Постанова
від 15.04.2013 по справі 509/1179/13-п
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1179/13-п

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 квітня 2013 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді: Кириченко П.Л.

при секретарі: Осадченко С.В.

за участю прокурора Полонського Д.І. , захисника адвоката ОСОБА_1 , правопорушника ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Овідіополь матеріали, які надійшли від Управління СБУ в Одеської області про притягнення до адміністративної відповідальності

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1, не працює , має на утриманні неповнолітню дитину , раніше до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувалася

в скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 172-4 ч.1 КУпАП суд,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, наказом в.о. начальника Овідіопольської районної державної лікарні ветеринарної медицини № 43 від 22.10.2009 року призначена на посаду провідного лікаря ветеринарної медицини - офіційного лікаря TOB «Метро Кеш енд Кері Україна» (код )ЄДРПОУ 35871457, ТЦ «Метро», м. Одеса, проспект Маршала Жукова, 101-м), з заробітною платою згідно штатного розпису. Заробітну платню ОСОБА_2 отримує зі спеціального рахунку Овідіопольської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Згідно Наказу № 45 від 01.09.2000 року «Про затвердження Положення про ветеринарний нагляд та контроль за діяльністю суб'єктів господарювання щодо забою тварин, переробки, зберігання, транспортування й реалізації продукції тваринного походження» (зареєстровано в Міністерстві юстиції країни 31.10.2000 року за № 760/4981) офіційні лікарі ветеринарної медицини підпорядковуються головним державним інспекторам з ветеринарної медицини районів. знаходяться в штаті районної державної лікарні ветеринарної медицини, утримуються за рахунок коштів спеціального фонду Державного бюджету України (п. 2.1 вказаного Наказу).

За умовами оплати праці, матеріально - побутового забезпечення, інших видів обслуговування офіційного лікаря ветеринарної медицини їх прирівнюють до посад відповідних категорій працівників державних установ ветеринарної медицини (п. 2.4 Наказу).

Дані лікарі мають право давати у межах своєї компетенції, обов'язкові для виконання розпорядження щодо усунення виявлених недоліків і порушень (п. 3.3.50 Наказу). Видавати ветеринарні свідоцтва (довідки), акти про якість та безпеку продукції, що відвантажується (п. 3.3.56 Наказу). Здійснювати державний контроль та нагляд за роботою об'єктів ветеринарно - санітарного призначення і проведенням заходів щодо дезінфекції, дератизації та дезінсекції і. 3.3.59 Наказу).

Овідіопольська районна державна лікарня ветеринарної медицини має контрольні і розпорядчі функції та є органом державної влади.

З урахуванням викладеного, відповідно до підпункту «ж» п.1 ч.1 ст.4 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції», ОСОБА_2 є суб'єктом відповідальності за корупційні правопорушення.

Овідіопольська районна державна лікарня ветеринарної медицини укладений договір № 2 від 03.01.2012р. про надання на платній основі державних ветеринарно-санітарних послуг TOB «Метро Кеш енд Кері Україна» з ветеринарно-санітарної експертизи. Згідно договору, TOB «Метро Кеш енд Кері Україна» проводить оплату послуг до 25 числа кожного місяця шляхом перерахування коштів на спеціальний розрахунковий рахунок Овідіопольської районної державної лікарні ветеринарної медицини на утримання трьох офіційних лікарів Торгового центру «Метро» (м. Одеса, пр.-т М.Жукова, 101м).

Під час роботи в Овідіопольській районній державній лікарні ветеринарної медицини (код ЄДРПОУ 26418903) протягом 4-го кварталу 2011 року ОСОБА_2 отримала дохід у розмірі 5772,70 грн., протягом 1-3 кварталів 2012 року дохід у розмірі 17 096,27 грн.

В той же час, ОСОБА_2 працевлаштована за сумісництвом в ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна» (ТЦ «Метро», м. Одеса, проспект Маршала Жукова, 101-м) на іншій оплачуваній посаді на підставі цивільно-правових договорів, за якими здійснює такі послуги: перевірка якості продукції тваринного походження, риби та харчових продуктів, які постачаються до магазину. Перевірка якості переробленої та зберігаємої продукції.

За час роботи на даній посаді протягом 4-го кварталу 2011 року ОСОБА_2 отримала дохід у розмірі 5 374,0 грн., протягом 1-3-го кварталів 2012 року дохід у розмірі 15 720,0 грн.

Правопорушник ОСОБА_2, маючі на меті одержання матеріальної винагороди, займається іншою оплачуваною діяльністю, чим порушує вимоги п. 1 ч.1. ст. 7 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції».

Правопорушник ОСОБА_2 вину у скоєні адміністративного правопорушення вину свою не визнала та пояснила , що на час прийняття на роботу була така форма оплати та нарахування заробітної плати . Однак вина правопорушника ОСОБА_2 доведена зібраними по справі матеріалами.

Таким чином, ОСОБА_2 порушила встановленим законом обмежень зайняття підприємницькою чи іншою оплачувальною діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої, медичної та суддівської практики, інструкторської практики із спорту), а потому вона повинна нести відповідальність за ст. 172-4 ч.1 КУпАП .

З матеріалів справи, які надійшли до суду та протоколу про адміністративне правопорушення видно який сукупний фактичний дохід отримала правопорушник ОСОБА_2 за період з 4-го кварталу 2011року по 3-й квартал 2012 року, однак в протоколі про адміністративне правопорушення не зазначено розмір неправомірної винагороди, яку правопорушник отримала під час виконання своїх обов'язків, а тому суд вважає, що застосувати конфіскацію отриманого доходу не можливо у зв'язку з не доведенням даних обставин.

З урахуванням особи правопорушника, його матеріальне та сімейне становище, адміністративне стягнення необхідно накласти у вигляді штрафу.

Керуючись ст. ст. 283, 284 КУпАП,-

ПОСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 визнати винною у скоєні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-4 ч.1 КУпАП та накласти на неї адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 850 грн.

Копію постанови направити зацікавленим особам.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Одеської області через Овідіопольський районний суд протягом 10 днів з її винесення.

Суддя:Кириченко П. Л.

Дата ухвалення рішення15.04.2013
Оприлюднено14.05.2013
Номер документу31101226
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —509/1179/13-п

Постанова від 15.04.2013

Адмінправопорушення

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кириченко П. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні