Ухвала
від 22.05.2013 по справі 0670/7184/12
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



Головуючий у 1-й інстанції: Липа В.А.

Суддя-доповідач:Хаюк С.М.

УХВАЛА

іменем України

"22" травня 2013 р. Справа № 0670/7184/12

Житомирський апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді Хаюка С.М.

суддів: Бондарчука І.Ф.

Охрімчук І.Г.,

при секретарі Кошиль О.Ю. ,

за участю представника відповідача,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м.Житомирі апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Автотранспортне підприємство 11845" на постанову Житомирського окружного адміністративного суду від "20" листопада 2012 р. у справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області до Публічного акціонерного товариства "Автотранспортне підприємство 11845" про стягнення заборгованості ,

ВСТАНОВИВ:

У жовтні 2012 року Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області звернулось з адміністративним позовом до Публічного акціонерного товариства "Автотранспортне підприємство 11845" і просило стягнути з відповідача заборгованість по фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" за липень-серпень 2012 року в розмірі 2345 грн. 28 коп.

Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 20.11.2012 року позов задоволено.

Стягнуто з Публічного акціонерного товариства "Автотранспортне підприємство 11845" на користь Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області 2345 грн. 28 коп. заборгованості по сплаті фактичного відшкодування по виплаті та доставці пенсії на пільгових умовах.

Не погоджуючись з даною постановою товариство звернулось з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати постанову Житомирського окружного адміністративного суду в та прийняти нову постанову, якою у позові відмовити .

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про час та місце судового засідання повідомлений вчасно та належним чином.

Представник відповідача в судовому засіданні апеляційну скаргу підтримав.

Розглянувши справу в межах, визначених ст. 195 КАС України, заслухавши суддю-доповідача, пояснення представника, перевіривши доводи апеляційної скарги, матеріали справи, дослідивши докази, проаналізувавши на підставі встановлених фактичних обставин справи правильність застосування судом першої інстанції норм законодавства, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Публічне акціонерне товариство "Автотранспортне підприємство 11845" зареєстроване як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області, ЄДРПОУ 03116677.

Згідно розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до частини другої прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", відповідач має заборгованість перед позивачем по відшкодуванню пенсій, призначених на пільгових умовах за липень-серпень 2012 року в сумі 2345 грн. 28 коп.

Колегія суддів погоджується з позицією суду першої інстанції, що заборгованість підлягає стягненню з відповідача.

Так, згідно із ст. 2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", об'єктом оподаткування є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Приписами ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", п. 1 ст. 2 Закону України "Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", ч. 1 п. п. 6.1 п. 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ПФУ встановлено, що відшкодуванню підлягають фактичні витрати ПФУ на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до п. п. 6.8 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ПФУ, затвердженої Постановою правління ПФУ від 19.12.2003 року № 21-1, підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до ПФУ зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідач не надав доказів погашення заборгованості та не оскаржив її розміри.

Колегія суддів прийшла до висновку, що суд першої інстанції, дослідивши в судовому засіданні надані сторонами по справі докази, обґрунтовано задовольнив позовні вимоги .

Відповідно до ст. 200 КАС України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Оскільки постанову Житомирським окружним адміністративним судом винесено відповідно до позовних вимог з правильним застосуванням норм матеріального та процесуального права і суд дав правильну оцінку обставинам справи, то колегія суддів апеляційної інстанції не знаходить підстав, які могли б призвести до зміни чи скасування рішення суду першої інстанції у даній справі.

Доводи апеляційної скарги висновків суду не спростовують, а тому її потрібно залишити без задоволення, а постанову суду без змін.

Керуючись ст.ст. 195, 196, 198, 200, 205, 206 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Публічного акціонерного товариства "Автотранспортне підприємство 11845" залишити без задоволення, а постанову Житомирського окружного адміністративного суду від "20" листопада 2012 р. без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів з дня складання її в повному обсязі шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Головуючий суддя С.М.Хаюк

судді: І.Ф.Бондарчук І.Г. Охрімчук

Повний текст виготовлено 28.05.2013 року

З оригіналом згідно: суддя


С.М.Хаюк

Повний текст cудового рішення виготовлено "28" травня 2013 р.

Роздруковано та надіслано:

1- в справу

2 - позивачу Управління Пенсійного фонду України в Малинському районі Житомирської області пл. Соборна, 12 А,м. Малин,Житомирська область,11601

3- відповідачу Публічне акціонерне товариство "Автотранспортне підприємство 11845" вул.Кримського,118,м.Малин,Житомирська область,11603

СудЖитомирський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2013
Оприлюднено04.06.2013
Номер документу31589429
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0670/7184/12

Ухвала від 22.05.2013

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Ухвала від 22.05.2013

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Ухвала від 13.12.2012

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Ухвала від 13.12.2012

Адміністративне

Житомирський апеляційний адміністративний суд

Хаюк С.М.

Постанова від 20.11.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

Ухвала від 24.10.2012

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Липа Володимир Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні