Ухвала
від 11.02.2009 по справі 23/537-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

23/537-б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 230-31-34

У Х В А Л А

справа №  23/537-б

11.02.09

За заявою  Товариства з обмеженою відповідальністю "Спадщина"

до                Товариства з обмеженою відповідальністю "Г.Р.К."

про              визнання банкрутом

Суддя   Хоменко М.Г.

Представники:  не з"явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про визнання відсутнього боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг у сумі 152 707,20 грн. та відсутній за юридичною адресою.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 23.11.2007  порушено провадження у справі №23/537-б (суддя Демидова А.М.).

Постановою Господарського суду м. Києва від 05.12.2007 боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено ініціюючого кредитора - Товариство з обмеженою відповідальністю "Спадщина", якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру та надати суду свій звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 20.02.2008 заяву ВАТ КБ "Інтербанк" про визнання кредитором ТОВ "Г.Р.К." на суму 2 028 115,07 грн  повернуто бе розгляду.

Постановою Вищого господарського суду України від 04.11.2008 касаційну скаргу Державної податкової інспекції у Голосіївському районі м. Києва задоволено частково, постанову господарського суду м. Києва від 05.12.2007 у справі №23/537-б скасовано.

Розпорядження керівництва суду від 12.11.2008 справу №23/537-б передано для  розгляду судді Хоменку М.Г.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 19.11.2008 справу №23/537-б прийнято до свого провадження суддею Хоменком М.Г., зобов"язано ініціюючого кредитора надати суду докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру відповідно до ч. 8 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»про відсутність юридичної особи за місцем її знаходження.

Представники ініціюючого кредиторау черговий раз у судове засідання не з"явилися, про причину неявки суд не повідомили, вимоги ухвали суду від 19.11.2008 не виконали, а саме не надали суду докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру відповідно до ч. 8 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»про відсутність юридичної особи за місцем її знаходження.

Згідно із статтею 93 Цивільного кодексу України сісцезнаходженням юридичної особи є адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Пунктом 5 ст. 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що з метою забезпечення органів державної влади та учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб (підприємців створюється Єдиний державний реєстр, який містить відомості щодо місцезнаходження юридичної особи, дату та номер записів про внесення змін до нього, дати видачі або зміни свідоцтва про державну реєстрацію, дану про установчі документи, дати та номери записів про внесення змін до них, про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням тощо.

Виходячи з вимог ч.2 ст. 34 Господарського процесуального кодексу України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно  ч.8 ст. 19 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та  ст.34 Господарського процесуального кодексу України, лише факт внесення відомостей про відсутність юридичної особи за її місцемзнаходженням до реєстру може слугувати доказом відсутності боржника

Ініціюючий кредитор  не надав суду доказів підтвердження наявності в реєстрі запису про відсутність юридичної особи боржника за її місцемзнаходження.

Згідно ст.33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як напідставу своїх вимог і заперечень, докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу

Відповідно до п.5 ст.81 Господарського процесуального кодексу України господарський суд залишає позов без рогляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з"явився на виклик у засідання господарського суду і його нез"явлення перешкоджає вирішенню спору.

Враховуючи вищевикладене суд залишає заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Спадщина" про порушення справи про банкрутство  Товариства з обмеженою відповідальністю "Г.Р.К." без розгляду.

Керуючись ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 33,34,86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

1. Заяву  Товариства з обмеженою відповідальністю "Спадщина" про порушення справи про банкрутство  Товариства з обмеженою відповідальністю "Г.Р.К."  залишити без розгляду.

2. Дію мароторію припинити.

3. Зобов"язати державного реєстратора Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про залишення заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Спадщина" про порушення справи про банкрутство  Товариства з обмеженою відповідальністю "Г.Р.К."(код ЄДРПОУ 25391800) без розгляду.

4. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі та Державному реєстратору Голосіївської районної у місті Києві державної адміністраці.

Звернути увагу заявника, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Суддя                                                                                                     Хоменко М.Г.

       

Дата ухвалення рішення11.02.2009
Оприлюднено18.03.2009

Судовий реєстр по справі —23/537-б

Ухвала від 11.02.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 04.11.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

Ухвала від 26.09.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Короткевич O.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні