Ухвала
від 30.04.2013 по справі 14/1290
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"30" квітня 2013 р. Справа № 14/1290

вх. № 8051/13 від 18.04.2013

Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., при секретарі судового засідання Яцен Ю.Ф., за участю: особисто - арбітражного керуючого Левченка В.М. (ліквідатор банкрута), представників за довіреностями - Вихриста Т.В. (від ПАТ "Черкасиобленерго"), Харченко Л.М. (від Катеринопільської об'єднаної державної податкової інспекції), розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду клопотання

заявника ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого Левченка В.М.

про затвердження звіту та ліквідаційного балансу

у справі за заявою

прокурора прокурора Катеринопільського району в інтересах держави у особі

ініціюючого кредитора державної податкової інспекції у

Катеринопільському районі

до боржника Катеринопільського селищного комунального

спеціалізованого підприємства "Господарник"

про визнання банкрутом, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 17.02.2011 боржника визнано банкрутом.

Арбітражним керуючим Левченком В.М., якого призначено ліквідатором банкрута-боржника, господарському суду подано на затвердження звіт та ліквідаційний баланс боржника.

Усі кредитори були належним чином повідомлені про призначення судового засідання з розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута, однак, Катеринопільський районний центр зайнятості, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Черкаській області, управління Пенсійного фонду України у Катеринопільському районі, своїх представників не направили.

Кредитори, що з'явились у судове засідання заявлене клопотання про затвердження звіту підтримали.

Крім цього, ліквідатор банкрута заявив клопотання про затвердження звіту про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого за період його діяльності у сумі 71902,94 грн..

У судовому засіданні ліквідатор банкрута заявлені клопотання підтримав.

Скарг на дії ліквідатора банкрута у зв'язку з поданим на затвердження суду звітом та ліквідаційним балансом до дня судового засідання не надійшло.

Відповідно до ст.75, 85 Господарського процесуального кодексу України суд розглянув справу за наявними в ній матеріалами, у судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини судового рішення.

У ході заслуховування звіту ліквідатора у судовому засіданні установлено наступне.

Кредиторами боржника є: державна податкова інспекція у Катеринопільському районі на суму 436917,97 грн.; управління Пенсійного фонду України в Катеринопільському районі на суму 19327,93 грн.; управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Черкаській області на суму 594,55 грн.; Катеринопільский районний центр зайнятості на суму 1893,58 грн.; ПАТ «Черкаиобленерго» на суму 6046,57 грн. Заборгованість перед кредиторами не погашена.

На час розгляду у судовому засіданні звіту майнові активи згідно з ліквідаційним балансом банкрута відсутні, з поданих суду матеріалів вбачається, що ліквідатором банкрута вжито необхідні заходи для виявлення документації і майнових активів боржника та для її завершення: щодо опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом; щодо виявлення та участі кредиторів у вирішенні віднесених до їх компетенції питань; щодо розшуку, витребування і прийняття до свого відання активів, установчих і реєстраційних документів банкрута, документів фінансово-господарської діяльності, печаток і штампів; щодо дослідження причини відсутності документів фінансово-господарської діяльності, притягнення до відповідальності посадових осіб боржника за фактами ухилення від передання документів, майна, печаток і штампів; щодо дослідження руху, наявності коштів на рахунках боржника, закриття останніх; щодо отримання інформації від органів реєстрації та інших державних органів про майно і майнові права, про операції з активами, про зобов'язання боржника та перед ним (БТІ, ДАІ, Держтехнагляду, державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Держкомзему, статистики, ДВС, ДПІ, ДКЦПФР, Єдиного реєстру заборон об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру обтяжень рухомого майна). Будь-які дії щодо майна боржника ліквідатором банкрута не здійснювались у зв'язку тим, що воно не було виявлено.

За рахунок грошових коштів, що знаходилися на розрахунковому рахунку боржника на момент відкриття ліквідаційної процедури, частково погашено витрати, пов'язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді.

Звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого на суму 71902,94 грн. за період здійснення арбітражним керуючим заходів ліквідаційної процедури (з яких погашено 2429,44 грн.), затверджений рішенням комітету кредиторів від 08.04.2013 №4, підтверджується доданими до звіту і пред'явленими у судовому засіданні документами, у зв'язку з чим підлягає затвердженню.

Враховуючи постанову слідчого прокуратури Катеринопільського району Коваленко С.М. від 10.08.2011 про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно колишнього керівника боржника ОСОБА_6 за заявою арбітражного керуючого Левченка В.М. про наявність у діях ОСОБА_6 ознак злочинів, передбачених ст.ст.219, 382 Кримінального кодексу України, а саме умисного доведення підприємства до банкрутства, невиконання постанови господарського суду Черкаської області від 17.02.2011 у справі №14/1290 в частині ухилення від передачі документів фінансово-господарської діяльності банкрута його ліквідатору; постанову в.о. начальника СДІМ Катеринопільського РВУМВС України в Черкаській області, ст. лейтенанта міліції Лимаренко А.Ю. від 11.11.2012 про відмову у порушенні кримінальної справи стосовно посадових осіб банкрута, голови Катеринопільської селищної ради за заявою арбітражного керуючого Левченка В.М. про наявність в діях зазначених осіб ознак злочинів, передбачених відповідно ст.219 та ст.ст.219,364 Кримінального кодексу України, зважаючи на строки її здійснення, суд вважає, що ліквідатором виконані покладені на нього ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки, у зв'язку з чим звіт з додатково поданими на вимогу суду документами та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, а боржник, як юридична особа - ліквідації.

Керуючись ст. 32, п.6 ст.40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд, -

УХВАЛИВ:

1.Затвердити звіт ліквідатора банкрута від 08.04.2013 про проведення ліквідаційної процедури банкрута із звітом про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого на суму 71902,94 грн. за період здійснення арбітражним керуючим заходів ліквідаційної процедури та доданий до нього ліквідаційний баланс станом на 08.04.2013.

2.Ліквідувати Катеринопільське селищне комунальне спеціалізоване підприємство "Господарник" (смт. Катеринопіль, вул.Петровського, 38, ідентифікаційний код 33435671) як юридичну особу-банкрута.

3.Зобов'язати ліквідатора: забезпечити збереження документів банкрута і, за погодженням із архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання; здати для знищення печатку банкрута; подати державному реєстратору необхідні документи передбачені у ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців"; інформувати суд про виконання цього пункту.

5.Провадження у справі припинити.

Направити дану ухвалу ліквідатору банкрута, прокурору Катеринопільського району, Катеринопільській селищній раді, Головному управлінню юстиції у Черкаській області, кредиторам (5), відділу державної виконавчої служби Катеринопільського районного управління юстиції, а також державному реєстратору (Катеринопільській райдержадміністрації - для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи).

Повне судове рішення складено 07.05.2013.

Ухвала суду набрала законної сили, однак може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду в порядку та у строки, встановлені статтями 91-93 Господарського процесуального кодексу України.

С у д д я Ю.А. Хабазня

12

Дата ухвалення рішення30.04.2013
Оприлюднено08.05.2013
Номер документу31030007
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —14/1290

Ухвала від 30.04.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 30.08.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 06.08.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 01.08.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 12.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Постанова від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 03.04.2008

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні