Ухвала
від 25.01.2013 по справі 554/609/13- к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 25.01.2013 Справа № 554/609/13- к Провадження № 1-КС/554/170/2013

УХВАЛА

Іменем України

25.01.2013 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О.,

при секретарі -Гуртовій Т.І., за участю слідчого СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання слідчого СВ ДПІ у м.Полтаві Полтавської області ДПС лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1, про тимчасовий доступ до документів, -

встановила:

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, пояснив, що У провадженні СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32012180010000030 від 28 листопада 2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511, м.Полтава), в період 2009-2012 років, шляхом відображення в податковому обліку операцій з ТОВ «Фірма «ЛААД»(код ЄДРПОУ 36007655), ухилились від сплати до бюджету податку на прибуток на суму 1 858 995 грн. та від сплати податку на додану вартість на суму 720 504 грн., всього на загальну суму 2 579 499 грн., що в 6124 рази перевищує встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян та призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

У ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність отримання документів, які підтверджують здійснення розрахунків ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511) з ТОВ «Фірма «ЛААД»(код ЄДРПОУ 36007655), що дасть можливість встановити повний об’єм перерахованих коштів, та на які цілі були перераховані дані кошти, що неможливо встановити іншим способом, враховуючи те, що вказані відомості являються банківською таємницею і їх отримання та вилучення можливе лише на підставі ухвали суду та те, що у матеріалах кримінального провадження такі відомості відсутні.

Крім цього, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність отримати документи банківської (юридичної, реєстраційної) справи ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511), в матеріалах якої знаходяться документи з відомостями про повноважних осіб, які здійснювали перерахування коштів, зразки підписів службових осіб підприємства, що необхідні для встановлення осіб, які вчинили злочин та причетні до його вчинення, а також проведення експертиз.

Вказані документи знаходяться у володінні філії АТ «ПроКредит Банк»(МФО 320984, м.Київ, просп. Перемоги, 107 а), де ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511) відкрито рахунок №26002210013689 (українська гривня), що підтверджується витягом з центральної бази даних платників податків.

Також існує необхідність у вилученні вищевказаних документів для дослідження всіх матеріалів кримінального провадження у повному обсязі, необхідному для прийняття рішення по суті провадження обсязі. В ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність отримання документів, які підтверджують здійснення фінансово -господарських взаємовідносин ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511) з ТОВ «Фірма «ЛААД»(код ЄДРПОУ 36007655), що дасть можливість встановити повний об’єм придбаних та реалізованих товарів і послуг, що неможливо встановити іншим способом, а їх отримання можливе лише на підставі ухвали суду та те, що у матеріалах кримінального провадження такі відомості відсутні.

Крім цього, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність в отриманні посадових інструкцій, заяв про прийняття на роботу, наказів на призначення та звільнення службових осіб ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511), що необхідно для встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетні до його вчинення.

Також, існує необхідність у вилученні вищевказаних документів для забезпечення повного, всебічного та об’єктивного проведення досудового розслідування та дослідження всіх матеріалів кримінального провадження у повному, необхідному для прийняття рішення по суті провадження обсязі та запобігання їх можливому знищенню чи переховуванню.

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, являються джерелом доказів, тому слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України

ухвалила:

Надати слідчому СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів, а у разі їх відсутності копій документів по рахунку №26002210013689 (Українська гривня), який містить інформацію про рух грошових коштів, що надходили на рахунки та списувались з них, а також інших документів, які мають значення для встановлення істини по справі, а саме:

- документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) вказаного клієнта банку, в т.ч. про відкриття вказаних рахунків, карток із зразками підписів та відбитку печатки, свідоцтв, договорів, щодо користування вказаними рахунками та використання електронної системи "Клієнт-Банк", довіреностей та доручень, на підставі яких особи отримували та перераховували кошти, наказів, заяв, листів та інших документів, що містять підписи службових осіб, грошових чеків на отримання готівки, платіжних доручень, опис документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) вказаного клієнта банку;

- документів (контрактів (договорів) та додатків до них, додаткових угод, специфікацій, угод про залік, актів, платіжних та інших документів), які містять відомості про здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511);

- інформації (регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них) про рух коштів по даному рахунку, у роздрукованому вигляді на паперових носіях та в електронному вигляді, в якій зазначити:

• з якого або на який рахунок проводилось перерахування (зазначити назву та організаційну форму відповідних підприємств);

• підстава перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату та номер відповідного договору, угоди);

• призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів);

• дату та час перерахування;

• залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції;

• а також інші дані, які необхідні для повного отримання інформації по руху коштів на рахунках,

за період з 01.10.2009 року по 20.09.2012 року.

Надати слідчому СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 дозвіл на вилучення вищезазначених оригіналів документів, а у разі відсутності оригіналів їх копій, а також інших документів по рахунку №26002210013689 (Українська гривня), що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні філії АТ «ПроКредит Банк»(МФО 320984).

Зобов»язати слідчого СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 пред’явити представникам АТ»ПроКредитБанк»оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць. Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_2

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення25.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31447473
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/609/13- к

Ухвала від 25.01.2013

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні