Ухвала
від 16.05.2013 по справі 904/3085/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

16.05.13р. Справа № 904/3085/13

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРГАЗУНІВЕРСАЛ", м. Дніпропетровськ

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРГАЗУНІВЕРСАЛ", м. Дніпропетровськ, вул. Короленка, буд. 15, кв. 10, код ЄДРПОУ 37148626

у справі про банкрутство

Суддя Примак С.А.

Представники сторін:

від заявника: Лежнєв О.І., довіреність від 31.01.13р.;

від боржника: Лежнєв О.І., довіреність від 31.01.13р.;

арбітражний керуючий: Неватос Ю.С.

Суть справи:

15.04.13р. надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРГАЗУНІВЕРСАЛ", м. Дніпропетровськ про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРГАЗУНІВЕРСАЛ", м. Дніпропетровськ, вул. Короленка, буд. 15, кв. 10, код ЄДРПОУ 37148626 згідно зі ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 22.04.13р. заява про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРГАЗУНІВЕРСАЛ", м. Дніпропетровськ, вул. Короленка, буд. 15, кв. 10, код ЄДРПОУ 37148626 прийнята до розгляду, підготовче засідання призначено на 16.05.13р.

Представник боржника у судовому засіданні заяву підтримав.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника боржника, встановлено наступне.

Відповідно до ст. 110 ЦК України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Згідно із ч.1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадку якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Підставою для звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство є встановлена під час роботи ліквідатора відсутність майнових активів боржника для задоволення вимог кредиторів.

У судовому засіданні перевірено обґрунтованість заяви голови ліквідаційної комісії та наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство за процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Підстав для відмови у порушенні провадження у справі про банкрутство господарським судом не встановлено.

Для розгляду питання щодо призначення ліквідатора, встановлення розміру оплати його грошової винагороди, суд вважає за необхідне призначити розгляд справи у судовому засіданні за участю голови ліквідаційної комісії та арбітражного керуючого Неватос Ю.С.

Керуючись ст. 16, 19, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "УКРГАЗУНІВЕРСАЛ", м. Дніпропетровськ, вул. Короленка, буд. 15, кв. 10, код ЄДРПОУ 37148626.

2.Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна н стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів застосовується до вимог кредиторів щодо відшкодування збитків, що виникли через відмову боржника від виконання правочинів (договорів) у процедурі санації.

Дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги поточних кредиторів; на виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян; на виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов'язують боржника вчинити певні дії чи утриматись від їх вчинення.

Дія мораторію не поширюється на задоволення вимог кредиторів у разі одночасного задоволення вимог кредиторів у процедурі розпорядження майном керуючим санацією згідно з планом санації або ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому цим Законом.

Стягнення грошових коштів за вимогами кредиторів за зобов'язаннями, на які не поширюється дія мораторію, провадиться з рахунку боржника в установі банку. Контроль за такими стягненнями здійснює арбітражний керуючи (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор).

Звернення стягнення на майно боржника за вимогами, на які не поширюється дія мораторію, здійснюється виключно за ухвалою господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство боржника.

3. Призначити розгляд справи у судовому засіданні на 22.05.13 р. о 14:30 год.

4. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1а, каб. 39.

5. Зобов'язати боржника письмово повідомити суд про джерела грошової винагороди ліквідатора, подати довідку про розмір середньомісячної заробітної плати керівника боржника.

6. Ухвалу надіслати боржнику, ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська, Бабушкінському районному суду м. Дніпропетровська, Дніпропетровському окружному адміністративному суду, Бабушкінському ВДВС Дніпропетровського МУЮ, Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, арбітражному керуючому Неватос Ю.С.

7. Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч.4 ст. 8, ч.3 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8. Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України з врахуванням особливостей, передбачених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відповідно до ст. 8 цього Закону.

Суддя С.А. Примак

Дата ухвалення рішення16.05.2013
Оприлюднено18.05.2013
Номер документу31239132
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —904/3085/13

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 03.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 29.05.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 22.05.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 16.05.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 22.04.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні