Ухвала
від 28.05.2013 по справі 5008/672/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"28" травня 2013 р. Справа № 5008/672/2012

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі, м. Бернегове

до Товариства з обмеженою відповідальністю „Шляхово-будівельне управління № 40", с. В.Ремети Берегівського району

про банкрутство

Суддя Й.Й. Кадар

Представники:

Від ініціюючого кредитора - не з"явилися;

Від боржника -не з'явилися;

Від кредитора (ФОП Сидор М.М.) - Сидор М.М., підприємець

Ліквідатор - арбітражний керуючий Градюк О.І.

Суть спору: заслуховування відомостей про хід здійснення ліквідаційної процедури та/або звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Шляхово-будівельне управління № 40" (Берегівський район, с. В.Ремети, вул. Центральна, 2, код ЄДРПОУ 36929057), відповідно до положень ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

ВСТАНОВИВ:

Ініціюючий кредитор Управління Пенсійного фонду України в Берегівському районі, м. Берегово належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив, про причини неявки суд не повідомив.

На виконання вимог ухвали суду від 22.01.2013р. ліквідатор підприємства-банкрута арбітражний керуючий Градюк О.І. звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підприємства-банкрута на затвердження не подав. Натомість, в судовому засіданні подав звіт ліквідатора про вжиті заходи в ході здійснення ліквідаційної процедури, зокрема, щодо опублікування оголошення про визнання підприємства-боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в місцевій пресі, складення реєстру вимог кредиторів, здійснення заходів спрямованих на розшук майна банкрута в результаті чого виявлено кілька одиниць автомобільної техніки, яка належить підприємству-банкруту, необхідністьпроведення експертної оцінки майна, яка ускладнюється відсутністю коштів.

Отже, як вбачається з вищеприведеного наявними є обставини, які ускладнюють завершення ліквідаційної процедури, у зв'язку чим, ліквідатор заявив клопотання про відкладення розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

За результатами розгляду звіту ліквідатора та заслухавши пояснення ліквідатора, суд дійшов наступних висновків.

За положеннями ст. 52 Закону України у разі виявлення ліквідатором майна відсутнього боржника, визнаного банкрутом, господарський суд може винести ухвалу про припинення процедури ліквідації, передбаченої цією статтею, і переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство, передбачених цим Законом.

Ліквідатор з дня свого призначення здійснює зокрема інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу.

У наданому суду звіті про вжиті заходи в ході здійснення ліквідаційної процедури відсутні дані інвентаризації, в установленому порядку ліквідатором не сформована ліквідаційна маса, відсутня оцінка майна банкрута. За вказаних обставин та відсутності відповідного клопотання, перехід судом до загальних процедур є передчасним. Отже, ліквідатору за результатами формування ліквідаційної маси (інвентаризації майна банкрута та проведення його оцінки), в разі необхідності вирішити питання про звернення до суду з клопотанням про перехід до загальних процедур банкрутства.

Також суд вважає за необхідне звернути увагу ліквідатора на наступне.

З 19 січня 2013 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22 грудня 2011 року, який визначив новий порядок застосування Закону про банкрутство. Положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Оскільки провадження у справі № 5008/672/2012 порушено і постанова про визнання боржника банкрутом прийнята до 19 січня 2013 року, у даній справі застосуванню підлягають положення Закону про банкрутство до внесення вищевказаних змін. Відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень (ч. 1 Розділу Х ) вказаного Закону (в редакції Закону від 02 жовтня 2012 року) положення цього Закону, що регулюють продаж майна в провадженні у справі про банкрутство, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом.

Відповідно до Прикінцевих та Перехідних положень (ч. 6 Розділу Х ) з дня набрання чинності цим Законом продовжують діяти ліцензії на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом державний орган з питань банкрутства безоплатно замінює за заявою арбітражного керуючого чинну на день набрання чинності цим Законом ліцензію на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), яке відповідно до цього Закону надає право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Після закінчення цього строку втрачають чинність ліцензії на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Враховуючи, що арбітражним керуючим Градюк О.І. не надано суду свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого відповідно до вимог вище приведеного закону то з метою подальшого продовження повноважень ліквідатора у даній справі, останньому слід подати суду відповідне свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого.

В разі підтвердження в установленому порядку арбітражним керуючим повноважень ліквідатора, продаж майна банкрута останньому здійснювати з дотриманням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції №4212- VІ від 22 грудня 2011 року, зокрема:

- до положень ст. 49 розділу IV Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції №4212- VІ від 22 грудня 2011 року продаж майна боржника в провадженні у справі про банкрутство здійснюється в порядку, встановленому цим Законом, шляхом проведення торгів у формі аукціону, за винятком майна, продаж якого відповідно до законодавства України здійснюється шляхом проведення закритих торгів. Замовником є ліквідатор, призначений господарським судом у порядку, встановленому цим Законом. Організатором аукціону є визначена замовником фізична або юридична особа, що має ліцензію на проведення торгів і з якою замовник аукціону уклав договір на проведення аукціону. Організатор аукціону визначається замовником за конкурсом, що проводиться у визначеному замовником порядку , основними критеріями якого вважаються наявність ліцензії, достатній, але не менш як три роки, досвід проведення аукціонів, запропонована найменша сума винагороди. Організатором аукціону не може бути заінтересована особа стосовно боржника, кредиторів та замовника аукціону;

- до положень ст. 58 розділу IV Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції №4212- VІ від 22 грудня 2011 року організатор аукціону не пізніше як за 15 робочих днів до дня початку аукціону оприлюднює на веб-сайті державного органу з питань банкрутства та Вищого господарського суду України (при проведенні електронних торгів - також на своєму веб-сайті) оголошення про проведення аукціону, а також письмово повідомляє про проведення аукціону власника майна, замовника та інших осіб, визначених замовником. Під час продажу на аукціоні права вимоги про проведення аукціону також повідомляється боржник. Під час продажу на аукціоні нерухомого майна оголошення повинно бути також розміщено на нерухомому майні. Організатор аукціону забезпечує доступ до інформації про майно, що підлягає продажу, а також можливість ознайомитися з майном за його місцезнаходженням, про що надати суду докази до завершення ліквідаційної процедури.

З огляду на викладене, судове засідання по заслуховуванню письмових відомостей про хід здійснення ліквідаційної процедури та/або звіту та ліквідаційного балансу ліквідатора належить відкласти.

Керуючись ст.ст. 5, 22-25, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст.4-1,77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Ліквідатору вчиняти дії, які пов'язані з реалізацією (продажем) майна банкрута у відповідності до положень нового Закону, який набрав чинності з 19.01.2013р.

2. Зобов'язати ліквідатора подати суду:

- свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в строк до 10.06.2013р.;

- докази опублікування оголошення про конкурс на визначення організатора аукціону з продажу майна банкрута відповідно до ст. 49 розділу IV Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції №4212- VІ від 22 грудня 2011 року;

- докази про направлення оголошення організатора аукціону про проведення відкритих торгів у формі аукціону до Міністерства юстиції України для оприлюднення на веб-сайті державного органу з питань банкрутства та Вищого господарського суду України відповідно до вимог ст. 53 та ст. 58 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції №4212- VІ від 22 грудня 2011 року.

3. Заслуховування письмових відомостей про хід здійснення ліквідаційної процедури та/або звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу відкласти на "29" серпня 2013 р. о 10:30 год.

4. Засідання відбудеться у приміщенні суду за адресою: м. Ужгород, вул.Коцюбинського, 2а., кабінет №511.

5. Ухвалу надіслати ініціюючому кредитору, кредиторам та ліквідатору.

6. Явку ліквідатора у судове засідання визнати обов'язковою.

Суддя Й.Й. Кадар

Дата ухвалення рішення28.05.2013
Оприлюднено30.05.2013
Номер документу31471538
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5008/672/2012

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 10.03.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 30.12.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 21.10.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 25.07.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 28.01.2014

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 28.05.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні