Ухвала
від 25.04.2013 по справі 826/5904/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

м. Київ

25 квітня 2013 року № 826/5904/13-а

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Донець В.А., ознайомившись з позовною заявою

Заступника прокурора Оболонського району міста Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва доТовариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "УКРНДІБТ" про стягнення 52367,81 грн., ВСТАНОВИВ:

Заступник прокурора Оболонського району міста Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва звернувся до суду з адміністративним позовом про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім "УКРНДІБТ" заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 52367,81 грн.

Відповідно до статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, зокрема, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу (пункт 3 частини першої).

Згідно зі статтею 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів (частина друга). Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів (частина третя). Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника (частина п'ята).

Матеріали позову свідчать, що представником вказаних вимог КАС України не дотримано.

Представником у позовній заяві зазначено, що прокуратурою на підставі постанови від 07.02.2013 р. №35 було проведено перевірку відповідача щодо повноти сплати єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України, за результатами якої встановлено наявність заборгованості у відповідача зі сплати єдиного внеску в розмірі 52367,81 грн. Проте, представником не надано до позовної заяви а ні копії постанови від 07.02.2013 р. №35, а ні акта перевірки в якому відображені встановлені порушення. Відтак представником не дотримано вимог частини другої статті 106 КАС України щодо підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, відповідними доказами.

Також, на підтвердження надсилання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів представником долучено до адміністративного позову фіскальний чек від 18.04.2013 р. №2511 та опис вкладення у цінний лист з яких убачається направлення зазначених документів відповідачу на адресу: 04070, м. Київ, вул. Автозаводська, 2/66, офіс 310, разом з тим, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, місцезнаходженням відповідача є: 04114, м. Київ, вул. Полупанова, 21. Тому, суд дійшов висновку, що представником не надано належного доказу на підтвердження надсилання копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу за його місцезнаходженням, відповідно представником, яким подано адміністративний позов в інтересах суб'єкта владних повноважень, не дотримано вимог статті 106 КАС України щодо надсилання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Відповідно до частини восьмої статті 56 КАС України як законні представники діють також органи та інші особи, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб. Згідно з частиною другою статті 58 КАС України повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють. Засвідчені підписом судді копії цих документів приєднуються до справи.

З матеріалів адміністративного позову вбачається, що позовна заява підписана та подана першим заступником прокурора Оболонського району міста Києва ОСОБА_1, проте доказів на підтвердження зайняття ОСОБА_1 вказаної посади до позовної заяви не додано.

Відповідно до частини першої статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

На підставі наведеного, суд залишає позовну заяву без руху. Представнику слід подати до суду заяву на усунення недоліків, яка повинна відповідати статті 106 КАС України. До заяви на усунення недоліків представнику слід додати копію постанови від 07.02.2013 р. №35 про проведення перевірки відповідача в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у галузі оплати праці та пенсійного законодавства, копію акта про результати перевірки, доказ на підтвердження надіслання копії позовної заяви та доданих до неї документів за місцезнаходженням відповідача рекомендованим листом з повідомленням про вручення, докази на підтвердження повноважень законного представника. Крім того, представнику слід надати доказ надіслання відповідачу заяви на усунення недоліків з додатками.

Вказані недоліки позовної заяви представнику необхідно усунути протягом п'яти днів з дня наступного за днем отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 105, 106, 108, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, -

УХВАЛИВ:

Залишити позовну заяву заступника прокурора Оболонського району міста Києва в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Оболонському районі міста Києва без руху.

Надати представнику п'ять днів з дня наступного за днем отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви.

Попередити представника про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені пунктом 1 частини третьої статті 108 КАС України, за яким позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Ухвала про залишення позовної заяви без руху може бути оскаржена особою, яка подала позовну заяву.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції в порядку та строки, встановлені статтями 185-187 цього Кодексу.

Суддя В.А. Донець

Дата ухвалення рішення25.04.2013
Оприлюднено29.04.2013
Номер документу30930888
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/5904/13-а

Постанова від 10.06.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 21.05.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

Ухвала від 25.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Донець В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні