Ухвала
від 25.01.2013 по справі 554/611/13- к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 25.01.2013 Справа № 554/611/13- к Провадження № 1-КС/554/172/2013

УХВАЛА

Іменем України

25.01.2013 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави Материнко М.О., при секретарі -Гуртовій Т.І.,

за участю слідчого СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1,

представника ДПІ м.Полтави ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві клопотання слідчого СВ ДПІ у м.Полтаві Полтавської області ДПС лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1, про тимчасовий доступ до документів, -

встановила:

У провадженні СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32012180010000030 від 28 листопада 2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511, м.Полтава), в період 2009-2012 років, шляхом відображення в податковому обліку операцій з ТОВ «Фірма «ЛААД»(код ЄДРПОУ 36007655), ухилились від сплати до бюджету податку на прибуток на суму 1 858 995 грн. та від сплати податку на додану вартість на суму 720 504 грн., всього на загальну суму 2 579 499 грн., що в 6124 рази перевищує встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян та призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

В ході проведення досудового розслідування вказаного правопорушення виникла необхідність отримання оригіналів документів облікової справи ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511), а саме: свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідку про взяття на облік платників податків, статуту, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, накази про призначення та звільнення службових осіб тощо, що дасть можливість встановити, хто саме і на підставі чого був відповідальним за здійснення фінансово-господарської діяльності та ведення бухгалтерського та податкового обліку, на підставі чого зареєстроване підприємство та з якого часу воно являється платником податків.

Також існує необхідність у вилученні вищевказаних документів для забезпечення повного, всебічного та об’єктивного проведення досудового розслідування та дослідження всіх матеріалів кримінального провадження у повному, необхідному для прийняття рішення по суті провадження обсязі.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 5, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи, оригінали первинних бухгалтерських та інших документів ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511) щодо взаємовідносин з ТОВ «Фірма «ЛААД»(код ЄДРПОУ 36007655) з 01.10.2009р. по 30.09.2012р., зберігаються за місцем фактичного знаходження ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511) за адресою: м. Полтава вул. Фрунзе, 149, каб. 308 у ДПІ м.Полтави Полтавської області та необхідні для повного, всебічного та об’єктивного розслідування матеріалів внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а тому слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України,-

ухвалила:

Надати слідчому СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до документів облікової справи ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511), а саме: свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи, довідку про взяття на облік платників податків, статуту, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, наказів про призначення та звільнення службових осіб тощо, а також інших документів, наданих підприємством та складених ДПІ у м.Полтаві, щодо реєстрації ТОВ «Фірма «Мінерал»платником податків, у т.ч.: платником ПДВ, а також документів податкової звітності з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємства за 2009-2012рр., які знаходяться за адресою: м. Полтава вул. Фрунзе, 155 у ДПІ м.Полтави Полтавської області.

Надати слідчому СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів облікової справи ТОВ «Фірма «Мінерал»(код ЄДРПОУ 22529511) слідчому слідчого відділу ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1

Зобов»язати слідчого СВ ДПІ у м. Полтаві Полтавської області ДПС ОСОБА_1 пред’явити представникам ДПІ м.Полтави Полтавської області оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копії.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_3

Дата ухвалення рішення25.01.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31447521
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —554/611/13- к

Ухвала від 25.01.2013

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Материнко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні