Ухвала
від 29.01.2009 по справі 22-а-9199/08
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 22-а-9199/08 Го ловуючий у І-й інстанції - Ря бцева О.О.

Судд я-доповідач Зайцев М.П.

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 січня 2009 року Київс ький апеляційний адміністра тивний суд у складі:

головуючо го - судді Зайцева М.П.

суддів Бабенка К.А., Меже вича М.В.

при секре тарі Квас О.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві справу за апеляційною скарг ою Державної санітарно-епіде міологічної служби цивільно ї авіації МОЗ України на ухва лу Господарського суду Київс ької області від 19 листопада 2 007 року про забезпечення адмін істративного позову у справі за адміністративним позовом Дочірнього підприємства з і ноземними інвестиціями «Аір о Кейтерінг Сервісіз Україна » до Державної санітарно-епі деміологічної служби цивіль ної авіації МОЗ України про в изнання нечинним постанови № 11 від 07.09.2007 р. та постанови № 55 від 07.11.2007 року, -

В С Т А Н О В И В :

16 листопада 2007 року Дочірнє підприємство з іноземними і нвестиціями «Аіро Кейтерінг Сервісіз Україна» звернулос я з адміністративним позовом до суду, в якому просило:

1) визнати нечинною та скасу вати постанову Центральної с анітарно-епідеміологічної с лужби Цивільної авіації про застосування адміністратив но-запобіжних заходів за п орушення санітарного законо давства від 07.09.2007р. № 11, яка винес ена Головним державним саніт арним лікарем Цивільної авіа ції України Корнієнко Миколо ю Миколайовичем;

2) визнати нечинною та скасу вати постанову Центральної с анітарно-

епідеміологічн ої служби Цивільної авіації про застосування фінансової санкції від 07.11.2007 р. № 55, яка винес ена Головним державним саніт арним лікарем Цивільної аві ації України Корнієнко Ми колою Миколайовичем.

19 листопада 2007 року позивач п одав до суду клопотання про з абезпечення позову адмініст ративного позову, в якому про сив:

1. У порядку забезпечення ад міністративного позову пост ановити ухвалу про вжиття за ходів забезпечення позову, я кою:

1.1. Зупинити дію Постанови Центральної саніт арно-епідеміологічної служб и Цивільної авіації України про застосування адміністра тивно-запобіжних заходів за порушення санітарного закон одавства від 07.09.2007р. № 11, яка вине сена Головним державним сані тарним лікарем Цивільної аві ації України Корнієнко Микол ою Миколайовичем.

1.2. Зупинити дію Постанови Центральної саніт арно-епідеміологічної служб и Цивільної авіації України про застосування фінансової санкції від 07.11.2007 р. № 55, яка винес ена Головним державним саніт арним лікарем Цивільної авіа ції України Корнієнко Миколо ю Миколайовичем

2. Заборонити Центральній санітарно-епідеміологічній службі Цивільної авіації

України (03151, м. Київ, вул. Волинс ька 66-а, Код ЄДРПОУ 19358359):

- обмежувати виробничу по тужність Дочірнього підприє мства з іноземними

інвест иціями "Аіро Кейтерінг Серві сіз Україна", яка становить ві д 5 000 до 15 000 бортпайків на добу,

- чинити перешкоди в ро боті Дочірнього підприємств а з іноземними інвестиціями Аіро Кейтерінг Сервісіз Укра їна" (08307, м. Бориспіль -7, код ЄДРПО У 24210469) шляхом застосування до Д очірнього підприємства з іно земними інвестиціями "Аіро К ейтерінг ервісіз Україна" бу дь-яких обмежень роботи підп риємства, його цехів та інших об'єктів, технологічних проц есів, а саме: обмежень, тимчасо вих заборон, заборон, припине нь, зупинень тощо.

Ухвалою Господарського су ду Київської області від 19 лис топада 2007 року клопотання поз ивача про забезпечення адмін істративного позову задовол ено частково.

Не погоджуючись з вищезазн аченим судовим рішенням, Дер жавна санітарно-епідеміолог ічна служба цивільної авіаці ї МОЗ України подала апеляці йну скаргу, в якій просить ухв алу Господарського суду Київ ської області від 19.11.07р. скасув ати.

Вислухавши пояснення учас ників процесу, що з' явилися в судове засідання. Перевіри вши матеріали справи та дово ди апеляційної скарги, колег ія суддів вважає, що апеляцій на скарга підлягає залишенню без задоволення, а ухвала суд у - без змін з таких підстав.

Згідно зі ст.ст. 199 ч. 1 п. 1, 200 КАС У країни, суд апеляційної інст анції залишає апеляційну ска ргу без задоволення, а ухвалу - без змін, якщо визнає, що суд п ершої інстанції правильно вс тановив обставини справи та ухвалив судове рішення з дод ержанням норм матеріального і процесуального права.

Суд першої інстанції всебі чно, повно та об'єктивно розгл янув справу, правильно встан овив обставини та наданим до казам дав правильну правову оцінку і прийшов до обґрунто ваного висновку щодо частков ого задоволення клопотання п ро забезпечення адміністрат ивного позову.

Судом першої інстанції вст ановлено, позивач працює в Мі жнародному аеропорту "Борисп іль" на ринку постачання борт ового харчування вже більше 9 років та обслуговує провідн і міжнародні та вітчизняні а віакомпанії (Люфтганза, Аір Ф ранс, Британські авіалінії, М іжнародні авіалінії України , Авіакомпанія "Аеросвіт"). Так им чином, постанова № 11 від 07.09.2007 р. Центральної санітарно-епі деміологічної служби Цивіль ної авіації про застосування адміністративно-запобіжних заходів за порушення саніта рного законодавства повніст ю блокує діяльність позивача та призведе до того, що пасажи ри провідних компаній та екі пажі повітряних суден залиша ться без харчування. Отже, зуп инення роботи компанії, яка п оставляє бортове харчування -позивача може призвести до з аборони рейсів зазначених ав іакомпаній, та до зриву розкл аду руху всіх авіакомпаній, а як наслідок до стягнення з по зивача спричинених пасажира м та замовникам рейсів збитк ів та моральної шкоди.

Відповідно ч. 1 ст. 117 КАС Украї ни суд за клопотанням позива ча або з власної ініціативи м оже постановити ухвалу про в життя заходів забезпечення а дміністративного позову, якщ о існує очевидна небезпека з аподіяння шкоди правам, своб одам та інтересам позивача д о ухвалення рішення в адміні стративній справі, або захис т цих прав, свобод та інтересі в стане неможливим без вжитт я таких заходів, або для їх від новлення необхідно буде докл асти значних зусиль та витра т, а також якщо очевидними є оз наки протиправності рішення , дії чи бездіяльності суб'єкт а владних повноважень.

Ч. 3 ст. 117 КАС України зазначає , що подання адміністративно го позову, а також відкриття п ровадження в адміністративн ій справі не зупиняють дію ос каржуваного рішення суб'єкта владних повноважень, але суд у порядку забезпечення адмі ністративного позову може ві дповідною ухвалою зупинити д ію рішення суб'єкта владних п овноважень чи його окремих п оложень, що оскаржуються. Ухв ала негайно надсилається до суб'єкта владних повноважень , що прийняв рішення, та є обов 'язковою для виконання.

Отже, доводи апеляційної ск арги спростовуються вищевик ладеним, матеріалами справи та не відповідають вимогам ч инного законодавства.

Керуючись ст. ст. 160, 195, 196, 199, 200, 205, 206, 21 2, 254 КАС України, суд -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Держав ної санітарно-епідеміологіч ної служби цивільної авіації МОЗ України - залишити без з адоволення.

Ухвалу Господарського суд у Київської області від 19 лист опада 2007 року - залишити без з мін.

Повний текст ухвали вигото влений 03 лютого 2009 року.

Ухвала набирає законної си ли з моменту проголошення та може бути оскаржена протяго м одного місяця з дня складан ня в повному обсязі, тобто з 04 л ютого 2009 року, шляхом подачі ка саційної скарги безпосередн ьо до Вищого адміністративно го суду України.

Головуючий суддя:

Судді:

Дата ухвалення рішення29.01.2009
Оприлюднено17.11.2009
Номер документу3146712
СудочинствоАдміністративне
Сутьв изнання нечинним постанови № 11 від 07.09.2007 р. та постанови № 55 від 07.11.2007 року

Судовий реєстр по справі —22-а-9199/08

Ухвала від 26.02.2009

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Зайцев М.П.

Ухвала від 29.01.2009

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Зайцев М.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні