Ухвала
від 30.05.2013 по справі 173/1213/13-ц
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1213/13-ц

Провадження №2/173/734/2013

У Х В А Л А

30 травня 2013 р. м. Верхньодніпровськ

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Шевченко О.Ю. при секретарі судового засідання Демяненко С.І., провівши попереднє судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Дмитрівської сільської ради про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: управління Держземагенства у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Дмитрівської сільської ради про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування.

В попередньому судовому засіданні позивач підтримала заявлені позовні вимоги.

Відповідач в попереднє судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Третя особа в попереднє судове засіданні не з`явилися, про час та місце розгляду справи належним чином, подало заяву про розгляд справи без її участі.

З метою надання доказів для обґрунтування своїх доводів, позивачем заявлено клопотання в порядку ст. 137 Цивільного процесуального кодексу України про витребування в Вільногірській державній нотаріальній конторі інформації про спадкоємців після смерті ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1, в управлінні Держземагенства Верхньодніпровського району Дніпропетровської області - за ким зареєстроване право власності на земельну ділянку, яка належала спадкодавцю.

Зазначене клопотання, на думку суду, підлягає задоволенню.

Окрім того судом встановлено, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки Реєстраційної служби Верхньодніпровського районного управління юстиції Дніпропетровської області, оскільки відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» саме цей орган здійснює державну реєстрацію права власності на підставі рішення суду.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне залучити Верхньодніпровське районне управління юстиції як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ст.ст.35, 130, 137 Цивільного процесуального кодексу України , суд

УХВАЛИВ:

Залучити Верхньодніпровське районне управління юстиції Дніпропетровської області як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору та направити їй копію позовної заяви.

Витребувати:

- від Вільногірської державної нотаріальної контори відомості про спадкоємців після смерті ОСОБА_2, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1;

- від управління Держземагенства Верхньодніпровського району Дніпропетровської області за ким зареєстроване право власності на земельну ділянку площею 7,450 га (кадастровий номер 1221084100:01:098:0792), яка належала ОСОБА_2 на підставі Державного акту серія IV-ДП № 063734.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 13 червня 2013 року о 10 годині в приміщенні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за адресою: м.Верхньодніпровськ, вул. Петровського, 47.

В судове засідання викликати сторони та третіх осіб.

Зобов'язати позивача надати в судове засідання оригінали документів, доданих до позовної заяви для огляду.

Роз`яснити сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, що у відповідності до ч. 2 ст. 77 Цивільного процесуального кодексу України сторони та інші особи, які беруть участь у справі, зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що сторони та інші особи, які беруть участь у справі, не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Ю.Шевченко

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.05.2013
Оприлюднено05.06.2013
Номер документу31566261
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/1213/13-ц

Рішення від 21.06.2013

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. Ю.

Ухвала від 30.05.2013

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. Ю.

Ухвала від 16.05.2013

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні