Рішення
від 21.11.2006 по справі 3/522/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

3/522/06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

 "21" листопада 2006 р.                                                 Справа №  3/522/06

м. Миколаїв

   

Миколаїв

Позивач: прокурор Кривоозерського району Миколаївської області в інт. Держави в особі Кривоозерської районної державної насіннєвої інспекції Миколаївської області, Миколаївська обл.., смт. Криве озеро

До СФГ «Заповіт», Миколаївська обл.., смт. Криве озеро, вул. Леніна,49

Про: визнання права власності

Суддя Смородінова О.Г.

                                     

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від позивача: Субботін Ю.Л., за дорученням;

Від відповідача: не з'явився;

Прокурор: Біоносенко В.В.

В судовому засіданні присутні:

СУТЬ СПОРУ:

          Прокурор звернувся до суду з позовом про визнання за Кривоозерською районною державною насіннєвою інспекцією (смт. Криве Озеро Миколаївської області, вул. Б.Хмельницького, 20-а, р/р 35229001000265 в ВДК Миколаївської області, код 00734073, МФО 826013) право власності на житловий двоповерховий будинок № 20-а, який розташований в смт. Криве Озеро, Миколаївської області по вул. Б.Хмельницького). Позивач підтримує позов прокурора в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання свого представника не направив, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, заявою повідомив, що проти позовних вимог не заперечує.

Отже, справа розглядається на підставі ст.. 75 ГПК України, за наявними в ній матеріалами.

В судовому засіданні, відповідно до ст.. 85 ГПК України, за згодою позивача та прокурора, було оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Ознайомившись з матеріалами справи, вислухавши представника позивача та прокурора, суд –

встановив:

Кривоозерська районна державна насіннєва інспекція з липня 1989 р. розташована в смт. Криве Озеро, Миколаївськой області в двоповерховому будинку № 20-а, що знаходиться по вул. Б.Хмельницького. Цей будинок був придбаний колгоспом «Заповіт Ілліча»в 1989 р. у громадянки Рейдман Беті Абрамівні за 53000 крб. згідно договору купівлі-продажу, посвідченого Кривоозерською нотаріальною конторою 13.04.1989р. за реєстраційним № 432, та передано під виробничу будівлю Кривоозерської районній насіннєвій інспекції. Кошти на купівлю вищезазначеного будинку, були перераховані Миколаївською обласною держнасіннєвою інспекцією в 1989 році до колгоспу «Заповіт Ілліча».

Колгосп «Заповіт Ілліча»в 1992 р. реорганізовано в КСП «Колос», а в 2000 році на базі КСП «Колос»створено СГВК «Колос», в 2001 році на базі СГВК «Колос»створено СФГ «Злагода»та СФГ «Заповіт», яке є правонаступником колгоспу «Заповіт Ілліча», що підтверджується представленою до матеріалів справи довідкою.

З моменту, коли Кривоозерська держнасіннєва інспекція вселилась в будинок минуло більш 10 років. Весь цей час вказана насіннєва інспекція відкрито працювала у спірному будинку і за власні кошти робила в ньому поточний та капітальний ремонт, розраховувалась за комунальні послуги. Протягом всього терміну прибування в цьому будинку, ні яких претензій з боку відповідача до інспекції не пред'являлось.

Згідно з ч. 1 ст. 344 Цивільного України особа, яка добросовісно заволоділа чужим нерухомим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти ним протягом десяти років, набуває на нього право власності.

Отже, як свідчать матеріали справи, підтверджується прокурором, позивач безперервно та відкрито більш ніж 10 років користується спірною спорудою, таким чином, за приписами діючого законодавства, набув на неї права власності.

Кривоозерська районна насіннєва інспекція згідно довідки ЄДРПОУ є організацією з державною формою власності, що регулює та сприяє ефективному веденню економічної діяльності, займається технічними випробуваннями та дослідженнями, тобто в своїй особі представляє державу при здійсненні покладених на неї повноважень.

Таким чином, в спірних правовідносинах прокурор цілком правомірно звернувся до господарського суду за захистом охоронюваних законом інтересів Держави.

Враховуючи викладене, позовні вимоги заявлені обґрунтовано у відповідності до вимог чинного законодавства, матеріалами справи підтверджені, відповідачем визнані та підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 44, 49, 75, 82, 84, 85 ГПК України, суд –

ВИРІШИВ:

1.          Позов задовольнити.

2.          Визнати за Кривоозерською районною державною насіннєвою інспекцією (смт. Криве Озеро Миколаївської області, вул. Б.Хмельницького, 20-а, р/р 35229001000265 в ВДК Миколаївської області, код 00734073, МФО 826013) право власності на житловий двоповерховий будинок № 20-а, який розташований в смт. Криве Озеро, Миколаївської області по вул. Б.Хмельницького).

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання.

Рішення підписано 11.12.2006р.

  

   Суддя                                                        О.Г. Смородінова

                           

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.11.2006
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу312946
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/522/06

Рішення від 21.11.2006

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Смородінова О.Г.

Ухвала від 27.09.2006

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Смородінова О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні