Вирок
від 05.04.2013 по справі 569/13/13- к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/13/13- к

1-кп/569/3/13

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 квітня 2013 року Рівненський міський суд Рівненської області

в особі судді - Музичук Н.Ю.

при секретарі - Швець А.Л.

за участю прокурора - Цвіркуна А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Рівне кримінальне провадження №12012190010000036 від 22 листопада 2012 року про обвинувачення ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця міста Рівне, громадянина України, не військовозобов'язаного, із середньою освітою, не одруженого, не працюючого, проживаючого в АДРЕСА_1, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 190 КК України, -

встановив:

ОСОБА_1, обіймаючи, на підставі наказу №594К від 19.10.2011 року посаду фахівця з контролю відділу «каса» Рівненської філії товариства з обмеженою відповідальністю «Експансія», що знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, в період із 06 червня 2012 року по 09 вересня 2012 року вчинив шахрайство по місцю роботи при наступних обставинах.

Так, ОСОБА_1 06 червня 2012 року о 17 годині 47 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 1390,35 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 1390,35 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1 23 червня 2012 року о 12 годині 14 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 2354,44 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 2354,44 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 06 липня 2012 року о 13 годині 05 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 1915,04 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 1915,04 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 11 липня 2012 року о 18 годині 20 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 1564,56 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 1564,56 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, керуючись єдиним злочинним умислом, 16 липня 2012 року о 18 годині 31 хвилина, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5880,00 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5880,00 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, керуючись єдиним злочинним умислом, 25 липня 2012 року о 20 годині 33 хвилини, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5968,80 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5968,80 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 30 липня 2012 року о 20 годині 41 хвилина, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 1408,66 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 1408,66 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 04 серпня 2012 року о 11 годині 14 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5044,00 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5044,00 гривні. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 14 серпня 2012 року о 21 годині 32 хвилини, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5332,32 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5332,32 гривні. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 17 серпня 2012 року о 14 годині 58 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 4302,00 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 4302,00 гривні. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 22 серпня 2012 року о 20 годині 33 хвилини, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 4398,00 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 4398,00 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 22 серпня 2012 року о 21 годині 25 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 4339,20 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 4339,20 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 24 серпня 2012 року о 19 годині 07 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 4932,00 гривні за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 4932,00 гривні. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 30 серпня 2012 року о 20 годині 44 хвилини, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5058,13 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5058,13 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 04 вересня 2012 року о 20 годині 48 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5096,00 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5096,00 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 07 вересня 2012 року о 20 годині 14 хвилин, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5480,64 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5480,64 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

Крім того, ОСОБА_1, 09 вересня 2012 року о 16 годині 04 хвилини, перебуваючи на своєму робочому місці за адресою м. Рівне, вул. Курчатова, будинок №-9, маючи умисел на незаконне заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія» шляхом обману і зловживання довірою з підробленням документів, діючи умисно, повторно, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами РФ ТзОВ «Експансія», завірив своїм підписом та скірпив відтиском мастичної печатки №6 заяву на повернення коштів, до якої було внесено відомі йому неправдиві відомості про бажання покупця повернути товар, у зв'язку з неправильно вказаною його кількістю, та отримати від товариства грошові кошти в сумі 5605,20 гривень за нього.

Після того, вищевказана заява разом з іншими документами були подані ОСОБА_1 службовим особам РФ ТзОВ «Експансія», де на їх підставі ОСОБА_1 були надані грошові кошти в сумі 5605,20 гривень. Однак жодного товару товариству повернено не було, а коштами незаконно заволодів ОСОБА_1, чим спричинив збитків ТзОВ «Експансія» на вказану суму.

В результаті злочинних дій ОСОБА_1 було заподіяно ТзОВ «Еспансія» матеріальних збитків на загальну суму 70069,13 гривень.

Своїми вищенаведеними умисними діями, які виразилися в заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство), вчиненому повторно, ОСОБА_1 вчинив злочин, передбачений ч.2 ст.190 КК України.

Обвинувачений ОСОБА_1 визнав себе повністю винуватим у пред'явленому обвинуваченні і дав показання, що працюючи приблизно протягом 6 місяців на посаді фахівця з контролю відділу «каса» РФ ТзОВ «Експансія» з місцем роботи в гіпермаркеті «Фоззі» в м. Рівне по вул. Курчатова,9, виконуючи обо»вязки по прийняттю товарів та повернення коштів покупцям при поверненні придбаного товару гіпермаркету, користуючись довірою зі сторони посадових осіб, з метою заволодіння грошовими коштами товариства придумав схему можливого заволодіння такими коштами при виконанні обовязків шляхом обману та зловживанням довіри посадових осіб та касирів із наданням їм в таких цілях підроблених ним особисто документів. З метою здійснення своїх злочинних намірів він брав в кімнаті охорони чеки оптових покупців, які залишались в гіпермаркеті, які йому надавав приятель ОСОБА_3. З чеками та особисто виготовленою заявою від покупця на повернення товару ішов до адміністратора маркету, який в усному порядку давав згоду на задоволення такої заяви. Далі він в телефонному режимі погоджував зустріч із старшим касиром, яка вивчала чек, асортимент товару, що треба повернути, заходила в компютер, вводила пароль і робила повернення товару на підставі наданого ним чеку. При цьому наявність фактичного повернутого товару не перевіряв ніхто. Далі старший касир відкривала касовий апарат та видавала гроші і чек на поверненння йому на руки. Він після цього робив копії чеку на товар і чеку на повернення коштів, ставив печатку №6, разом із виготовленою та підписаною від імені покупця заявою заповнював відповідний бланк та віддівав старшому касиру. Оригінальні чеки ним викидались, або прикріплювались до матеріалів повернення. Одержані шахрайським способом гроші він витрачав із друзями на власні потреби, час від часу грішми він ділився із ОСОБА_3. Пояснив, що саме в такий спосіб за період із 06 червня по 09 вересня 2012 року він заволодів коштами на загальну суму 70069,13 гривень, зазначені в обвинувальному акті час вчинення повторних епізодів діянь, спосіб та конкретні суми коштів він не заперечує. Цивільний позов цивільного позивача Рівненської філії ТзОВ «Експансія» він визнає в повному обсязі, має намір на його відшкодування, проте на теперішній час збитку не відшкодував за відсутністю майна та роботи. Просить врахувати визнання вини, щире розкаювання при призначенні покарання.

Представник цивільного позивача ОСОБА_4 підтримав цивільний позов Рівненської філії товариства з обмеженою відповідальністю «Експансія» про стягнення матеріальної шкоди, заподіяної злочинними діями обвинуваченого ОСОБА_1 на загальну суму 70069,13 гривень. Додатково пояснив, що працюючи в товаристві, обвинувачений мав довіру колективу, його призначили на відповідальну посаду, після чого він вчинив злочин. Ніякої спроби загладити вину обвинувачений не приймав, вважав, що його вину не буде доведено, спроби відшкодування матеріальної шкоди цивільному позивачу не вчиняв.

Представники цивільного позивача ОСОБА_5 та ОСОБА_4 просять задовольнити цивільний позов товариства в повному обсязі.

Відповідно до частини 3 статті 349 КПК України суд, з урахуванням думки учасників судового провадження, визнав недоцільним дослідження доказів стосовно тих фактичних обставин справи , які ніким не оспорюються. При цьому суд з'ясував, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст фактичних обставин справи і не мають сумнівів у добровільності позиції, усвідомлюючи особливості порядку апеляційного оскарження в такому випадку.

Оцінюючи вимоги цивільного позову РФ ТзОВ «Експансія» до ОСОБА_1 про відшкодування майнової шкоди завданої злочином на суму 70 069, 13 грн., суд вважає їх доведеними доказами в повному обсязі, обґрунтованими, згідно ст.ст. 1166, 1192 ЦК України, такими що не оспорюються обвинуваченим, підлягають до задоволення в кримінальній справі.

Визначаючи вид та міру покарання обвинуваченому ОСОБА_1, суд враховує характер та ступінь суспільної небезпечності вчиненого злочину, що є злочином середньої тяжкості, обставини та наслідки його вчинення, особу обвинуваченого, характеризуючі його дані, а саме посередню характеристику по місцю проживання і роботи, відсутність компрометуючих особу даних до злочинноїї діяльності, та вчинення множинних тотожниж злочинів із використанням службових обов»язків щодо одного обєкту із червня по вересень 2012 року, посилання обвинуваченого на відсутність коштів для погашення цивільного позову, при умові його повного визнання /а.с. 257-270/. Повне визнання вини та активне сприяння розкриттю злочину суд враховує, як пом'якшуючі покарання обвинуваченого обставини. Обтяжуючих покарання обвинуваченого обставин суд не вбачає.

Оцінюючи зазначені обставини в сукупності, суд вважає необхідним та достатнім для виправлення ОСОБА_1 та попередження нових його злочинів призначення покарання у вигляді обмеження волі.

Керуючись ст.ст. 370, 374,128, 124, 424-426 КПК України , -

З А С У Д И В :

ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого 190 ч.2 КК України і призначити покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 /два/ роки.

Запобіжний захід засудженому до вступу вироку в законну силу залишити у виді особистого зобов'язання. Строк відбуття покарання рахувати з моменту звернення вироку до реального виконання.

Стягнути із засудженого ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, на користь Рівненської філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Експансія», ідентифікаційний код 35278624, на відшкодування завданої злочином майнової шкоди кошти в сумі 70 069 /сімдесят тисяч шістдесят девять/ грн. 13 коп.

Стягнути із засудженого ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, документально підтверджені процесуальні витрати на залучення експерта в кримінальному провадженні в сумі 352 грн. 80 коп. /а.с. 175/на користь держави.

Речові докази в справі у вигляді документів ТзОВ «Експансія», долучених за постановою слідчого до матеріалів кримінального провадження, залишити в матеріалах справи.

Матеріали кримінального провадження № 1201219001000336 залишити при обвинувальному акті, з подальшим зберіганням з обвинувальним актом 1-кп/569/3/13.

На вирок суду може бути подана апеляція до судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Рівненської області протягом 30 днів моменту проголошення вироку через Рівненський міський суд. Згідно ст. 376 ч 6 КПК України копія вироку вручається негайно після його проголошення засудженому та прокурору.

Суддя Рівненського міського суду Н.Ю.Музичук

Дата ухвалення рішення05.04.2013
Оприлюднено21.10.2013
Номер документу30927450
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/13/13- к

Вирок від 05.04.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Музичук Н.Ю. Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні