Ухвала
від 29.05.2013 по справі 297/1168/13-ц
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/1168/13-ц

УХВАЛА

іменем України

29 травня 2013 року м. Берегово

Суддя Берегівського районного суду Закарпатської області Фейір О. О. , перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Берегівського районного управління юстиції ОСОБА_3, про визнання незаконним рішення та зобовязання вчинити певні дії,-

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 звернулася в Берегівський районний суд Закарпатської області із позовом до державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Берегівського районного управління юстиції ОСОБА_3, про визнання незаконним рішення про відмову у державній реєстрації права власності на земельну ділянку, та зобов"язання здійснити державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

Перевіривши матеріали позовної заяви, вважаю, що у відкритті провадження у справі відмовити, виходячи з наступного.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 122 ЦПК України, - суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в судах в порядку цивільного судочинства.

Так, відповідно до ст. 15 ЦПК України, суди розглядають в порядку цивільного судочинства справи про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також з інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Згідно ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 17 КАС України - юрисдикція адмінінстративних судів поширюється на правовідносини, що виникають у зв"язку зі здійсненням суб"єктом владних повноважень владних управлінських функцій. Юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори, зокрема спори фізичних чи юридичних осіб із суб"єктом владних повноважень щодо оскарження його рішення (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальноїї дії), дій чи бездіяльності.

Позивач в свою чергу звернувся в порядку цивільного судочинства та просить визнати незаконним рішення суб"єкта владних повноважень державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Берегівського районного управління юстиції ОСОБА_3 про відмову у державній реєстрації права власності на земельну ділянку, та зобов"язання здійснити державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 2 КАС України, - завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 3 КАС України, - суб'єктом владних повноважень є орган державної влади, орган місцевого самоврядування, іхня посадова чи службова особа, інший суб"єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

На підставі вищевикладеного, вважаю, що оскільки позовна заява не підлягає розгляду в судах у порядку цивільного судочинства, у відкритті провадження слід відмовити.

Керуючись ч. 1 ст. 2, п. 7 ч. 1 ст. 3, ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 17 КАС України, ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 122, 292, 293, 294 ЦПК України,-

у х в а л и в :

у відкритті провадження в справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до державного реєстратора прав на нерухоме майно Реєстраційної служби Берегівського районного управління юстиції ОСОБА_3, про визнання незаконним рішення та зобовязання вчинити певні дії - відмовити.

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано протягом п’яти днів з дня отримання її копії до апеляційного суду Закарпатської області через цей районний суд.

Суддя:

ОСОБА_4

СудБерегівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення29.05.2013
Оприлюднено23.01.2014
Номер документу31475667
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —297/1168/13-ц

Ухвала від 29.05.2013

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

Фейір О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні