якого майна, тобто відсутністю ліквідаційної маси, визнана підприємством кредиторська заборгованість ліквідатором не погашалась.

Виходячи з пояснень ліквідатора, за весь час проведення ліквідаційної процедури на його адресу та до суду не надходило відомостей про факти наявності порушених кримінальних справ щодо посадових осіб Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим". У ході ліквідаційної процедури керівник або ж учасники банкрута не передавали ліквідатору печатки і штампи, бухгалтерську та іншу документацію підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим", а тому у разі самостійного їх виявлення ліквідатором, ним будуть вчинені дії по забезпеченню передачі в архів документації та знищення печатки після винесення ухвали про ліквідацію.

Таким чином, прийшовши до висновку про здійснення ліквідатором усіх необхідних для пошуку та виявлення майна банкрута заходів шляхом звернення до відповідних реєстраційний органів, суд вважає за можливе затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута без отриманих від деяких органів відомостей, з огляду на основний вид діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а саме: будівництво будівель.

Матеріалами справи підтверджується, що за час роботи призначеного судом у справі № 46/166-б ліквідатора банкрута скарг на його дії не надходило.

Відповідно до ч. 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч. 5 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність майна у банкрута.

У ч. 2 ст. 32 вказаного Закону передбачено, що якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено в п. 6 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у разі затвердження звіту ліквідатора в порядку ст. 32 даного Закону.

Розглянувши матеріали справи, звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, а також дослідивши додані до звіту документи та заслухавши пояснення ліквідатора, судом встановлено, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим", а боржника, як юридичну особу - ліквідувати та припинити провадження у справі № 46/166-б.

За наведених обставин, керуючись ст.ст. 31, 32, 40, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" (04080, м. Київ, вул. Костянтинівська, 64, кв. 315, ідентифікаційний код 36048120) та поданий ліквідатором реєстр вимог кредиторів.

2. Ліквідувати банкрута - Товариство з обмеженою відповідальністю "Дакстим" (04080, м. Київ, вул. Костянтинівська, 64, кв. 315, ідентифікаційний код 36048120) як юридичну особу у зв'язку з банкрутством.

3. Обслуговуючим банківським установам закрити рахунки Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим".

4. Державній податковій інспекції у Подільському районі м. Києва зняти Товариство з обмеженою відповідальністю "Дакстим" з податкового обліку.

5. Головному міжрегіональному управлінню статистики у м. Києві виключити Товариство з обмеженою відповідальністю "Дакстим" з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

6. Державному реєстратору Подільської районної у місті Києві державної адміністрації провести державну реєстрацію припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" як юридичної особи та внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення Товариства з обмеженою відповідальністю "Дакстим" як юридичної особи не пізніше наступного робочого дня з дати надходження ухвали.

7. Провадження у справі № 46/166-б припинити.

8. Копію ухвали направити ліквідатору, податковому органу, державному реєстратору, державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника, Головному міжрегіональному управлінню статистики у м. Києві.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення22.04.2013
Оприлюднено26.04.2013
Номер документу30913113
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —46/166-б

Ухвала від 22.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 16.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Постанова від 05.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні