Постанова
від 23.04.2013 по справі 5023/655/12
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" квітня 2013 р. Справа № 5023/655/12

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Здоровко Л.М. , суддя Плахов О.В. , суддя Шутенко І.А.

при секретарі Міракові Г.А.,

за участю представників:

апелянта - не прибув,

кредиторів - не прибув,

боржника - Блага Н.А. за довіреністю б/н від 17.04.2013р.,,

ліквідатора - не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва Державної податкової служби України (вх. № 725 Х/2) на постанову господарського суду Харківської області від 06.03.2012р. у справі № 5023/655/12

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Мілєста-Україна", м. Харків,

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИЛА:

Голова ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" звернувся до господарського суду з заявою про порушення у відношенні боржника справи про банкрутство на підставі статті 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою господарського суду Харківської області від 06.03.2012р. у справі № 5023/655/12 (суддя Усатий В.О.) визнано Товариство з обмеженою відповідальністю ТОВ "Мілєста-Україна" (код 33235107), яке зареєстроване 30.11.2004 р. Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією та перереєстроване 20.12.2010 р. за адресою: 61001, м. Харків, проспект Гагаріна, б.7, офіс 1, банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру; призначено ліквідатором ТОВ "Мілєста-Україна" арбітражного керуючого Капустіна Володимира Володимировича (ліцензія серії АВ № 766943 від 20.09.2011 р., ідентифікаційний номер 2852502917, адреса: м. Харків, вул. Кронштадська, б.138); зобов'язано ліквідатора відповідно до пунктів 3, 5 статті 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в п'ятиденний строк опублікувати відомості в офіційних друкованих органах про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії передбачені статтями 25 - 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури, використання коштів боржника; зобов'язано ліквідатора у строк до 06.03.2013 р. виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

Постанову прийнято з підстав неможливості боржника задовольнити кредиторські вимоги через відсутність грошових коштів та майнових активів, що не знаходяться в іпотеці.

ДПІ у Печерському районі м. Києва не погодившись з постановою господарського суду Харківської області від 06.03.2012р. у справі № 5023/655/12 подало апеляційну скаргу, посилаючись на порушення норм матеріального та процесуального права, просить скасувати вказану постанову та припинити провадження у справі № 5023/655/12.

Апелянт вказує, що ТОВ "Мілєста-Україна" не було надано ліквідаційного балансу до податкового органу для перевірки його повноти та достовірності; згідно поданих до ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС податкових декларацій ТОВ «Мілєста-Україна» звітувало вчасно, що свідчить про ведення ТОВ "Мілєста-Україна" фінансово-господарської діяльності зі значними оборотними коштами. У зв'язку з чим апелянт вважає, що боржником не було доведено ознак неплатоспроможності при зверненні із заявою про порушення у відношенні нього справи про банкрутство у порядку статті 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Представник боржника вважає, що оскаржувана постанова господарського суду Харківської області від 06.03.2012р. у справі № 5023/655/12 є законною і підстави для її скасування відсутні, у зв'язку з чим просить залишити постанову місцевого господарського суду без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

Представники апелянта, кредиторів, ліквідатор та інші учасники провадження у справі про банкрутство у судове засідання не прибули, про дату, час і місце апеляційного розгляду належним чином були повідомлені, про причини неприбуття своїх представників у судове засідання суд не повідомили. Ухвалами Харківського апеляційного господарського суду від 04.03.2013р. та від 03.04.2013р. апелянт, кредитори, ліквідатор та інші учасники провадження у справі про банкрутство попереджалися про те, що не з'явлення у судове засідання апеляційної інстанції їх представників не тягне за собою перенесення розгляду справи на інший строк, а також не перешкоджає розгляду справи по суті. У зв'язку з чим, колегія суддів вважає за можливе розглянути дану апеляційну скаргу за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, дослідивши доводи апеляційної скарги, перевіривши правильність застосування норм матеріального та процесуального права, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду погоджується з висновками господарського суду Харківської області по даній справі, виходячи з наступного.

ТОВ "Мілеста-Україна" (ідентифікаційний код 33235107) зареєстроване за місцезнаходженням: 61001, Харківська область, м. Харків, проспект Гагаріна, 7, офіс 1 (т.1, а.с. 14-15).

Відповідно до Статуту ТОВ "Мілеста-Україна" (нова редакція), учасником товариства є: громадянин Російської Федерації Сташинов Геннадій Юрійович вклад якого у статутний капітал товариства - 23 700,00 грн., що складає 100% статутного капіталу (т.1, а.с. 16-31).

25.01.2011 р. загальними зборами учасників (засновників) ТОВ "Мілеста-Україна" прийняті наступні рішення: припинити юридичну особу ТОВ "Мілеста-Україна" шляхом ліквідації; створити ліквідаційну комісію у складі однієї особи, а саме, П'ятигорця Р.О.; встановити строк для пред'явлення кредиторами вимог - два місяці з моменту опублікування у встановленому законом порядку відповідного повідомлення про припинення ТОВ "Мілеста-Україна" : вимоги пред'являти на адресу ТОВ "Мілеста-Україна"; зобов'язати ліквідаційну комісію протягом шести місяців здійснити всі передбачені чинним законодавством дії, необхідні для ліквідації юридичної особи, а після закінчення процедури ліквідації ТОВ "Мілеста-Україна" ліквідаційній комісії надати державному реєстратору усі необхідні документи у встановленому законом порядку (т.1, а.с. 32-33).

Згідно зі статтею 105 ЦК України, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані негайно письмово повідомити про це орган, що здійснює державну реєстрацію, який вносить до єдиного державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі припинення.

Державному реєстратору надано відповідні документи для внесення відповідного запису про припинення підприємницької діяльності (т.1, а.с. 34).

Учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, призначають комісію з припинення юридичної особи (ліквідаційну комісію, ліквідатора тощо) та встановлюють порядок і строки припинення юридичної особи відповідно до цього Кодексу.

Виконання функцій комісії з припинення юридичної особи може бути покладено на орган управління юридичної особи.

З моменту призначення комісії до неї переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Комісія виступає в суді від імені юридичної особи, яка припиняється.

Комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи.

Головою ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" надіслані повідомлення про припинення ТОВ "Мілеста-Україна" своєї діяльності на підставі рішення учасників на адреси Виконавчої дирекції Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Харківському обласному центру зайнятості, Харківському міському центру зайнятості, УПФУ у Червонозаводському районі, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та втрати працездатності; кредитору - ЗАТ «ЗМВК «Коктебель» (т.1, а.с. 41-46).

У «Бюлетені державної реєстрації» № 169 (4) від 10.02.2011 р., а також у газеті "Урядовий кур'єр" опубліковано повідомлення про прийняття рішення про ліквідацію ТОВ "Мілеста-Україна", порядок і строки пред'явлення кредиторами претензій, та термін пред'явлення кредиторами вимог (т.1, а.с. 35-37).

Також здійснено публікацію у газеті «Урядовий кур'єр» № 34 (4432) від 23.02.2011 р. про ліквідацію ТОВ "Мілеста-Україна" за рішенням засновників від 25.01.2011р. (т.1, а.с.38-39).

Головою ліквідаційної комісії до проміжного балансу, який долучено судом до матеріалів справи включені вимоги ЗАО «ЗМВК «Коктебель» в сумі 8 746 258,08 грн. (т.1, а.с. 64-65). Вказаний проміжний ліквідаційний баланс ТОВ "Мілеста-Україна" містить відомості про склад майна боржника, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду, з якого вбачається, що пасив балансу підприємства є більшим ніж вартість активів.

Згідно з частиною 1 статті 110 ЦК України, юридична особа ліквідується, зокрема, за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами.

Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Частиною 1 статті 111 ЦК України передбачено, що ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

Згідно з частиною 5 статті 60 ГК України, яка регулює загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання, вбачається, що ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію.

Застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, передбачено статтею 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (в редакції від 16.10.2011р.) (далі - Закон).

Відповідно до приписів статті 1 вказаного Закону, суб'єктом банкрутства (банкрутом) може бути боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена судом; боржником може бути лише суб'єкт підприємницької діяльності, який неспроможній виконати протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати грошові зобов'язання перед кредиторами не інакше як через відновлення платоспроможності; грошовим зобов'язанням є зобов'язання боржника заплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового договору та на інших підставах, передбачених цивільним законодавством; кредитором же визнається юридична або фізична особа, яка має у встановленому порядку підтверджені документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника.

Відповідно до частини 1 статті 51 Закону, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язані звернутися в господарський суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

У разі виявлення обставин, зазначених у абзаці першому цієї частини, після прийняття рішення про ліквідацію до створення ліквідаційної комісії (призначення ліквідатора) заява про порушення справи про банкрутство подається власником майна боржника (уповноваженою ним особою).

У відповідності до частини 5 статті 7 вищенаведеного Закону, боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин: задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами; орган боржника, уповноважений відповідно до установчих документів або законодавства прийняти рішення про ліквідацію боржника, прийняв рішення про звернення в господарський суд з заявою боржника про порушення справи про банкрутство; при ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі; в інших випадках, передбачених цим Законом.

Отже, необхідними передумовами для звернення із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку статті 51 Закону є: оцінка вартості наявного майна боржника, публікація оголошення згідно з вимогами статті 105 ЦК України з метою виявлення кредиторів та встановлення повного обсягу кредиторської заборгованості, повідомлення органу державної податкової служби про ліквідацію підприємства та складання проміжного ліквідаційного балансу. Крім того, звернення до суду з такою заявою можливо лише після закінчення строку, передбаченого статтею 105 ЦК України.

На платника податків, також покладено обов'язок повідомити податкові органи про реорганізацію (ліквідацію) підприємства.

Головою ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" на адресу Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва надіслано заяву про припинення платника податків за формою № 8-ОПП, відповідно до протоколу загальних зборів представників учасників ТОВ "Мілеста-Україна" від 25.01.2011р., що підтверджується штампом ДПІ про отримання заяви 27.05.2011р. (т.1, а.с. 40).

25.01.2011р. головою ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" складено наказ про проведення інвентаризації; інвентаризаційні описи, та акти інвентаризації, з яких вбачається, що залишкова вартість майна ТОВ "Мілеста-Україна" склала 0,00 грн. (т.1, а.с. 47-61).

Головою ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" складено акт контрольної перевірки інвентаризації цінностей та активів, за результатами якої встановлено, що загальна вартість активів ТОВ "Мілеста-Україна" станом на 14.06.2011р. складає 0,00 грн. (т.1, а.с. 62-63).

14.06.2011р. загальними зборами учасників ТОВ "Мілеста-Україна", на яких були присутні 100% учасників товариства прийняті наступні рішення: затверджено проміжній ліквідаційний баланс ТОВ "Мілеста-Україна" складений ліквідаційною комісією відповідно до вимог статті 111 ЦК України, з розміром активу - 0,00 грн., загальним розміром зобов'язань - 8746,3 тис.грн.; на виконання вимог статті 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» звернутись до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Мілеста-Україна" (т.1, а.с. 68).

14.06.2011р. на засіданні ліквідаційної комісії, було прийнято рішення про звернення до господарського суду Харківської області з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Мілеста-Україна" (т.1, а.с. 76).

Також головою ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" складені довідки: про відсутність активів; заборгованості з виплати заробітної плати; заборгованості перед бюджетами та фондами; дебіторської заборгованості; про стан кредиторської заборгованості; про відсутність філій та представництв; про рахунки у банківських установах (т.1, а.с. 77-83).

Крім того, головою ліквідаційної комісії складено аналіз фінансово-господарського стану ТОВ "Мілеста-Україна" (т.1, а.с. 69-75).

Відповідно до довідки № 09-2186/11 від 29.04.2011р. закрито рахунки ТОВ "Мілеста-Україна" у Київському відділенні ПАТ «Кредобанк» (т.1, а.с. 84).

Головою ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" були направлені запити до відповідних органів, з яких надійшли відповіді про не виявлення майнових активів у боржника, що підтверджується наступними документами:

- листом Інспекції Державного технічного нагляду Виконавчого органу Київської міської ради від 29.03.2011р. № 078-854, повідомлено, що за ТОВ "Мілеста-Україна" немає та не було зареєстрованих тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів (т.1, а.с. 89);

- листом відділу Державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції у м. Києві від 18.04.2011р. повідомлено, що станом на 18.04.2011р. виконавчі документи щодо ТОВ "Мілеста-Україна" на виконанні у відділі відсутні (т.1, а.с. 90);

- листом Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна від 24.03.2011р. № 13401 (И-2011) повідомлено, що станом на 22.03.2011р. за ТОВ "Мілеста-Україна" право власності на об'єкти нерухомого майна не реєструвались (т.1, а.с. 85-86);

- листом Головного управління Держкомзему у м. Києві від 28.03.2011р. № 1103 повідомлено, що за ТОВ "Мілеста-Україна" відсутні інформація про реєстрацію прав власності/користування земельної ділянки на території м. Києва (т.1, а.с. 87);

- листом КП «Харківське міське бюро технічної інвентаризації» від 11.05.2011р. № 2390877 повідомлено, що за ТОВ "Мілеста-Україна" право власності на об'єкти нерухомого майно не зареєстровано (т.1, а.с. 91).

- листом Управління Державтоінспекції Управління Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області від 05.05.2011р. № 52/3297, повідомлено, що за ТОВ "Мілеста-Україна" транспортні засоби не значаться (т.1, а.с. 93);

- листом Інспекції державного технічного нагляду від 04.05.2011р. № 238 повідомлено, що за ТОВ "Мілеста-Україна" ніяка техніка не зареєстрована (т.1, а.с. 94);

- листом Червонозаводського відділу державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції від 05.05.2011р. № 19/15589 повідомлено, що на виконанні виконавчі документи відносно ТОВ "Мілеста-Україна" не перебувають (т.1, а.с. 95);

- довідкою відділу Держкомзему у місті Харків повідомлено, що за ТОВ "Мілеста-Україна" земельних ділянок не обліковується (т.1, а.с. 92);

- листом Головного управління земельних ресурсів від 23.05.2011р. № 07-387/4049 повідомлено, що за ТОВ "Мілеста-Україна" земельні ділянки в межах м. Києва не зареєстровані (т.1. а.с. 99).

Колегія суддів вважає безпідставним посилання апелянта про те, що у матеріалах справи відсутні ознаки банкрутства як неплатоспроможності боржника, враховуючи наступне.

Згідно з частиною 2 статті 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора, здійснює офіційне оприлюднення ухвали про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього ліцензії.

Колегія суддів вважає, що боржник не повинен доводити свою неплатоспроможність лише в єдиному випадку - при зверненні до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство за спрощеною процедурою, передбаченою статтею 51 вказаного Закону (банкрутство боржника, який ліквідується власником), оскільки у даному випадку має місце неоплатність, яку виявляє сам боржник в процесі ліквідації.

Таким чином, у відповідності до статті 51 Закону, судом встановлюється неоплатність боржника, тобто недостатність його майна для задоволення вимог кредиторів.

Такої ж практики дотримується Вищий господарський суд України у постанові від 01.09.2010р. у справі № Б-50/223-09.

Судом першої інстанції встановлено, що боржник припинив свою діяльність, його майна недостатньо для задоволення вимог кредиторів; докази, які містяться в матеріалах справи доводять неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредиторами у встановлений законом строк. Фінансовий стан боржника незадовільний. Усі необхідні умови процедури розпорядження майном виконано, своєчасно здійснено публікацію в офіційному друкованому органі з метою виявлення кредиторів та інвесторів боржника, складено реєстр вимог кредиторів.

Заяви кредиторів та інвесторів про введення процедури санації чи укладення мирової угоди в матеріалах справи відсутні.

Виходячи з викладеного, колегія суддів дійшла висновку про те, що справа про банкрутство ТОВ "Мілеста-Україна" була порушена правомірно з наданням відповідних доказів щодо недостатності майна для задоволення вимог кредиторів.

Щодо посилань апелянта на те, що ТОВ "Мілєста-Україна" в порушення норм статті 60 ГК України не було надано ліквідаційного балансу до податкового органу для перевірки його повноти та достовірності, колегія суддів зазначає наступне.

Згідно з частиною 5 статті 60 ГК України, яка регулює загальний порядок ліквідації суб'єкта господарювання, вбачається, що ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію. Достовірність та повнота ліквідаційного балансу повинні бути перевірені у встановленому законодавством порядку з обов'язковою перевіркою органом державної податкової служби, у якому перебуває на обліку суб'єкт господарювання.

У відповідності до вимог вказаної статті головою ліквідаційної комісії було складено ліквідаційний баланс та подано його власнику який призначив ліквідаційну комісію.

Як вже було зазначено вище, головою ліквідаційної комісії ТОВ "Мілеста-Україна" на адресу ДПІ у Печерському районі м. Києва було надіслано заяву про припинення платника податків за формою № 8-ОПП, відповідно до протоколу загальних зборів представників учасників ТОВ "Мілеста-Україна" від 25.01.2011р., що підтверджується штампом ДПІ про отримання заяви 27.05.2011р. (т.1, а.с. 40).

Таким чином, ДПІ у Печерському районі м. Києва мала можливість скористатись наданим їй правом здійснити перевірку боржника, у тому числі і ліквідаційного балансу ТОВ "Мілеста-Україна", не здійснення зазначеної перевірки не є підставою для задоволення апеляційної скарги ДПІ у Печерському районі м. Києва .

За таких підстав, доводи викладені у апеляційній скарзі не знайшли свого підтвердження матеріалами справи і не можуть бути підставою для скасування оскаржуваної постанови.

З урахуванням викладеного, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду прийшла до висновку, що при прийнятті оскаржуваної постанови господарський суд Харківської області забезпечив дотримання вимог чинного законодавства щодо всебічного, повного та об'єктивного дослідження усіх фактичних обставин справи, дав належну правову оцінку наявним у матеріалах справи доказам, отже, оскаржувана постанова підлягає залишенню без змін, а апеляційна скарга без задоволення.

Керуючись статтями 1, 6, 7, 51 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» статтями 99, 101, 102, пунктом 1 статті 103, статтею 105 ГПК України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду, -

ПОСТАНОВИЛА:

Апеляційну скаргу залишити без задоволення.

Постанову господарського суду Харківської області від 06.03.2012р. у справі № 5023/655/12 залишити без змін.

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена протягом двадцяти днів до касаційної інстанції Вищого господарського суду України.

Повний текст постанови підписано 22.04.2013р.

Головуючий суддя Здоровко Л.М.

Суддя Плахов О.В.

Суддя Шутенко І.А.

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення23.04.2013
Оприлюднено26.04.2013
Номер документу30917458
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/655/12

Ухвала від 10.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.05.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 23.04.2013

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Здоровко Л.М.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні