Ухвала
від 31.05.2013 по справі 667/4222/13-к
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 667/4222/13-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2013 року Слідчий суддя Комсомольського районного суду м. Херсона Спічак О.Б. розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ СВ ДПС у Херсонській області ОСОБА_1 про проведення обшуку ,

в с т а н о в и в :

31.05.2013 року старший слідчий з особливо важливих справ СВ ДПС у Херсонській області ОСОБА_1П звернувся до суду із зазначеним клопотанням в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку володіння особи: торгівельному кіоску № 4 розташованого на території ринку «Острів» за адресою м. Херсон, вул. Патона, 8, що належить Херсонської міської ради, з метою відшукання та вилучення незаконно виготовлених підакцизних товарів, підроблених марок акцизного збору, сировини, обладнання для незаконного виготовлення підакцизних товарів, первинної бухгалтерської документації щодо постачання чи зберігання незаконно виготовлених алкогольних напоїв, подальшої реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, документів складського обліку, магнітних та електронних засобів зберігання та передачі інформації, які використовуються в діяльності підприємства, чорнових записів, щодо такої діяльності, незаповнених бланків з відбитками печаток, а також інших предметів, документів і цінностей, які мають значення для встановлення істини у справі, а також тих, що заборонені в обігу, та можуть бути використані для виявлення інших злочинів.

В обгрунтовання зазначеного клопотання слідчий посилається на те, що в В ході розслідування встановлено особу яка здійснює виготовлення та розповсюдження (збут) на території м. Херсона фальсифікованих алкогольних напоїв та збут фальсифікованих тютюнових виробів - ОСОБА_2, 17.06.1963р.н., зареєстрований ІНФОРМАЦІЯ_1, 200 років Херсону, б. 21, к. 205.

Проведеними оперативними заходами встановлено, що гр. ОСОБА_2, з метою здійснення злочинної діяльності, пов’язаної із незаконним виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв орендує на території м. Херсона приміщення для зберігання спирту, фурнітури, виготовлення фальсифікату та зберігання тютюнових виробів.

Так особистим пошуком оперативними співробітниками УПМ ДПС у Херсонській області встановлено, що в гаражному боксі №228 в ГК «Сигнал» за адресою м. Херсон, вул. Макарова, 2 ОСОБА_2 організував незаконне виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв для подальшого збуту на території м. Херсона та прилеглих населених пунктів. За наявною оперативною інформацією ОСОБА_2 має мережу покупців фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Проведеними заходами встановлено особу яка здійснює подальше розповсюдження фальсифікованих алкогольних напоїв, які купує у ОСОБА_2 - гр. ОСОБА_3, (29.10.1946 р.н.), мешкає м. Херсон, вул. Патона б. 17, кв. 1, код НОМЕР_1.

Встановлено, що гр. ОСОБА_3 здійснює придбання оптових партій спирту, з метою подальшої реалізації та виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв, у невстановленої групи осіб, які здійснюють розповсюдження незаконно отриманого спирту на території України. Зберігання спирту, за наявною інформацією гр. ОСОБА_3 здійснює на території мікрорайону „ОстрівВ» .

Встановлено, що гр. ОСОБА_3 здійснює реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв через мережу торгівельних кіосків які орендує її донька ФОП ОСОБА_4 (ІНФОРМАЦІЯ_2, зареєстрована ІНФОРМАЦІЯ_3 б. 17 кв. 2) та магазин. Торгівельні місця розташовані у мікрорайоні „ОстрівВ» - два торгівельні кіоски розташовані на території ринку „ОстрівВ» вул. Патона №8 (торгівельний кіоск № 4 та № 48):

В подальшому проведеними заходами встановлено, що земельна ділянка на який знаходяться зазначені торгівельні кіоски належить на правах оренди ТОВ „ЛікаВ» (код 31006678, юридична адреса м. Херсон, вул. Патона, б. 4, к. 302).

28.05.2013 за даним фактом відкрито кримінальне провадження № 32013230000000113, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 204 КК України.

Відповідно до договору оренди земельної ділянки від 28.12.2011 року земельна ділянка несільськогосподарського призначення під продовольчим ринком за адресою м. Херсон, вул. Патона, 8 належить Херсонської міської ради.

Відповідно до інформації, щодо місць які орендує ФОП ОСОБА_4, отримано інформацію: що остання на території ринку «Острів» по вул. Патона здійснює діяльність в торгівельних місцях № 4 та № 48.

В зазначених торгівельних кіосках реалізується фальсифікована алкогольна продукція горілка, яка маркована підробленими марками акцизного податку. Вартість однієї пляшки горілки єм. 0,5 літра складає 17 грн., що значно нижче за ціну (індикатив - 30,10 грн.) встановлену ПКМ України «Про встановлення розміру мінімальних-оптово відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напої» № 957 від 30.10.2008 року. Також у вказаних торгівельних місцях відсутня ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольною продукцією .

Необхідність в проведенні зазначеного заходу обумовлена метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення.

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст. 236 КПК України , обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснення особами тієї ж статі.

Керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України, -

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ СВ ДПС у Херсонській області ОСОБА_1 про проведення обшуку володіння особи: торгівельному кіоску № 4 розташованого на території ринку «Острів» за адресою м. Херсон, вул. Патона, 8, що належить Херсонської міської ради - задовольнити.

Строк дії цієї ухвали 10 діб з дня її винесення.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя О.Б. Спічак

СудКомсомольський районний суд м.Херсона
Дата ухвалення рішення31.05.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу31541382
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —667/4222/13-к

Ухвала від 31.05.2013

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Спічак О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні