Постанова
від 25.04.2013 по справі 801/4043/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Севастопольська, 43, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95013

ПОСТАНОВА

Іменем України

25 квітня 2013 р. 14:59 Справа №801/4043/13-а

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Латиніна Ю.А., за участю секретаря судового засідання Захаровій М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у м. Керчі АР Крим Державної податкової служби

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс Марін Компані"

про припинення юридичної особи.

Суть спору: Державна податкова інспекція у м. Керчі АР Крим Державної податкової служби звернулась до Окружного адміністративного суду АР Крим з адміністративним позовом про припинення підприємницької діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс Марін Компані".

Представник позивача у судове засідання не з'явився, надав клопотання про розгляд справи за його відсутності, на позовних вимогах наполягав.

Представник відповідача до суду не з'явився, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином. Будь-яких клопотань суду не направив, заперечень на позов не надав.

Суд вважає за можливе розглянути справу у відсутність представників сторін, керуючись ст. 128 КАС України, на підставі наявних доказів.

Розглянув матеріали справи, дослідив докази, надані позивачем, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд -

ВСТАНОВИВ:

Виконавчим комітетом Керченської міської ради АР Крим 22.02.2007 року здійснено державну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс Марін Компані" (ідент. номер 34908255).

З матеріалів справи вбачається, що 27.03.2013 р. була проведена перевірка (акт № 171/18.3 від 27.03.2013 року) надання податкової звітності відповідачем. В ході перевірки встановлено, що дата надання останнього звіту 01 листопада 2010 року, пред'явлена декларація з податку на прибуток за 9 місяцід 2010 року.

Згідно з довідкою Державної податкової інспекції у м. Керчі АР Крим Державної податкової служби від 25.03.2013 р. №3524/10/20 відповідач не має податкового боргу.

Розглянувши матеріали справи суд вважає, що позовні вимоги належить задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами" (що діяв в період реєстрації відповідача в якості фізичної особи -підприємця та на момент звернення позивача до суду) платники податків повинні представляти до органів ДПІ звітність з періодичністю, встановленою нормами діючого законодавства.

Пункт 1.2 статті 9 Закону України "Про систему оподатковування" (який діяв в період реєстрації відповідача в якості фізичної особи -підприємця та на момент звернення позивача до суду) передбачав обов'язок платників податків, зборів (обов'язкових платежів) подавати в державні податкові органи відповідно до діючого законодавства декларації та бухгалтерську звітність.

Відповідно до частини 1 статті 51 ГК України підприємницька діяльність припиняється на підставі рішення суду у випадках, передбачених Кодексом та іншими законами.

Згідно зі ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб -підприємців" державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця проводиться у разі постановлення судового рішення з цього питання, підставами для ухвалення такого рішення є неподання протягом року органам державної податкової служби декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

На час розгляду справи набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до п.п. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20 якого, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

З огляду на зазначене вище, приймаючи до уваги ненадання відповідачем протягом року звітності відповідно до закону, суд дійшов висновку про наявність у державної податкової служби повноважень щодо звернення до суду з позовами про припинення підприємницької діяльності фізичних осіб-підприємців.

Відповідач згідно зі ст. 71 КАСУ не надав доказів оформлення податкових декларацій, іншої звітності та відправлення цих матеріалів позивачу.

За таких обставин суд вважає, що позов належить задовольнити.

Під час судового засідання, яке відбулось 25.04.2013 р. були оголошені вступна та резолютивна частини постанови. Відповідно до ст. 163 КАС України постанову складено 26.04.2013 року.

Керуючись ст. ст. 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Позов задовольнити.

2.Припинити підприємницьку діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю "Транс Марін Компані" (98300, АР Крим, м. Керч, вул. Горького,7; ідент. код 34908255, відомості про відкриті рахунки в установах банків в матеріалах справи відсутні), зареєстрованого Виконавчим комітетом Керченської міської ради АР Крим 22.02.2007 року.

Копію цієї постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцем реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності-фізичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця .

Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Латинін Ю.А.

Дата ухвалення рішення25.04.2013
Оприлюднено20.05.2013
Номер документу31257738
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —801/4043/13-а

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Латинін Ю.А.

Постанова від 25.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Латинін Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні