Ухвала
від 15.05.2013 по справі 920/783/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення заяви про порушення

справи про банкрутство

15.05.2013 Справа № 920/783/13

Господарський суд Сумської області у складі судді Костенко Л.А., розглянувши заяву (вх. №1262) Плавинищенської сільської ради Роменського району Сумської області до боржника Комунального підприємства «Плавинище - комун сервіс» (42024, Сумська область, Роменський район, с. Плавинище, площа Жовтнева, 50; ід. код 35187050) про порушення справи про банкрутство, відповідно до ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Сумської області 13.05.2013р. надійшла заява від засновника Плавинищенської сільської ради Роменського району Сумської області про порушення провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства «Плавинище - комунсервіс» (код 35187050).

В обґрунтування заявлених вимог заявник посилається на прийняття Плавинищенською сільською радою рішення від 27.09.2011р. про ліквідацію комунального підприємства, створення ліквідаційної комісії, а також недостатність майна підприємства для задоволення вимог кредиторів.

Згідно ч. 1 ст. 12 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд приймає заяву про порушення провадження у справі про банкрутство до розгляду у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті або для повернення заяви.

Частиною 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до ч. 1, 2, 5 ст. 105 Цивільного Кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи.

В силу ч. 8 ст. 111 Цивільного Кодексу України ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи .

В порушення вищевказаних норм законодавства з заявою про порушення справи про банкрутство звернувся до суду не ліквідатор (ліквідаційна комісія) а сільський голова Плавинищенської сільської ради. Також до заяви не додано належних доказів що Шеремет О.М. є сільським головою.

Також до заяви не додані докази офіційного опублікування відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

До заяви не доданий проміжний ліквідаційний баланс, затверджений засновником юридичної особи.

Відповідно до ч. 9 ст. 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за подання заяви про порушення справи про банкрутство справляється судовий збір у порядку встановленому Законом України «Про судовій збір». Згідно п. 13 ст. 14 зазначеного Закону розмір судового збору становить 5 розмірів мінімальної заробітної плати, і заявник не звільнений від сплати судового збору саме при зверненні з заявою про порушення справи про банкрутство.

До заяви заявник не надав доказу сплати судового збору в установленому порядку.

Згідно ч. 1 ст. 15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.2011р. господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи банкрутство повертає її, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі, та з підстав передбачених ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

Враховуючи викладене та керуючись п. 1 ст. 2, п. 1 ст. 15, п. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 105, ч. 3 ст. 110, ч. 8 ст. 111 Цивільного Кодексу України, п. 4 ст. 63, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву Плавинищенської сільської ради Роменського району Сумської області про порушення справи про банкрутство Комунального підприємства «Плавинище - комунсервіс» - повернути без розгляду.

2. Ухвалу разом з заявою направити заявнику.

Додаток: заява б/н від 29.04.2013р. на 5-ти аркушах, з додатком на 26-ти арк., поштовий конверт.

СУДДЯ Л.А. КОСТЕНКО

Дата ухвалення рішення15.05.2013
Оприлюднено16.05.2013
Номер документу31172698
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом

Судовий реєстр по справі —920/783/13

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Сумської області

Костенко Лариса Андріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні