Ухвала
від 25.09.2008 по справі к-9480/07
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУ Д УКРАЇНИ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 вересня 2008року м. Київ

Колегія суддів Вищого адмі ністративного суду України у складі:

суддів Васильченко Н.В., Гон чар Л.Я., Фадєєвої Н.М., Харченка В.В., Шкляр Л.Т.

розглянувши в попередньом у судовому засіданні касацій ну скаргу приватного підприє мства «Комунар» на постанову Одеського апеляційного госп одарського суду від 15 березн я 2007 року у справі за позовом уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в Снігурівському район і Миколаївської області до п риватного підприємства «Ком унар» про стягнення 16802, 87 грн. , -

в с т а н о в и л а:

У листопаді 2006 року управ ління Пенсійного фонду Украї ни в Снігурівському районі М иколаївської області звер нулося до суду з позовом до приватного підприємства «Ко мунар» про стягнення 16802, 87 грн.

Постановою господарського суду Миколаївської області від 18 грудня 2006 року в задоволе нні позовних вимог управлінн я Пенсійного фонду України в Снігурівському районі Микол аївської області відмовлен о.

Постановою Одеського апел яційного господарського су ду від 15 березня 2007 року постан ову господарського суду Мико лаївської області від 18 грудн я 2006 року скасовано, позовні ви моги управління Пенсійного ф онду України в Снігурівськом у районі Миколаївської облас ті задоволено.

Приймаючи рішення суд апел яційної інстанції виходив з того, що факт правонаступниц тва ПП «Комунар» СГВК «Комун ар» підтверджується: розміще нням в газеті «Вісті Снігурі вщини» оголошення про реорга нізацію СГВК «Комунар» в ПП « Комунар»; у трудових книжках працівників, яким призначен о пільгові пенсії, внесено за писи про реорганізацію підпр иємства; також за ПП «Комунар » зберігся ідентифікаційний код (00857887), який належав і СГВК «К омунар», а тому, відповідно до п. 5 ст. 59 Господарського кодекс у України, у разі перетворенн я одного суб' єкта господарю вання в інший до новоутворен ого суб' єкта господарюванн я переходять усі майнові пра ва і обов' язки попереднього суб' єкта господарювання.

На судове рішення суду апел яційної інстанції надійшла к асаційна скарга приватног о підприємства «Комунар», в якій ставиться питання про с касування рішення суду апеля ційної інстанцій та залишенн я в силі рішення суду першої і нстанції, посилаючись на неп равильне застосування судом норм матеріального та проце суального права.

Заслухавши доповідь судді Вищого адміністративного су ду України, колегія суддів вв ажає, що касаційна скарга п риватного підприємства «Ком унар» задоволенню не підля гає виходячи з наступного.

Відповідно до ч.3 ст. 220-1 КАС Ук раїни суд касаційної інстанц ії відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, як що відсутні підстави для ска сування судового рішення.

Доводи касаційної скарги н е дають підстав для висновку , що при розгляді справи допущ ено неправильне застосуванн я чи порушення норм матеріал ьного та процесуального прав а, які передбачені ст.ст. 225-229 КАС України як підстави для змін и, скасування судового рішен ня, залишення позовної заяви без розгляду або закриття пр овадження у справі.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає, що кас аційну скаргу слід відхилити , оскільки судове рішення суд у апеляційної інстанції пост ановлене з додержанням норм матеріального та процесуаль ного права, правова оцінка об ставинам у справі дана вірно , а доводи касаційної скарги є необґрунтованими.

Керуючись статтею 2201 Кодекс у адміністративного судочин ства України, колегія суддів -

у х в а л и л а:

Касаційну скаргуприва тного підприємства «Комунар » відхилити, а постанову О деського апеляційного госпо дарського суду від 15 березня 2007 року залишити без змін.

Ухвала остаточна і оскарж енню не підлягає.

Судді (підписи)

З оригіналом згідно

Суддя Вищого адміністрати вного

Суду України Харченко В.В.

Дата ухвалення рішення25.09.2008
Оприлюднено24.11.2009

Судовий реєстр по справі —к-9480/07

Ухвала від 25.09.2008

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Васильченко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні