Ухвала
від 21.05.2013 по справі 904/3545/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

21.05.13р. Справа № 904/3545/13 За заявою голову ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОНТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, провулок Добровольців, буд. 17, офіс 4 (код ЄДРПОУ 36906925)

про визнання банкрутом

Суддя Бондарєв Е.М.

Представники сторін:

Від боржника: - Горбунова Т.М., голова ліквідаційної комісії;

-Пустовойт Ю.Є., довіреність №1 від 15.04.13р., представник ТОВ "ТЕХМОНТАЖРЕСУРС";

СУТЬ СПРАВИ:

29.04.13р. надійшла заява голови ліквідаційної комісії товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОНТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, провулок Добровольців, буд. 17, офіс 4 (код ЄДРПОУ 36906925) згідно зі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Для виконання повноважень ліквідатора для участі у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, провулок Добровольців, буд. 17, офіс 4 (код ЄДРПОУ 36906925) автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення ліквідатора господарським судом у справах про банкрутство визначено кандидатуру арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича, ліцензія серія АВ №482095 від 09.11.09р.

Ухвалою від 07.05.13р. заява про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, провулок Добровольців, буд. 17, офіс 4 (код ЄДРПОУ 36906925) прийнята до розгляду, підготовче засідання призначено на 21.05.13р.

Представник боржника у судовому засіданні заяву підтримав та звернувся до суду із клопотанням про призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ голову ліквідаційної комісії Горбунову Тетяну Миколаївну посилаючись на неможливість сплачувати грошову винагороду та витрати арбітражному керуючому у зв'язку з відсутністю у боржника наявних коштів, одержаних у результаті діяльності боржника та майна (майнових прав) боржника, що підтверджено доказами наданими до заяви про порушення справи про банкрутство.

Дослідивши матеріали справ, заслухавши представників боржника, господарський суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 110 Цивільного кодексу України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Згідно з ч.1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадку якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

02.02.12р. власником було прийнято рішення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації та призначено голову ліквідаційної комісії Горбунову Тетяну Миколаївну.

Після прийняття рішення про ліквідацію головою ліквідаційної комісії була встановлена неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, що зобов'язує ліквідатора звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Проміжний ліквідаційний баланс складено станом на 15.04.13р., рішенням №2 від 15.04.13р. проміжний ліквідаційний баланс затверджено єдиним власником. Згідно цього балансу кредиторська заборгованість становить 52 771, 97 грн., дебіторська заборгованість, основні засоби, товарно-матеріальні цінності, нематеріальні активи та грошові кошти - відсутні, що свідчить про наявність ознак неоплатності боржника, та є підставою для порушення провадження у справі про банкрутство за ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Підстав для відмови у порушенні провадження у справі про банкрутство господарським судом не встановлено.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Для розгляду питання щодо визнання боржника банкрутом, призначення ліквідатора суд вважає за необхідне призначити розгляд справи у судовому засіданні за участю голови ліквідаційної комісії.

Керуючись ст.ст. 16, 19, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕХМОТАЖРЕСУРС", м. Дніпропетровськ, Жовтневий район, провулок Добровольців, буд. 17, офіс 4 (код ЄДРПОУ 36906925).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів застосовується до вимог кредиторів щодо відшкодування збитків, що виникли через відмову боржника від виконання правочинів (договорів) у процедурі санації.

Дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги поточних кредиторів; на виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян; на виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов'язують боржника вчинити певні дії чи утриматись від їх вчинення.

Дія мораторію не поширюється на задоволення вимог кредиторів у разі одночасного задоволення вимог кредиторів у процедурі розпорядження майном керуючим санацією згідно з планом санації або ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому цим Законом.

Стягнення грошових коштів за вимогами кредиторів за зобов'язаннями, на які не поширюється дія мораторію, провадиться з рахунку боржника в установі банку. Контроль за такими стягненнями здійснює арбітражний керуючи (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор).

Звернення стягнення на майно боржника за вимогами, на які не поширюється дія мораторію, здійснюється виключно за ухвалою господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство боржника.

3. Призначити судове засідання суду на 03.06.13 р. о 10:10 год.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1а, каб. 16.

Зобов'язати арбітражного керуючого Шистопала Петра Миколайовича, ліцензія серія АВ №482095 від 09.11.09р., надати до господарського суду заяву про згоду на участь у справі та відсутність обставин, що перешкоджають призначенню ліквідатором.

Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження.

Ухвалу надіслати: боржнику, арбітражному керуючому Шистопалу П.М., ліцензія серія АВ №482095 від 09.11.09р., ДПІ у Жовтневому районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області ДПС, Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська, Жовтневому ВДВС Дніпропетровського МУЮ, Управлінню з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч.4 ст. 8, ч.3 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України з врахуванням особливостей, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відповідно до ст. 8 цього Закону.

Визнати обов'язковою явку у судове засідання голови ліквідаційної комісії Горбунової Т.М.

Суддя Е.М. Бондарєв

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.05.2013
Оприлюднено24.05.2013
Номер документу31370365
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/3545/13

Ухвала від 03.10.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 25.09.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 25.09.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 14.08.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 05.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 05.06.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 05.06.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Постанова від 03.06.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 21.05.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 07.05.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні