Вирок
від 03.06.2013 по справі 259/4618/13-к
КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

№ 1-кп/259/204/2013

№ 259/4618/13-к

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р АЇ Н И

03.06.2013 року

Куйбишевський районний суд міста Донецька у складі:

під голуванням судді - Черткової Н.І.,

при секретарі - Перепетайло Ю.В.,

за участю прокурора - Веселовського Є.В.,

захисника - ОСОБА_1,

розглянувши в залі суду, під час підготовчого судового засідання за обвинувальним актом з угодою про визнання винуватості у кримінальному провадженні № 32013050000000157, за яким підозрюються:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, що народилася у м. Дніпропетровську Дніпропетровської області, громадянка України, що має вищу освіту, працююча директором Громадської організації «Регіональний центр соціальних досліджень», раніше не судима, мешкає та зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28, ч.2 ст. 205 КК України,-

ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3, що народився у м. Краснодон Луганської області, громадянин України, що має вищу освіту, непрацюючий, раніше не судимий, мешкає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28, ч.2 ст. 205 КК України,-

ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_5, що народився у м. Донецьку, громадянин України, що має вищу освіту, непрацюючий, раніше не судимий, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3, мешкає за адресою: АДРЕСА_4,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.28, ч.2 ст. 205 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

У відповідності до обвинувального акту від 24 травня 2013 року, під час досудового розслідування встановлено, що особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні підозрюється у створенні суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності у складі організованої групи, що попередньо зорганізувалася у стійке об'єднання для вчинення злочинів, об'єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи, повторно, у скоєні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 КК України, а також легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, тобто проведення фінансових операцій з грошовими коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного противоправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування чи маскування незаконного походження таких коштів, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 209 КК України.

Особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні протягом 2011 року обіймав посаду директора ТОВ «Арктика» (ЄДРПОУ 31846233), виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, з метою отримання прибутку займався господарською діяльністю, яка пов'язана з продажем нафтопродуктів, при цьому сплачував податки та інші обов'язкові платежі до державного бюджету України.

Головним бухгалтером вказаного підприємства була ОСОБА_2, до обов'язків якої входило ведення бухгалтерського обліку та підготовка податкової звітності.

На початку листопада 2011 року, точна дата під час розслідування не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, розробила злочинний план, згідно якого на території міста Донецька, Донецької та Сумської областей мав намір створювати, купувати та в подальшому реєструвати на підставних осіб в органах державної влади суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні особи) у формі товариств з обмеженою відповідальністю, з метою незаконного здійснення підприємницької діяльності, шляхом оформлення безтоварних операцій з суб'єктами господарської діяльності реального сектору економіки по переведенню грошових коштів з безготівкової форми в готівкову, штучно збільшуючи вказаним суб'єктам господарювання реального сектору економіки податковий кредит, створюючи для них умови по ухиленню від сплати податків до держаного бюджету та незаконному своєму збагаченню в розмірі від 3% до 5% від загальної суми переведених грошових коштів з безготівкової форми у готівкову.

Для досягнення злочинної мети та реалізації злочинного плану, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні необхідно було відкрити банківські рахунки фіктивних підприємств в банківських установах, складати завідомо неправдиві документи по безтоварних операціях, представляти інтереси в органах державної влади для реєстрації підприємств та здачі податкової звітності. З цією метою особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні запропонувала ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4, увійти у склад організованої злочинної групи, повідомивши останнім про можливість незаконного збагачення. На пропозицію особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 дали згоду та в подальшому стали приймати активну участь в реалізації злочинного плану. При цьому особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 діяли в особистих інтересах та в інтересах своїх співучасників, з корисливих мотивів. Кожний з вищевказаних осіб достовірно знав про незаконність своїх дій і незаконність дій своїх співучасників, бажав настання наслідків у вигляді отримання прибутку від незаконної діяльності та своїми діями сприяв їх настанню, тобто діяв з прямим умислом.

Між учасниками організованої злочинної групи мав місце розподіл ролей. Роль особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні - як організатора та виконавця злочинів полягала в керівництві діяльністю групи; плануванні злочинної діяльності; керівництві створеними і придбаними фіктивними суб'єктами підприємницької діяльності з метою їх подальшого використання для прикриття незаконної діяльності; визначенні банківських установ для відкриття поточних рахунків створених і придбаних фіктивних суб'єктів підприємницької діяльності; пошуку суб'єктів господарської діяльності реального сектору економіки; видачі представникам підприємств-контрагентів коштів разом із завідомо підробленими офіційними документами по безтоварних операціях; розподілі прибутку між членами злочинної групи.

Роль ОСОБА_3 - як виконавця злочинів полягала в допомозі особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні під час пошуку суб'єктів господарської діяльності реального сектору економіки; прийомі та відправленні завідомо неправдивих документів по безтоварних фінансово-господарських операціях.

Роль ОСОБА_2 - як виконавця злочинів полягала у веденні бухгалтерського та податкового обліків фіктивних підприємств; підготовці та складанні завідомо неправдивих документів первинного бухгалтерського обліку по здійсненню безтоварних операцій.

Роль ОСОБА_4 - як виконавця злочинів полягала в реєстрації нових фіктивних підприємств; наданні юридичної допомоги під час створення та реєстрації фіктивних підприємств;

Вважаючи накопичену інформацію достатньою для здійснення злочинного наміру, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні спільно з іншими членами організованої групи ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 приступили до виконання дій, спрямованих на реалізацію свого злочинного плану, які здійснювалися в період з початку листопада 2011 року по грудень 2012 року.

Так, на початку листопада 2011 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «Атлантида-2007» (ЄДРПОУ 35354275), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, запропонували їх знайомому ОСОБА_5, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «Атлантида-2007» за грошову винагороду в розмірі 1000 грн. та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_5 відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_5 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «Атлантида-2007» за довіреністю, 07.11.2011 підписав документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Макіївської міської ради Донецької області та Макіївській ОДПІ Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Південкомбанк» 11.11.2011 року підписав документи на відкриття банківського рахунку №НОМЕР_12. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «Атлантида-2007». У подальшому ОСОБА_5 передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «Атлантида-2007» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, місто Макіївка, пр.-т. Генерала Данилова, буд. 82, не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, будучи членами організованої злочинної групи, діючи за розробленим планом, умисно, спільно та узгоджено, підшукували юридичних осіб реального сектору економіки з метою оформлення з ними безтоварних операцій від імені ТОВ «Атлантида-2007». ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документи первинного бухгалтерського обліку про неіснуючі фінансово-господарські операції, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності. Після чого, по безтоварним операціям замовники послуг конвертації грошових коштів перераховували безготівкові грошові кошти на поточний рахунок фіктивного ТОВ «Атлантида-2007» №НОМЕР_12, відкритий в ПАТ «Південкомбанк». Отримані грошові кошти від незаконних операцій за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_2 з метою затягування часу виявлення фіктивного ТОВ «Атлантида-2007» контролюючими органами, протягом листопада 2011 року - квітня 2012 року перераховувала з поточного рахунку ТОВ «Атлантида-2007» на поточний рахунок, підконтрольної учасникам організованої злочинної групи фізичної особи ОСОБА_7 №НОМЕР_6, відкритий в ПАТ «КБ Південкомбанк» на загальну суму 3317251,99 грн.

За період часу з листопада 2011 року по квітень 2012 року на поточний рахунок ТОВ «Атлантида-2007» надійшло грошових коштів від юридичних осіб реального сектору економіки у сумі 3317251,99 грн., які особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні були конвертовані у готівку в повному обсязі під 3%-5%. У подальшому конвертовані грошові кошти особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні передала службовим особам суб'єктів господарювання реального сектору економіки, а винагороду за надані послуги ділив між членами організованої злочинної групи.

Крім того, на початку листопада 2011 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ПП «Гарант» (ЄДРПОУ 31288356), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову в якому особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні вирішив стати директором. З цією метою особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та член організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ПП «Гарант» за довіреністю, 08.11.2011 придбав фіктивне підприємство та підписав документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Старобешівської районної державної адміністрації Донецької області та ДПІ у Старобешівському районі Донецької області ДПС. Крім того, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні у ПАТ «Південкомбанк» 29.11.2011 року підписав документи на відкриття банківського рахунку фіктивного ПП «Гарант» №НОМЕР_13. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ПП «Гарант». У подальшому особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні передала ОСОБА_2 правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ПП «Гарант» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, Старобешевський район селище міського типу Новий Світ, вул. Енергетична, б.2, не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, будучи членами організованої злочинної групи, діючи за розробленим планом, умисно, спільно та узгоджено, підшукували юридичних осіб реального сектору економіки з метою оформлення з ними безтоварних операцій від імені ПП «Гарант». ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документи первинного бухгалтерського обліку неіснуючі фінансово-господарські операції, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності. Після чого, по безтоварним операціям замовники послуг конвертації грошових коштів перераховували безготівкові грошові кошти на поточний рахунок фіктивного ПП «Гарант» №НОМЕР_13, відкритий в ПАТ «Південкомбанк». Отримані грошові кошти від незаконних операцій за вказівкою особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_2 з метою затягування часу виявлення фіктивного ПП «Гарант» контролюючими органами, протягом листопада 2011 року - травня 2012 року з метою конвертації перераховувала з поточного рахунку ПП «Гарант» на поточний рахунок №НОМЕР_12 фіктивного ТОВ «Атлантида-2007», відкритий в ПАТ «Південкомбанк».

Крім того, на початку січня 2011 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «Інвестмережа» (ЄДРПОУ 37282805), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_7, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «Інвестмережа» за грошову винагороду в розмірі 5000 грн. та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_7 відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_7 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «Інвестмережа» за довіреністю, 26.01.2012 підписав документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Виконавчого комітету Сумської міської Ради та ДПІ в м. Суми Сумської області ДПС. Крім того, у ПАТ «Південкомбанк» 30.01.2012 року підписав документи на відкриття банківського рахунку №НОМЕР_14. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «Інвестмережа». У подальшому ОСОБА_7 передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «Інвестмережа» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, будучи членами організованої злочинної групи, діючи за розробленим планом, умисно, спільно та узгоджено, підшукували юридичних осіб реального сектору економіки з метою оформлення з ними безтоварних операцій від імені ТОВ «Інвестмережа». ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документи первинного бухгалтерського обліку неіснуючі фінансово-господарські операції, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності. Після чого, по безтоварним операціям замовники послуг конвертації грошових коштів перераховували безготівкові грошові кошти на поточний рахунок фіктивного ТОВ «Інвестмережа» №НОМЕР_12, відкритий в ПАТ «Південкомбанк». Отримані грошові кошти від незаконних операцій за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_2 з метою затягування часу виявлення фіктивного ТОВ «Інвестмережа» контролюючими органами, протягом січня 2011 року - липня 2012 року перераховувала з поточного рахунку ТОВ «Інвестмережа» на поточні рахунки створеного особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 на поточний рахунок підконтрольної учасникам організованої злочинної групи фізичної особи ОСОБА_7 №НОМЕР_6, відкритий в ПАТ «КБ Південкомбанк».

За період часу з січня 2012 року по липень 2012 року на поточний рахунок ТОВ «Інвестмережа» надійшло грошових коштів від юридичних осіб реального сектору економіки у сумі 5229310,00 грн., які особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні були конвертовані у готівку в повному обсязі під 3%-5%. У подальшому конвертовані грошові кошти особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні передавала службовим особам суб'єктів господарювання реального сектору економіки, а винагороду за надані послуги ділив між членами організованої злочинної групи.

Окрім цього, на початку квітня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «Південь-буд-Інвест» (ЄДРПОУ 35292984), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, запропонували їх знайомому ОСОБА_5, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «Південь-буд-Інвест» за грошову винагороду в розмірі 1000 грн. та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_5 погодився. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_5 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «Південь-буд-Інвест» за довіреністю, 15.04.2012 підписав документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі ДПС. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «Південь-буд-Інвест». У подальшому ОСОБА_5 передала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «Південь-буд-Інвест» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: АДРЕСА_5, не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документи первинного бухгалтерського обліку неіснуючі фінансово-господарські операції з підконтрольними фіктивними підприємствами, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності, та формувала податковий кредит для підприємств з ознаками фіктивності. Водночас банківські рахунки юридичної особи не відкривались, грошові кошти не конвертувались, оскільки товариство використовувалось виключно для документального оформлення безтоварних операцій з метою завищення валових доходів та податкового кредиту для суб'єктів господарювання реального сектору економіки.

Крім того, на початку травня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «ІГ Каспій-дон» (ЄДРПОУ 35270735), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_9, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «ІГ Каспій-дон» за грошову винагороду в розмірі 1000 грн. та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_9 погодився. З метою здійснення контролю за діяльністю фіктивного товариства, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні призначила ОСОБА_4 заступником директора ТОВ «ІГ Каспій-дон». Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_9 та ОСОБА_4 16.05.2012 підписали документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Південкомбанк» 16.05.2012 року підписали документи на відкриття банківських рахунків №НОМЕР_16 та №НОМЕР_15. Таким чином, вчинили правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «ІГ Каспій-дон». У подальшому ОСОБА_9 та ОСОБА_4 передали особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «ІГ Каспій-дон» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: АДРЕСА_5, не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, будучи членами організованої злочинної групи, діючи за розробленим планом, умисно, спільно та узгоджено, підшукували юридичних осіб реального сектору економіки з метою оформлення з ними безтоварних операцій від імені ТОВ «ІГ Каспій-дон» ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документи первинного бухгалтерського обліку неіснуючі фінансово-господарські операції, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності. Після чого по безтоварним операціям замовники послуг конвертації грошових коштів перераховували безготівкові грошові кошти на поточні рахунки фіктивного ТОВ «ІГ Каспій-дон» №НОМЕР_16 та №НОМЕР_15, відкритий в ПАТ «Південкомбанк». Отримані грошові кошти від незаконних операцій за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_2 з метою затягування часу виявлення фіктивного ТОВ «ІГ Каспій-дон» контролюючими органами, протягом травня 2012 року по листопад 2012 року перераховувала з поточного рахунку ТОВ «ІГ Каспій-дон» на поточні рахунки створеного особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 підконтрольної учасникам організованої злочинної групи фізичної особи ОСОБА_7 №НОМЕР_6 та №НОМЕР_7, відкритих у ПАТ «КБ Південкомбанк», на суму 669566,07 грн. та 613861,00 грн. відповідно, фізичної особи ОСОБА_10 №НОМЕР_8, відкритого в ПАТ «КБ Південкомбанк» в сумі 751990,00 грн., №НОМЕР_9 фізичної особи ОСОБА_10, відкритого в Філії «ДРУ АТ банк «Фінанси та Кредит» в сумі 1624924,15 грн., фізичної особи ОСОБА_12 НОМЕР_17, відкритого в ПАТ «КБ Південкомбанк» у сумі 416000,85 грн., та знімались на підставі грошових чеків на ім'я ОСОБА_4 на суму 1887899,00 грн.

За період часу з травня 2012 року по листопад 2012 року на поточний рахунок фіктивного ТОВ «ІГ Каспій-дон» надійшло грошових коштів від юридичних осіб реального сектору економіки у сумі 5964241,07 грн., які особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні були конвертовані у готівку в повному обсязі під 3%-5%. У подальшому конвертовані грошові кошти особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні передала службовим особам суб'єктів господарювання реального сектору економіки, а винагороду за надані послуги ділив між членами організованої злочинної групи.

Крім того, наприкінці квітня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «ТАТ-Инвест» (ЄДРПОУ 38220399), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_13, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «ТАТ-Инвест» за грошову винагороду в розмірі 1000 грн. та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_13 погодився. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_13 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «ТАТ-Инвест» за довіреністю, 26.04.2012 підписав документи щодо реєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Південкомбанк» 22.06.2012 року підписав документи на відкриття банківського рахунку НОМЕР_18. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «ТАТ-Инвест». У подальшому ОСОБА_13 передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «ТАТ-Инвест» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, буд. 143-в, не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, будучи членами організованої злочинної групи, діючи за розробленим планом, умисно, спільно та узгоджено, підшукували юридичних осіб реального сектору економіки з метою оформлення з ними безтоварних операцій від імені ТОВ «ТАТ-Инвест». ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документами первинного бухгалтерського обліку неіснуючі фінансово-господарські операції, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності. Після чого, по безтоварним операціям замовники послуг конвертації грошових коштів перераховували безготівкові грошові кошти на поточний рахунок фіктивного ТОВ «ТАТ-Инвест» №НОМЕР_12, відкритий в ПАТ «Південкомбанк». Отримані грошові кошти від незаконних операцій за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_2 з метою затягування часу виявлення фіктивного ТОВ «ТАТ-Инвест» контролюючими органами, протягом травня 2012 року - жовтень 2012 року перераховувала з поточного рахунку ТОВ «ТАТ-Инвест» на поточні рахунки створеного особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, ОСОБА_3, ОСОБА_2 та ОСОБА_4 підконтрольної учасникам організованої злочинної групи фізичної особи ОСОБА_12 № НОМЕР_10, відкритий в ПАТ «КБ Південкомбанк».

За період часу з травня 2012 року по жовтень 2012 року на поточний рахунок ТОВ «ТАТ-Инвест» надійшло грошових коштів від юридичних осіб реального сектору економіки у сумі 1239659,10 грн., які особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні були конвертовані у готівку в повному обсязі під 3%-5%. У подальшому конвертовані грошові кошти особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні передала службовим особам суб'єктів господарювання реального сектору економіки, а винагороду за надані послуги ділив між членами організованої злочинної групи.

Крім того, на початку липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «ДНС траст» (ЄДРПОУ 38264462), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_14, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «ДНС траст» за грошову винагороду в розмірі 1000 грн. та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_14 відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_14 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «ДНС траст» за довіреністю, 02.07.2012 підписав документи щодо реєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Південкомбанк» 22.06.2012 підписав документи на відкриття банківського рахунку НОМЕР_19 та 26.07.2012 банківського рахунку НОМЕР_20 у ПАТ «Полтава-банк». Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «ДНС траст». У подальшому ОСОБА_14 передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «ДНС траст» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, б.109, не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, будучи членами організованої злочинної групи, діючи за розробленим планом, умисно, спільно та узгоджено, підшукували юридичних осіб реального сектору економіки з метою оформлення з ними безтоварних операцій від імені ТОВ «ДНС траст». ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документами первинного бухгалтерського обліку неіснуючі фінансово-господарські операції, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності. Після чого, по безтоварним операціям замовники послуг конвертації грошових коштів перераховували безготівкові грошові кошти на поточні рахунки фіктивного ТОВ «ДНС траст» НОМЕР_20, відкритий в ПАТ «Полтава-банк», та НОМЕР_19, відкритий в ПАТ «Південкомбанк». Отримані грошові кошти від незаконних операцій за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_2 з метою затягування часу виявлення фіктивного ТОВ «ДНС траст» контролюючими органами, протягом липня 2012 року - листопада 2012 року перераховувала з поточних рахунків ТОВ «ДНС траст» на поточні рахунки підконтрольних учасникам організованої злочинної групи фізичним особам ОСОБА_12 №НОМЕР_10 та НОМЕР_21, відкриті в ПАТ «КБ Південкомбанк» у сумах 4 450 846,87 грн. та 1033477,69 грн. відповідно, ОСОБА_10 НОМЕР_22, відкритий в ПАТ «Полтава-банк» у сумі 1052860,00 грн., №НОМЕР_9, який належить фізичній особі ОСОБА_10, відкритий в Філії «ДРУ Ат банк «Фінанси та кредит» у сумі 644985,82 грн., №НОМЕР_8, який належить фізичній особі ОСОБА_10, який відкрито в ПАТ «КБ Південкомбанк», в сумі 1345610,00 грн.

За період часу з липня 2012 року по листопад 2012 року на поточний рахунок ТОВ «ДНС траст» надійшло грошових коштів від юридичних осіб реального сектору економіки у сумі 8527780,38 грн., які особою, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні були конвертовані у готівку в повному обсязі під 3%-5%. У подальшому конвертовані грошові кошти особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні передала службовим особам суб'єктів господарювання реального сектору економіки, а винагороду за надані послуги ділив між членами організованої злочинної групи.

Крім того, наприкінці липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «ГИГ строй» (ЄДРПОУ 38310874), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_15, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «ГИГ строй» за не невстановлену в ході розслідування грошову винагороду та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_15 погодився. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_15 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «ГИГ строй» за довіреністю, 27.07.2012 підписав документи щодо реєстрації фіктивного товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Полтава-банк» 08.08.2012 підписав документи на відкриття банківського рахунку НОМЕР_23. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «ГИГ строй». У подальшому ОСОБА_15, передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «ГИГ строй» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: АДРЕСА_6, не знаходилось.

Продовжуючи свою злочинну діяльність з прикриття незаконної діяльності, імітуючи наявність підприємницької діяльності, яка зафіксована в установчих документах, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, будучи членами організованої злочинної групи, діючи за розробленим планом, умисно, спільно та узгоджено, підшукували юридичних осіб реального сектору економіки з метою оформлення з ними безтоварних операцій від імені ТОВ «ГИГ строй». ОСОБА_2, виконуючи роль виконавця, оформляла документами первинного бухгалтерського обліку неіснуючі фінансово-господарські операції, тобто складала та видавала за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні фіктивні документи, а саме: договори, специфікації, акти виконаних робіт, податкові накладні, накладні, витратні накладні та довіреності. Після чого, по безтоварним операціям замовники послуг конвертації грошових коштів перераховували безготівкові грошові кошти на поточні рахунки фіктивного ТОВ «ГИГ строй» НОМЕР_23, відкритий в ПАТ «Полтава-банк». Отримані грошові кошти від незаконних операцій за вказівкою особи, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні ОСОБА_2 з метою затягування часу виявлення фіктивного ТОВ «ГИГ строй» контролюючими органами, протягом серпня 2012 року - листопада 2012 року з метою конвертації перераховувала з поточного рахунку на поточний рахунок ТОВ «ДНС траст» та ТОВ «ІГ Каспій-дон», які відкриті в ПАТ «Південкомбанк». Таким чином використовували фіктивне підприємство ТОВ «ГИГ строй» виключно для документального оформлення безтоварних операцій з метою завищення валових доходів та податкового кредиту для суб'єктів господарювання реального сектору економіки.

Крім того, наприкінці липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «Агро-Сильвер» (ЄДРПОУ 38310859), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_16, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «Агро-Сильвер» за невстановлену під час розслідування грошову винагороду та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_16 погодився. Отримавши обумовлену грошову винагороду ОСОБА_16 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «Агро-Сильвер» за довіреністю, 27.07.2012 підписав документи щодо реєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, у ПАТ «Полтава-банк» 08.08.2012 підписав документи на відкриття банківського рахунку НОМЕР_24. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «Агро-Сильвер». У подальшому ОСОБА_16, передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «Агро-Сильвер» з липня 2012 року по листопад 2012 року будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, м. Донецьк, вул. Куйбишева, б.202а, офісне приміщення №187, не знаходилось, фактично грошові кошти від суб'єктів господарської діяльності на поточний рахунок з метою конвертації не надходили.

Крім того, на прикінці липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «САТК» (ЄДРПОУ 38310445), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_17, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «САТК» за не встановлену грошову винагороду та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_17, відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_17 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «САТК» за довіреністю, 27.07.2012 підписав документи щодо реєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Полтава-банк» 06.08.2012 підписав документи на відкриття банківського рахунку №2600412433. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «САТК».

У подальшому ОСОБА_17, передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «САТК» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, місто Донецьк, вулиця Куйбишева, буд. 185, не знаходилось, фактичною фіктивною діяльністю не займалось.

Крім того, на при кінці липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «САТК» (ЄДРПОУ 38310445), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його реєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_17, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «САТК» за не встановлену грошову винагороду та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_17, відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_17 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «САТК» за довіреністю, 27.07.2012 підписав документи щодо реєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Полтава-банк» 06.08.2012 підписав документи на відкриття банківського рахунку №2600412433. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «САТК».

У подальшому ОСОБА_17, передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «САТК» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, місто Донецьк, вулиця Куйбишева, буд. 185, не знаходилось, фактичною фіктивною діяльністю не займалось.

Крім того, в середині липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «Дагіта» (ЄДРПОУ 35292990), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_18, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «Дагіта» за не встановлену грошову винагороду та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_18, відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_18 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «Дагіта» за довіреністю, 26.07.2012 підписав документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Полтава-банк» 06.08.2012 підписав документи на відкриття банківського рахунку НОМЕР_25. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «Дагіта».

У подальшому ОСОБА_18, передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «Дагіта» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: АДРЕСА_5, не знаходилось, фактичною фіктивною діяльністю не займалось.

Крім того, в середині липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «МС Імперія» (ЄДРПОУ 36306222), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_10, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «МС Імперія» за не встановлену грошову винагороду та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_10, відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_10 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «МС Імперія» за довіреністю, 26.07.2012 підписав документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС. Крім того, в ПАТ «Полтава-банк» 06.08.2012 підписав документи на відкриття банківського рахунку №НОМЕР_26. Таким чином, вчинивши правочини по перереєстрації та створенню фіктивного ТОВ «МС Імперія».

У подальшому ОСОБА_10, передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді та електронні ключі клієнт-банку по поточному рахунку.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «МС Імперія» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: АДРЕСА_7, не знаходилось, фактичною фіктивною діяльністю не займалось.

Крім того, в середині липня 2012 року, точна дата слідством не встановлена, особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та ОСОБА_3, діючи у складі організованої злочинної групи, за раніше розробленим планом, підшукали ТОВ «Фарт ПР» (ЄДРПОУ 37491724), з метою використання його при конвертації грошових коштів суб'єктів господарювання реального сектору економіки з безготівкової форми у готівкову. З метою його перереєстрації особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні та члени організованої злочинної групи ОСОБА_4, перебуваючи в офісному приміщенні за адресою: м. Донецьк, бульвар Шевченка, б.31, у Ворошиловському районі м. Донецька, яке орендувала особа, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні, діючи за раніше розробленим планом, умисно, з корисливих мотивів, повторно, запропонували їх знайомому ОСОБА_8, який не був присвячений у злочинні плани організованої злочинної групи, стати директором ТОВ «Фарт ПР» за не встановлену грошову винагороду та в подальшому не мати відношення до фінансово-господарської діяльності товариства, на що ОСОБА_8., відповів згодою. Отримавши обумовлену грошову винагороду, ОСОБА_8 за допомогою ОСОБА_4, який став представляти інтереси ТОВ «Фарт ПР» за довіреністю, 26.07.2012 підписав документи щодо перереєстрації товариства в управлінні державного реєстратора Донецької міської ради Донецької області та ДПІ у Куйбишевському районі Донецької області ДПС.

У подальшому ОСОБА_8., передав особі, матеріали стосовно якої знаходяться в іншому кримінальному провадженні правовстановлюючі документи товариства, мокру печатку, а також електронні цифровий підпис для подання податкової звітності підприємства в електронному вигляді.

Фактично з моменту перереєстрації ТОВ «Фарт ПР» будь-які потужності для здійснення фінансово-господарської діяльності не мало, за місцем реєстрації за адресою: Донецька область, місто Донецьк, вулиця Панкратової, буд. 140, не знаходилось, фактичною фіктивною діяльністю не займалось.

Згідно висновку матеріалів судово-бухгалтерської експертизи № 1628/1629/26 від 25 квітня 2013 року документально підтверджено перерахування грошових коштів за період часу з 01.11.2011 по 01.12.2012, з наступних підприємств на поточні рахунки фізичних осіб:

- на протязі з листопада 2011 по квітень 2012 з поточного рахунку ТОВ «Атлантида-2007» (ЄДРПОУ 35354275) № НОМЕР_12 в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946) на підставі безвідсотковій позики співробітнику підприємства № 2712/1 від 27.12.2011 і № 1001/1 від 10.01.12 на поточний рахунок № НОМЕР_6, якій належить фізичній особі ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946) перераховані кошти в сумі 3 317 251 грн. Так, за вказаний період часу з поточного рахунку № НОМЕР_6 зняті грошові кошти фізичною особою ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) на підставі заяв на видачу готівки № 37 від 28.12.2011 на суму 764400,00 грн, № 39 від 30.12.2011 на суму 108008,16 грн., № 40 від 17.01.2012 на суму 733428,83 грн., № 46 від 26.01.2012 на суму 438193,00 грн.

У сього з поточного рахунку фізичної особи ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946) зняті грошові кошти на загальну суму 3 317 251 грн.

- на протязі листопада 2011 - серпня 2012 з поточного рахунку ТОВ «Інвестмережа» (ЄДРПОУ 37282805) № НОМЕР_14 в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946) перераховані грошові кошти в розмірі 5 229 310,00 грн. на підставі позики працівнику згідно договору №20/02/2012 від 20.02.12 на поточний рахунок № НОМЕР_6, якій належить фізичній особі ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946). Так за вказаний період часу з поточного рахунку № НОМЕР_6 отримані грошові кошти на підставі заяв на видачу готівки № 1 від 21.02.2012 на суму 126000,00 грн., № 4 від 28.02.12 на суму 230000,00 грн., № 5 від 28.02.12 на суму 550000,00 грн., № 5 від 07.03.12 на суму 99550,00 грн., № 6 від 27.03.12 на суму 99600,00 грн., № 7 від 30.03.12 на суму 247400,00 грн., № 8 від 04.04.12 на суму 82990,00 грн., № 9 від 04.04.12 на суму 29560,00 грн., № 10 від 10.04.12 на суму 86000,00 грн., № 11 від 12.04.12 на суму 92200,00 грн., № 12 від 13.04.12 на суму 3000,00 грн., № 13 від 17.04.12 на суму 36300,00 грн., № 14 від 18.04.12 на суму 38250,00 грн., № 16 від 25.04.12 на суму 432000,00 грн., № 15 від 25.04.12 на суму 678000,00 грн., № 17 від 27.04.12 на суму 5000,00 грн., № 8 від 04.05.12 на суму 5200,00 грн., № 7 від 04.05.12 на суму 500000,00 грн., № 9 від 10.05.12 на суму 51880,00 грн., № 11 від 11.05.12 на суму 47960,00 грн., № 11 від 14.05.12 на суму 48000,00 грн., № 10 від 14.05.12 на суму 865000,00 грн., № 12 від 16.05.12 на суму 39520,00 грн., № 14 від 17.05.12 на суму 16800,00 грн., № 13 від 17.05.12 на суму 478300,00 грн., № 15 від 18.05.12 на суму 21800,00 грн., № 16 від 18.05.12 на суму 159300,00 грн., № 20 від 22.05.12 на суму 160000,00 грн.

У сього з поточного рахунку фізичної особи ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946) зняті грошові кошти на загальну суму 5 229 310 грн.

- на протязі з серпня по листопад 2012 з поточного рахунку ТОВ «ІГ Каспій-Дон» (ЄДРПОУ 35270735) № НОМЕР_16 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) на підставі позики працівнику згідно договору №01/05/2012 від 01.05.12 на загальну суму 1 283 427,0 грн. направлялися грошові кошти на поточний рахунок № НОМЕР_6, якій належить фізичній особі ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946). Так, за вказаний період часу з поточного рахунку № НОМЕР_6 фізичною особою ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) отримані грошові кошти на підставі заяв на видачу готівки № 1 від 28.05.12 на суму 158000,00 грн., № 4 від 30.05.12 на суму 47000 грн., № 5 від 01.06.12 на суму 259589,00 грн., № 6 від 14.06.12 на суму 149455,84 грн., № 8 від 22.06.12 на суму 55521,00 грн., та з поточного рахунку № НОМЕР_6 отримані грошові кошти на підставі заяв на видачу готівки № 9 від 25.06.12 на суму 124375,00 грн., № 10 від 26.06.12 на суму 45000,00 грн., № 11 від 27.06.12 на суму 114425,00 грн., № 13 від 02.07.12 на суму 6590,00 грн., № 14 від 03.07.12 на суму 108207,00 грн., № 15 від 04.07.12 на суму 107632,00 грн., № 16 від 06.05.12 на суму 107632,00 грн.

У сього з поточного рахунку фізичної особи ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11) в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946) зняті грошові кошти на загальну суму 1 283 427,07 грн.

- на протязі травня-серпня 2012 з поточного рахунку ТОВ "ІГ Каспій Дон" (ЄДРПОУ 35270735) № НОМЕР_16 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) на підставі позики ОСОБА_4, а саме: № ЛЗ 6396051 від 18.05.12 на суму 21300,00 грн., № ЛЗ 6396054 від 21.05.12 на суму 4710,00 грн., № ЛЗ 6396055 від 24.05.12 на суму 47300,00 грн., № ЛЗ 6396057 від 24.05.12 на суму 6000 грн.; № ЛЗ 6396058 від 29.05.12 на суму 55000 грн.; № ЛЗ 6396059 від 30.05.12 на суму 9600,00 грн., № ЛЗ 6396060 від 01.06.12 на суму 9900,00 грн.; № ЛЗ 6396062 від 05.06.12 на суму 5400,00 грн.; № ЛЗ 6396065 від 07.06.12 на суму 39200,00 грн.; № ЛЗ 6396066 від 14.06.12 на суму 5430,00 грн.; № ЛЗ 6396068 від 27.06.12 на суму 10000 грн.; № ЛЗ 6396070 від 27.06.12 на суму 115100,00 грн., № ЛЗ 6396067 від 15.06.12 на суму 202800,00 грн., № ЛЗ 6396071 від 03.07.12 на суму 77824,00 грн.; № ЛЗ 6396073 від 04.07.12 на суму 103310,00 грн.; № ЛЗ 6396075 від 06.07.12 на суму 5753800,00 грн., № ЛЗ 6705126 від 10.07.12 на суму 29500 грн.; № ЛЗ 6705127 від 12.07.12 на суму 192700,00 грн.; №ЛЗ 6705128 від 13.07.12 16630 грн.; № 6705130 від 24.07.12 на суму 29037,00 грн.; № ЛЗ 6705133 від 02.08.12 на суму 334620,00 грн.; № ЛЗ 6705134 від 03.08.12 на суму 20000,00 грн.; № ЛЗ 6705135 від 06.08.12 на суму 495000,00 грн. У сього на протязі травня-серпня 2012 з поточного рахунку ТОВ "ІГ Каспій Дон" (ЄДРПОУ 35270735) № НОМЕР_16 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) зняті грошові кошти на загальну суму 1 887 899,00 грн.

- на протязі з серпня по листопад 2012 з поточного рахунку ТОВ «ІГ Каспій-Дон» (ЄДРПОУ 35270735) № НОМЕР_16 ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) на підставі позики співробітнику згідно договору позики № 0108/1 від 01.08.12 направлялися грошові кошти на загальну суму 416000,85 грн., та з поточного рахунку № НОМЕР_1 ТОВ «ДНСтраст» (ЄДРПОУ 38264462) на підставі договору-займу № 1008/12 від 10.08.12 направлялися грошові кошти на загальну суму 4 450 846,87 грн., та з поточного рахунку № 26000036374001 ТОВ «ТАТ-Інвест» (ЄДРПОУ 38220399) в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) на підставі позики співробітнику згідно договору позики № 14/08/1 на загальну суму 1 239659,10 грн., направлялися грошові кошти на поточний рахунок № НОМЕР_10 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946), який зареєстрований на фізичну особу ОСОБА_12 (іпн. НОМЕР_2). Так, за вказаний період часу з поточного рахунку № НОМЕР_10 фізичною особою ОСОБА_12 отримані грошові кошти на підставі заяв на видачу готівки № 730732 від 14.08.12 на суму 239780 грн., № 732111 від 16.08.12 на суму 571950,00 грн., № 732994 від 17.08.12 на суму 226450 грн., № 733625 від 17.08.12 на суму 776060,00 грн., № 734917 від 20.08.12 на суму 1450,00 грн., № 735643 від 21.08.12 на суму 107 195,00 грн., №735886 від 21.08.12 на суму 40000,00 грн., №737741 від 23.08.12 на суму 213120,00 грн., № 738514 від 27.08.12 на суму 15300,00 грн., № 738849 від 27.08.12 на суму 226775,00 грн., № 7329275 від 28.08.12 на суму 1000 грн., № 740034 від 28.08.12 на суму 80 153,00 грн., № 740876 від 29.08.12 на суму 396133,00 грн., № 741188 від 30.08.12 на суму 1236,00 грн., № 741806 від 30.08.12 на суму 167 761,00 грн., №742395 від 31.08.12 на суму 138 763,00 грн., № 742911 від 31.08.12 на суму 353 650,00 грн., № 743926 від 03.09.12 на суму 550,00 грн., № 745340 від 04.09.12 на суму 231 600,00 грн., № 750128 від 10.09.12 на суму 880,00 грн., № 231 600,00 грн., № 753201 від 13.09.12 на суму 1 049 094,00 грн., № 753561 від 13.09.12 на суму 3 900,00 грн., № 754561 від 14.09.12 на суму 191 600 грн., № 761375 від 24.09.12 на суму 151 500,00 грн., № 764649 від 28.09.12 на суму 43 700,00 грн., № 769371 від 03.10.12 на суму 39 800 грн., № 770352 від 04.10.12 на суму 79 750 грн., № 770870 від 05.10.12 на суму 139 450,00 грн., № 773328 від 09.10.12 на суму 268 250,00 грн., № 775513 від 12.10.12 на суму 27 000,00 грн.. № 776823 від 15.10.12 на суму 65 100,00 грн., № 778514 від 16.10.12 на суму 53 560,00 грн., № 782085 від 22.10.12 на суму 21 900,00 грн., № 782330 від 22.10.12 на суму 15 000,00 грн., № 784397 від 24.10.12 на загальну суму 17 600 грн., № 785192 від 25.10.12 на суму 35 450,00 грн., № 785600 від 26.10.12 на суму 94 140,00 грн., № 791457 від 02.11.12 на суму 451 850,00 грн., № 797822 від 09.11.2012 на суму 41 900,00 грн., № 799934 від 13.11.12 на суму 53 650,00 грн., № 802105 від 15.11.12 на суму 33 900,00 грн.

Усього з поточного рахунку фізичної особи ОСОБА_12 (іпн. НОМЕР_2) № НОМЕР_10 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) зняті грошові кошти на загальну суму 6 106 506,82 грн.

- на протязі з серпня по вересень 2012 з поточного рахунку ТОВ «ІГ Каспій-Дон» (ЄДРПОУ 35270735) № НОМЕР_16 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) згідно договору позики співробітнику № 0108/1 від 01.08.12, та з поточного рахунку № НОМЕР_1 ТОВ «ДНСтраст» (ЄДРПОУ 38264462) на підставі позики працівнику № 0108/1 від 01.08.12, направлялися грошові кошти на поточні рахунки фізичної особи ОСОБА_10 (іпн. НОМЕР_3) №НОМЕР_8 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946), № НОМЕР_9 в філії «ДРУ ПАТ «Банк Фінанси та Кредит» м. Донецьк (335816), № НОМЕР_4 в Донецьком РУ ПАТ «Полтава-банк» (МФО 331489). Так, за вказаний період часу з поточного рахунку №НОМЕР_8 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) отримані грошові кошти на підставі заяв на видачу готівки № 727722 від 09.08.12 на суму 744456,00 грн., № 732045 від 16.08.12 на суму 4000,80 грн., № 731651 від 15.08.12 на суму 3500,00 грн., № 736960 від 23.08.12 на суму 340543.00 грн., № 739079 від 27.08.12 на суму 999389,85 грн., № НОМЕР_9 в філії «ДРУ ПАТ «Банк Фінанси та Кредит» м. Донецьк (335816) отримані на підставі заявок на видачу готівки - №530/49764 від 10.08.12 на суму 497110 грн., № 530/49714 від 09.08.12 на суму 500 000 грн., № 861/2710 від 29.08.12 на суму 78 539,00 грн., № 861/6828 на суму 2 600,00 грн., № 861/2619 від 21.08.12 на суму 698 190 грн., №861/2599 від 20.08.12 на суму 323 300 грн., а також з поточного рахунку № НОМЕР_4 в Донецьком РУ ПАТ «Полтава-банк» (МФО 331489) отримані на підставі заявок на видачу готівки № 371 від 23.08.12 на суму 13749,21 грн., № 116939 від 22.08.12 на суму 172140 грн., № 117073 від 27.08.12 на суму 500 000 грн., № 3422 від 28.08.12 на суму 10000 грн., № 3429 від 28.08.12 на суму 208148, 68 грн., № 117186 від 29.08.12 на суму № 49999,55 грн., № 117240 від 30.08.12 на суму 171498,95 грн.

Усього з поточного рахунку фізичної особи ОСОБА_10 (іпн. НОМЕР_3) № НОМЕР_9 в філії «ДРУ ПАТ «Банк Фінанси та Кредит» м. Донецьк (МФО 335816) зняті грошові кошти на загальну суму 1624924,15 грн., з поточного рахунку фізичної особи ОСОБА_10 (іпн. НОМЕР_3) №НОМЕР_8 в ПАТ КБ «Південкомбанк» (МФО 335946) на загальну суму 5 420 369,97 грн.

- на протязі серпня 2012 з поточного рахунку ТОВ «ДНСтраст» (ЄДРПОУ 38264462 з поточного рахунку № НОМЕР_6 на підставі договору позики № 20/08/12-1 від 20.08.12 направлялися грошові кошти на поточний рахунок № НОМЕР_8 ОСОБА_19 (іпн. НОМЕР_5) на загальну суму 1 033 477,69 грн. Так, за вказаний період часу з поточного рахунку № НОМЕР_8, якій належить фізичній особі ОСОБА_19 (іпн. НОМЕР_5) на протязі серпня 2012 отримані грошові кошти на підставі платіжного документу № 36 від 31.08.12 на суму 927327,69 грн., № 3 від 28.09.12 на суму 106150,00 грн.

У сього з поточного рахунку № НОМЕР_8 ОСОБА_19 (іпн. НОМЕР_5) в ПАТ «КБ Південкомбанк» (МФО 335946) зняті грошові кошти на загальну суму 1 033 477,69 грн.

Таким чином, документально підтверджено перерахування грошових коштів за період часу з 01.11.2011 по 01.12.2012 з поточних рахунків фіктивних підприємств ТОВ «Атлантида-2007», ТОВ «Інвестмережа», ТОВ "ІГ Каспій-Дон", ТОВ «ТатИнвест», ТОВ «ДНСТраст», на поточні рахунки фізичних осіб ОСОБА_7 (іпн. НОМЕР_11), ОСОБА_12 (іпн. НОМЕР_2), ОСОБА_10 (іпн. НОМЕР_3), ОСОБА_19 (іпн. НОМЕР_5) на загальну суму 24 278 241,55 грн.

21 травня 2013 року між прокурором відділу прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції ОСОБА_20, якій за приписами статті 37 КПК України, надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні № 32013050000000157 та підозрюваними ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 укладена угода про визнання винуватості.

Згідно вказаної угоди, ОСОБА_2 беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 205 КК України, в обсязі підозри. Цією угодою визначено покарання ОСОБА_2 у вигляді 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Згідно вказаної угоди, ОСОБА_3 беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 205 КК України, в обсязі підозри. Цією угодою визначено покарання ОСОБА_3 у вигляді 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Згідно вказаної угоди, ОСОБА_4 беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 205 КК України, в обсязі підозри. Цією угодою визначено покарання ОСОБА_4 у вигляді 3000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Угодою встановлено наслідки її укладення та затвердження, у відповідності до приписів статті 473 КПК України, та наслідки її невиконання.

Пунктом 1 частини 3 статті 314 КПК України визначено, що при прийнятті рішення у судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Відповідно до статті 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Приписами частини 4 статті 469 КПК України встановлено, що угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам. Так, злочин, у вчиненні якого підозрюються ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4, та у вчиненні якого вони визнали себе винними, середньої тяжкості.

Судом з`ясовано, що підозрювані цілком зрозумілі права, визначені частиною 4 статті 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені частиною 2 статті 473 КПК України, характер підозри, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди між сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України, а тому угода може бути затверджена. На умовах цієї угоди може бути ухвалено вирок, оскільки правова кваліфікація кримінального правопорушення, вчиненного ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4 зроблена вірно. Умови цієї угоди відповідають інтересам суспільства, не порушують права, свободи та інтереси сторін, або інших осіб, укладення угоди було добровільним, очевидна можливість виконання підозрюваним взятих на себе зобов'язань, наявність у нього фактичних підстав для визнання винуватості.

На підставі викладеного та керуючись статтями 314, 373, 374, 475 КПК України, ч.3 ст.28, ч.2 ст. 205 КК України,-

З А С У Д И В:

Затвердити угоду від 21 травня 2013 року, укладену між прокурором відділу прокуратури Донецької області молодшим радником юстиції ОСОБА_20 та підозрюваними ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_4

Визнати винною ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 205 КК України та призначити їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 000 (п'ятдесят однієї тисячі) гривень.

Визнати винним ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_3 у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 205 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 000 (п'ятдесят однієї тисячі) гривень.

Визнати винним ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_5 у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 205 КК України та призначити йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 000 (п'ятдесят однієї тисячі) гривень.

Стягнути з ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 в дохід держави процесуальні витрати, пов'язані з проведенням судово - почеркознавчої, судово - технічної, судово - фоноскопічної експертиз у розмірі 5 661,43 гривень з кожного.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, до Апеляційного суду Донецької області через Куйбишевський районний суд м.Донецька, шляхом подачі апеляції, протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копію вироку негайно вручити прокурору і підозрюваним.

Суддя:

СудКуйбишевський районний суд м.Донецька
Дата ухвалення рішення03.06.2013
Оприлюднено17.06.2013
Номер документу31605463
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —259/4618/13-к

Вирок від 03.06.2013

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Черткова Н. І.

Ухвала від 27.05.2013

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Черткова Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні