Постанова
від 22.05.2013 по справі 221/1240/13-к
ВОЛНОВАСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

№221/1240/13к

№1-кп/221/71/2013

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2013 року Волноваський районний суд Донецької області в складі:

головуючого: судді Троян Л.Г.

при секретарі Жигай О.В.

за участю прокурора Грибова С.В.

захисника ОСОБА_1

обвинуваченого ОСОБА_2

потерпілого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Волноваха кримінальне провадження 12013050630000229 щодо обвинувачення ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1; уродженця с. Липняжка Добровеличківського району Кіровоградської області, громадянина України, освіта вища, не одруженого, працюючого ООО «Квартет ЛТД» м. Маріуполь начальником відділу логістики та транспорту, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1, зареєстрованого та адресою: АДРЕСА_2, раніше не судимого,

-у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 122 ч.1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 обвинувачується в тому, що 07.02.2009 рожу приблизно о 13 годині, перебуваючи в лісопосадці на відстані 2,5 км. від автодороги Слов'янськ - Донецьк - Маріуполь у бік с. Кременівка Володарського району Донецької області, де в ході сварки з ОСОБА_3, яка виникла на грунті особистих неприязних відносин, умисно, з метою заподіяння тілесних ушкоджень завдав ОСОБА_3 безліч ударів ногами, руками, стислими в кулак і дерев'яною битою в голову і по тулубу, заподіявши останньому згідно з висновком судово - медичної експертизи №24(в) 40 від 22.09.2009 року тілесні ушкодження у вигляді садна обличчя і волосистої частини голови, крововиливи в слизову нижньої частини губи, гематома обличчя, лівої вушної раковини, лівої руки, синці тулуба, внутрішньошкірні крововиливи спини, субконьюнктивальні крововиливи правого ока, що відносяться до легких тілесних ушкоджень, закрита черепно-мозкова травма у вигляді забою головного мозку легкого ступеня тяжкості з субаразноідальним крововиливом, що відноситься до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, які потребують для свого лікування термін понад три тижні.

У судовому засіданні обвинувачений звернувся з клопотанням про звільнення його від кримінальної відповідальності в зв'язку з передачею на поруки трудовому колективу та закриття провадження у справі.

Потерпілий надав аналогічну заяву та розписку про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Прокурор не заперечував проти заявленого клопотання

Вислухавши думку учасників кримінального провадження, суд приходить до висновку, що ОСОБА_2 необхідно звільнити від кримінальної відповідальності та провадження по справі закрити з наступних підстав.

Відповідно до положень ч.4 ст.286 КПК України якщо під час здійснення судового провадження, яке надійшло до суду з обвинувальним актом, сторона кримінального провадження звернеться до суду з клопотанням про звільнення його від кримінальної відповідальності обвинуваченого, суд має невідкладно розглянути таке клопотання.

Стаття 47 КК України передбачає, що особу, яка вперше вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості та щиро покаялася, може бути звільнено від кримінальної відповідальності з передачею її на поруки колективу підприємства за їх клопотанням за умови, що вона протягом року з дня передачі її на поруки виправдає довіру колективу, не ухилятиметься від заходів виховного характеру та не порушуватиме громадський порядок.

В даному випадку є всі підстави для звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності та закриття у зв'язку з цим кримінального провадження, так як обвинувачений вперше притягується до кримінальної відповідальності за вчинення злочину середньої тяжкості, усвідомив свою провину, щиро розкаявся у скоєному, відшкодував потерпілому завдану шкоду, зобов'язується виправдати довіру колективу, не ухилятися від заходів виховного характеру, не порушувати громадський порядок; трудовий колектив клопоче про передачу підсудного на поруки трудовому колективу, ручається, що підсудний надалі не вчинить злочинів і бере на себе зобов'язання проводити з ним необхідну виховну роботу.

На підставі ст.47 КК України, керуючись ч.4 ст. 286, ст. 395 КПК України,

УХВАЛИВ:

Звільнити ОСОБА_2 від кримінальної відповідальності за ст.122 ч.1 КК України.

Кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_2 за ст. 122 ч. 1 КК закрити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Донецької області через Волноваський районний суд протягом семи діб з дня її оголошення.

Суддя: Л.Г.Троян

Дата ухвалення рішення22.05.2013
Оприлюднено28.05.2013
Номер документу31397410
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —221/1240/13-к

Постанова від 21.03.2013

Кримінальне

Волноваський районний суд Донецької області

Троян Л. Г.

Ухвала від 03.07.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Лупінова Л.М.

Ухвала від 25.06.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Лупінова Л.М.

Ухвала від 20.06.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Лупінова Л.М.

Ухвала від 03.07.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Лупінова Л.М.

Постанова від 22.05.2013

Кримінальне

Волноваський районний суд Донецької області

Троян Л. Г.

Постанова від 14.03.2013

Кримінальне

Волноваський районний суд Донецької області

Троян Л. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні