Постанова
від 29.06.2006 по справі а31/198-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А31/198-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

29.06.06р.

Справа № А31/198-06

        

За позовомПрокурора м.Дніпропетровськ в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі  м. Дніпропетровська, м.Дніпропетровськ

до відповідачаТовариства з обмеженою відповідальністю фірма  „ВЛК”, м.Дніпропетровськ

про стягнення 1 402,96 грн.

Суддя               Мороз В.Ф.При секретарі: Джихур Т.А.

Представники:

Прокурорне з'явився

Від позивачаМудра К.М., дов. від10.01.06.

Від відповідачане з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Прокурор просить стягнути з відповідача на користь позивача 1 402,96 грн. недоїмки по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

В обґрунтування позовних вимог посилається на порушення відповідачем зобов'язань щодо своєчасної сплати  внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.  

Відповідач до судового засідання не з'явився, письмових заперечень проти позову  та витребувані судом документи не надав. Суд розглядає справу на підставі наявних у ній доказів за відсутності відповідача належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду та без повідомлення ним про  причини неприбуття (ухвали суду надсилалися за місцезнаходженням відповідача згідно довідки Держстату)

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення сторін, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Відповідно до положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV від 09.07.2003р. (надалі –Закон) на відповідача покладено обов'язок по нарахуванню, обчисленню і сплаті в установлені строки та в повному обсязі страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно ст. ст. 14, 15 Закону підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання –роботодавці є платниками страхових внесків.

Відповідно до ст. 19 Закону страхові внески до солідарної системи нараховуються  для роботодавця - на суми фактичних витрат на оплату праці (грошового забезпечення) працівників.

Відповідно до ч.6 ст. 20 Закону страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом для відповідача відповідно до Закону є календарний місяць. Перерахування страхових внесків здійснюється страхувальниками одночасно з одержанням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплати доходу), у тому числі в безготівковій чи натуральній формі або з виручки від реалізації товарів (послуг). При цьому фактичним одержанням (перерахуванням) коштів на оплату праці (виплати доходу) вважається одержання відповідних сум готівкою, зарахування на банківський рахунок одержувача, перерахування за дорученням одержувача на будь-які цілі, одержання товарів (послуг) або будь-яких інших матеріальних цінностей в рахунок зазначених виплат (доходу), фактичне здійснення із цих виплат (доходу) відрахувань,  передбачених  законодавством або за виконавчими документами, чи будь-яких інших відрахувань.

          Суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені статтею 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій (ч.2 ст. 106 Закону).

Товариство з обмеженою відповідальністю фірма „ВЛК” зареєстроване в Управлінні пенсійного фонду України в  Жовтневому районі м.Дніпропетровська  як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідач з січня по березень 2006р. нарахував страхові внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування на загальну суму 1 402,96 грн., які у повному обсязі у встановлений законом строк не сплатив, доказів, що спростовували б наведене не надав.

За викладених обставин позовні вимоги підлягають задоволенню.

Керуючись Законом України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003р., ст.  158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд:

ПОСТАНОВИВ:

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю фірма „ВЛК” (49094, м. Дніпропетровськ, Набережна Перемоги, б.38; р/р26007106103001 в ЗАТ КБ „ПриватБанк”, МФО 305299, код ЄДРПОУ 19314922) на користь Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Дніпропетровська (49027, м.Дніпропетровськ, вул. Фучика, 30; р/р25602303013177 в ДОУ ВАТ „Державний ощадний банк України”; МФО 305482; код ЄДРПОУ 21910657)  1 402,96 грн.

Заява про апеляційне оскарження  постанови суду першої інстанції подається до адміністративного суду  апеляційної інстанції через суд першої інстанції протягом 10 днів  з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду  першої інстанції подається у тому ж  порядку протягом 20 днів після подання  заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                                                                               В.Ф. Мороз

Дата ухвалення рішення29.06.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу31235
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а31/198-06

Постанова від 29.06.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Мороз В.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні