Ухвала
від 08.05.2013 по справі 427/3396/13-к
СВЕРДЛОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 427/3396/13-к

Провадження № 1-кс/427/366/13

УХВАЛА

08.05.2013 року

Слідчий суддя Свердловського міського суду Колтун В.А., розглянувши клопотання слідчого СВ ДПІ у м. Свердловську Луганської області ДПС капітан податкової міліції ОСОБА_1 про надання тимчасового доступу до речей документів,-

ВСТАНОВИВ:

Службові особи ТОВ «Східна вугільна компанія» - далі ТОВ «СВК» (код ЕДРПОУ 32727602, юридична адреса: м. Свердловськ, вул. Глинки 1-а, фактична адреса - м. Свердловськ сел. Володарське): директор - ОСОБА_2 та головний бухгалтер ОСОБА_3, в порушення п.п.198.2, 198.3, 198.6 ст. 198, п.п. 200.1, 200.3, 200.4 ст. 200 Податкового Кодексу України шляхом відображення у податковій звітності з ПДВ податкового сум кредиту у розмірі 4 514 025 грн. по господарським операціям з рядом підприємств не підтверджені первинною документацією, а саме з: ФОП ОСОБА_4, ТОВ «Мерікс ЛТД», ТОВ «Капро», ТОВ «Фірма «Рісмус», ТОВ «НВК «Укрспецтехніка», ТОВ «Компанія «Александр», ТОВ «ТД «Метизкомплект», ТОВ «Донспецторг», ТОВ «Лисичанський машинобудівний завод», ТОВ «НВК «Донвентилятор», ТОВ «Торг Консар», ТОВ «Торгово-експортна компанія», ТОВ «Хімспецпатент», ТОВ «Селидовбудінвест», ТОВ ТД «Вугілля України», ТОВ НВП «Лисичанський гумово-технічний завод», та шляхом невідображення у податковій звітності з ПДВ видобутку та реалізації вугілля на суму 11 288 640 грн. (ПДВ - 1 881 440 грн.) за період з 01.04.2012 по 31.01.2013 ухилились від сплати ПДВ на суму 6 550 901 грн.

Зазначені порушення підтверджуються актом ДПІ у м. Свердловську від 19.04.2013 №168/15-30-32727602 документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ «СВК».

Сума грошових коштів, яка фактично не надійшла до державного бюджету більш ніж у 5000 разів перевищує встановлений законом на 2013 рік неоподаткований мінімум доходів громадян і тому розмір збитку причиненого державі є особливо великим.

З метою перевірки фактів ухилення від сплати податків виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до первинних фінансово-господарських, бухгалтерських, звітних документів ТОВ «СВК» та зазначених контрагентів ТОВ «СВК» по взаємовідносинам з якими перевіркою встановлені порушення податкового законодавства, оскільки дані які містяться у них можуть бути використанні для визначення розміру об’єкту оподаткування, та підтвердження наявності або відсутності реальних взаємовідносин між ТОВ «СВК» та вказаними контрагентами, у тому рахунку з ТОВ «Селідобудінвест».

ТОВ «Селидовбудінвест» зареєстровано за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Таким чином на підставі вказаних документів можуть бути встановлені обставини, що мають значення для досудового розслідування, тому вказані документи мають значення речових доказів у кримінальному провадженні. У зв’язку з тим, що існує можливість загрози знищення документів, питання про отримання тимчасового доступу до яких ставиться у клопотанні, з метою забезпечення їх належного зберігання, їх необхідно вилучити, та долучити до матеріалів досудового розслідування, та зберігати в них.

Враховуючи викладене, а також те, що сторона кримінального провадження довела наявність достатніх підстав, що вищевказана інформація, яка самі по собі або в сукупності з іншими документами кримінального провадження мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не містять охоронювану законом таємницю, слідчий суддя вважає задовольнити клопотання

Керуючись ст. ст. 159, 160, 162, 163, 164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ ДПІ у м. Свердловську Луганської області ДПС капітан податкової міліції ОСОБА_1 про надання тимчасового доступу до речей документів задовольнити.

Надати слідчому СВ ДПІ у м.Свердловську Луганської області ДПС ОСОБА_1, або оперативним співробітникам ВПМ ДПІ у м.Свердловську Луганської області ДПС за дорученням слідчого, тимчасовий доступ до документів ТОВ «Селидовбудінвест» (код 34399870) по взаємовідносинам з ТОВ «Східна вугільна компанія» (код ЄДРПОУ 32727602) за період з 01.04.2012р. по 31.01.2013р., тобто можливість ознайомитись з ним та вилучити їх для долучення до матеріалів досудового розслідування та запобігання їх можливому знищенню, а саме оригіналів, або при їх відсутності завірених копій наступних документів: податкові декларації з податку на додану вартість з додатками та уточнюючими розрахунками; договори з додатками, та додатковими угодами до них; специфікації та сертифікати якості на товари що постачались, документацію щодо підтвердження гарантійних зобов’язань; накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, видаткові накладні, реєстри одержаних та виданих податкових накладних; документи, що підтверджують походження товарів, або наявність виробничих потужностей (устаткування та обладнання, виробничих приміщень) та трудових ресурсів для їх виготовлення, складських приміщень для зберігання;документи що підтверджують транспортування ТМЦ; документи які підтверджують наявність транспорту (власного, наданого або орендованого) яким здійснювалось перевезення ТМЦ; документи, що підтверджують передачу товарів покупцю (акти прийому - передачі товарів, акти виконання робіт, надання послуг); довіреності на отримання ТМЦ; акти звірок з контрагентом; документи, що підтверджують сплату (отримання) грошових коштів (платіжні доручення, виписки з банківських установ, прибуткові і витратні касові ордери, фіскальні чеки); накази про закріплення матеріально відповідальних осіб, які , перебувають у володінні ТОВ «Селидовбудінвест» та знаходяться за місцем його реєстрації за адресою: м. Селідово, вул. Кузнєцова, 18.

Строк дії ухвали один місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя

Свердловського міського суду


ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення08.05.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31165342
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей документів

Судовий реєстр по справі —427/3396/13-к

Ухвала від 08.05.2013

Кримінальне

Свердловський міський суд Луганської області

Колтун В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні