Постанова
від 08.05.2013 по справі 804/5142/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2013 р. Справа № 804/5142/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Серьогіної О.В., розглянувши в порядку скороченого провадження у місті Дніпропетровську адміністративну справу за позовом Лівобережної міжрайонної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРАВОВА КОРПОРАЦІЯ АЛЬЯНС» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Лівобережна міжрайонна державна податкова інспекція м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРАВОВА КОРПОРАЦІЯ АЛЬЯНС», в якому просить припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРАВОВА КОРПОРАЦІЯ АЛЬЯНС».

Позовні вимоги обґрунтовані з посиланням на п.п. 16.1.3 п. 16.1 та п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VІ тим, що відповідач в порушення вимог чинного законодавства не подає до Лівобережної міжрайонної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів з 2009 року.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15.04.2013 року відкрито скорочене провадження у справі.

Відповідачу надіслано копію ухвали про відкриття скороченого провадження в даній адміністративній справі за адресою: 49000, м. Дніпропетровськ, вул. Б. Хмельницького, буд. 16.

Відповідно до поштового повідомлення копію ухвали про відкриття скороченого провадження відповідач отримав 22.04.2013 року.

Станом на 08.05.2013 року заперечення відповідача проти адміністративного позову до суду не надходили.

Відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Розглянувши матеріали справи та доводи позовної заяви, суд встановив наступні обставини та відповідні їм правовідносини.

Відповідно до п. 67.2 ст. 67 Податкового Кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Як вбачається з матеріалів справи, Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРАВОВА КОРПОРАЦІЯ АЛЬЯНС» знаходиться на обліку в Лівобережній міжрайонній державній податковій інспекції м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби.

Згідно довідки Лівобережної міжрайонної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби (а.с.6), з 2009 року відповідач не подає до податкової служби податкові декларації та інші документи, пов'язані з обчисленням та сплатою податків та зборів з 2009 року.

Розпорядженням начальника Лівобережної міжрайонної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби Коренюк К.Є. від 19.03.2013 року № 20-р, вирішено звернутися до адміністративного суду щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003р. № 755-IV юридична особа припиняється, зокрема, в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Абзацом 4 пункту 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» встановлено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних чи фізичних осіб - підприємців у випадках, передбачених законом.

Оцінуючи письмові докази, які були дослідженні судом у їх сукупності, приймаючи до уваги, що Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРАВОВА КОРПОРАЦІЯ АЛЬЯНС» не подає до Лівобережної міжрайонної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби податкову звітність більше року, суд вважає необхідним припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРАВОВА КОРПОРАЦІЯ АЛЬЯНС».

Керуючись ст.ст.158-163, 167, 183-2, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Лівобережної міжрайонної державної податкової інспекції м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРАВОВА КОРПОРАЦІЯ АЛЬЯНС» (49000, м. Дніпропетровськ, вул. Б. Хмельницького, буд. 16, ідентифікаційний номер 31381614).

Копію постанови направити Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців для внесення державним реєстратором відповідного запису до ЄДРПОУ.

Постанова суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги через Дніпропетровський окружний адміністративний суд з одночасним направленням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова підлягає негайному виконанню.

Суддя О.В. Серьогіна

Дата ухвалення рішення08.05.2013
Оприлюднено16.05.2013
Номер документу31164965
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/5142/13-а

Постанова від 08.05.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні