Постанова
від 03.06.2013 по справі 809/1450/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" червня 2013 р. Справа № 809/1450/13-a

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Мигалюк Ю.В., розглянувши у порядку скороченого провадження в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІ-ОУШЕН ЛАЙНЕР ЕЙДЖЕНСІ» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

14.05.2013 року Державна податкова інспекція у м. Івано-Франківську звернулася в суд з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІ-ОУШЕН ЛАЙНЕР ЕЙДЖЕНСІ» про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідач більше року не подає податкову звітність, а відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" це є підставою для припинення юридичною особи, що не пов'язано з її банкрутством.

Відповідно до приписів частини 3 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, про відкриття скороченого провадження суд виносить ухвалу, копія якої невідкладно надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу.

Згідно із пунктом 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Судом 15.05.2013 року винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження в даній адміністративній справі, яку направлено відповідачу, однак на адресу суду повернулось поштове відправлення з зазначенням причини невручення «підприємство відсутнє»(а.с.12).

Частиною 11 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Оскільки ухвала про відкриття скороченого провадження від 15.05.2013 року надіслана в формі судової повістки та не отримана відповідачем з незалежних від суду причин, вона вважається отриманою належним чином.

Заперечення чи заява про визнання позову від відповідача на адресу суду у строки, передбачені статтею 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, не надходили.

Суд, розглянувши та оцінивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України - без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради 18.09.2007 року проведено державну реєстрацію юридичної особи - Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮНІ-ОУШЕН ЛАЙНЕР ЕЙДЖЕНСІ» (а.с.6-7).

Згідно положень п.49.2 ст.49 Податкового кодексу України платник податків зобовязаний за кожний встановлений ПК України звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, відповідно до Податкового кодексу України незалежно від того, чи провадив таккий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Відповідно до п.п.11.10 п.11 Порядку обліку платників податків, затвердженого наказом ДПА України від 22.12.2010 року №979 та зареєстрованого в МЮ України 30.12.2010 року №1439/18734, якщо платник податків немає заборгованості перед бюджетом та у разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів податкової звітності, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення відносно платника податків-про звернення до суду із позовною заявою про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Податкову звітність, згідно з довідкою позивача № 8218/10/18-180/2819 від 09.04.2013 року, відповідач не подає в період з 01.01.2011 року по 31.12.2012 року, тобто більш ніж протягом одного року, що є підставою для припинення юридичної особи (а.с.8).

Довідкою № 9064/10/19-150/2753 від 22.04.2013 року підтверджено що відповідач станом на 22.04.2013 року заборгованості до бюджету немає (а.с.9).

Згідно з підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право, в тому числі, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Пунктом 67.2 статті 67 Податкового кодексу України встановлено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення, зокрема, щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до вимог частини 1 статті 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Статтею 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" визначено порядок державної реєстрації припинення суб'єкта господарювання - юридичної особи на підставі судового рішення.

Відповідно до вимог частини 1 статті 38 даного Закону суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Відповідно до частини 1 статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України негайно також виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження у адміністративних справах, передбачених пунктами 1, 3, 4 частини першої статті 183-2 цього Кодексу.

За наведених підстав та вказаних правових норм, враховуючи той факт, що за відповідачем не рахується жодної заборгованості перед бюджетом, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає задоволенню.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст.ст.11, 71, 86, 162, 183-2, 256 КАС України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «ЮНІ-ОУШЕН ЛАЙНЕР ЕЙДЖЕНСІ» (код ЄДРПОУ 35358898, вул.Бориславська, 99, м.Івано-Франківськ, 76000).

Відповідно до ч.1 ст. 49 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» після набрання постановою законної сили, направити її копію державному реєстратору виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради для вчинення дій щодо державної реєстрації припинення юридичної особи у встановленому законом порядку.

Постанову допустити до негайного виконання.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 КАС України, апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку і строки, визначені ст.254 КАС України.

Постанова складена 03.06.2013 року о 11:00 год.

Суддя Мигалюк Ю.В.

Дата ухвалення рішення03.06.2013
Оприлюднено05.06.2013
Номер документу31617960
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/1450/13-а

Постанова від 03.06.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

Ухвала від 15.05.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Мигалюк Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні