Постанова
від 19.12.2006 по справі а36/435
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А36/435

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  

07.12.06р.

Справа № А36/435

За позовом  Центральної міжрайонної державної податкової інспекції у м.Кривому Розі, м.Кривий Ріг Дніпропетровської області 

до  Суб"єкта підприємницької діяльності юридичної особи - Приватного підприємства "Агроіндустрія", м.Кривий Ріг Дніпропетровської області 

про припинення підприємницької діяльності.

                                                                         Суддя Кожан М.П.  

                 Секретар судового засідання  Гриценко О.І.                                                                                      

Представники:

Від позивача: Петрова М.П., довіреність № 10491/10/10-1 від 05.05.2006р.

Від відповідача: представник не з”явився.

СУТЬ СПОРУ:

Справа розглядається на підставі ч.6 Розділу VІІ Прикінцевих та перехідних положень  Кодексу адміністративного судочинства України.

                   Позивач звернувся до господарського суду з позовом в якому просить припинити підприємницьку діяльність суб”єкта підприємницької діяльності-юридичної особи приватного підприємства “Агроіндустрія” (50069, м.Кривий Ріг, вул.Волгоградська, 4, код ЄДРПОУ 32974478).

На адресу суду повернувся поштовий конверт, направлений на адресу відповідача, з відміткою про відсутність відповідача за вказаною адресою.

Суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності відповідача, так як останній був належним чином повідомлений про час та місце судового засідання за адресою, зазначеною у свідоцтві про державну реєстрацію суб”єкта підприємницької діяльності-юридичної особи та статуті відповідача, у зв'язку з чим справа розглядається за наявним в ній матеріалами.

Згідно ст.160 Кодексу адміністративного судачинства України в судовому засіданні було оголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення представника позивача, суд, -

ВСТАНОВИВ:

          Приватне підприємство “Агроіндустрія” зареєстровано рішенням виконавчого комітету Криворізької міської ради 24 травня 2004р.

           Відповідно до п.п 4.1.1., 4.1.4 Закону України "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами" від 21.12.2000р. №2181-ІІІ платник  податків самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у податковій декларації; має  право не пізніше ніж за десять днів до закінчення граничного   строку подання декларації, надіслати декларацію (розрахунок) на адресу податкового органу  поштою з повідомленням про вручення.

           Згідно довідки Центральної МДПІ відповідач останню звітність надавав 19.07.2004р.

           Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2003р. № 755-ІV підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов”язано з банкрутством юридичної особи, є  неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

На підставі викладеного суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись Законом України № 2181-ІІІ від 21.12.2000р. „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, Законом України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2003р. № 755-ІV, ст.ст. 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, п.6 Розділу УІІ Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

ПОСТАНОВИВ :

Задовольнити адміністративний позов повністю.

            Припинити підприємницьку діяльність суб”єкта підприємницької діяльності-юридичної особи приватного підприємства “Агроіндустрія” (50069, м.Кривий Ріг, вул.Волгоградська, 4, код ЄДРПОУ 32974478).

У день набрання постановою у справі законної  сили  направити  її  копію державному реєстратору (Дніпропетровське міське управління з питань державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців, м.Дніпропетровськ, пр. Правди 42)  для внесення  до Єдиного державного реєстру запису про судову постанову.

Відповідно до ч. 3 ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України заява  про  апеляційне  оскарження  постанови  суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення,  а в разі   складення   постанови  у  повному  обсязі  відповідно  до статті 160 цього Кодексу -  з  дня  складення  в  повному  обсязі.

Апеляційна  скарга  на  постанову  суду першої інстанції подається протягом двадцяти  днів після  подання  заяви   про   апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили у відповідності до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

            Суддя                                                                                                                 М.П.Кожан

Дата складення постанови у повному обсязі- 18.12.2006р.

Дата ухвалення рішення19.12.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу315423
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а36/435

Постанова від 18.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кожан М.П.

Постанова від 19.12.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кожан М.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні