Постанова
від 29.04.2013 по справі 814/1504/13-а
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54001 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

29 квітня 2013 року Справа № 814/1504/13-а

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Зіньковський О. А. , в порядку письмового провадження вирішив адміністративну справу

за позовомНаціональна комісія , що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, вул. Б.Грінченка, 3,Київ 1,01001 доТовариства з обмеженою відповідальністю "Уорлд Агро Трейд", вул. Леніна, 21,Володимирівка,Казанківський р-н Миколаївська обл.,56415 простягнення фінансових санкцій в сумі 1700,00 грн., Національна комісія , що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг звернулась до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Уорлд Агро Трейд" з вимогою про стягнення фінансових санкцій в сумі 1700,00 грн..

Представник позивача надав клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідач, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином, у судове засідання не з'явився, про причину неприбуття суд не повідомив. Правом, передбаченим статтею 49 КАС України не скористався, письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є суду не надав.

Відповідно до ст. 122 та ст. 128 КАС України справа розглядається в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи суд, -

встановив:

Відповідно до пункту першого Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердженого Указом Президента України від 23.11.2011 №1070, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, є державним колегіальним органом, підпорядкованим Президенту України, підзвітним Верховній Раді України. Нацкомфінпослуг здійснює державне регулювання ринків фінансових послуг у межах, визначених законодавством.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» (далі - Закон) фінансова установа - юридична особа, яка відповідно до закону надає одну чи декілька фінансових послуг, а також інші послуги (операції), пов'язані з наданням фінансових послуг, у випадках, прямо визначених законом, та внесена до відповідного реєстру в установленому законом порядку. До фінансових установ належать банки, кредитні спілки, ломбарди, лізингові компанії, довірчі товариства, страхові компанії, установи накопичувального пенсійного забезпечення, інвестиційні фонди і компанії та інші юридичні особи, виключним видом діяльності яких є надання фінансових послуг, а у випадках, прямо визначених законом, - інші послуги (операції), пов'язані з наданням фінансових послуг.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Уорлд Агро Трейд» (далі -Відповідач) відповідно до установчих документів та відповідно до інформації, що міститься у Переліку юридичних осіб, які мають право надавати фінансові послуги та є суб'єктом нагляду Нацкомфінпослуг.

Статтею 39 Закону передбачено, що у разі порушення законів та інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність з надання фінансових послуг, національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, застосовує заходи впливу відповідно до закону. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, обирає та застосовує заходи впливу на основі аналізу даних та інформації стосовно порушення, враховуючи наслідки порушення та наслідки застосування таких заходів.

Статтею 40 Закону визначено: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, може застосовувати заходи впливу, та накладати штрафи в розмірах, передбачених статтями 41 і 43 цього Закону.

Нацкомфінпослуг обирає і застосовує заходи впливу на основі аналізу даних та інформації стосовно порушення законодавства про фінансові послуги.

За порушення Відповідачем вимог Закону, Нацкомфінпослуг на підставі акту від 30.08.2012 №44/16/03-ЛК було застосовано захід впливу у вигляді штрафу у розмірі 1700,00 грн. накладеного постановою від 20.09.2012 №44/16/03/01-ЛК про застосування штрафу за правопорушення, вчинені на ринках фінансових послуг (далі - постанова).

Відповідно до резолютивної частини постанови Відповідача було зобов'язано повідомити в термін до 20.10.2012 про сплату штрафу та надати копії підтверджуючих документів.

03.09.2012 Відповідачу було надіслано листа (вих. №3384/16-8) з направленням акту про порушення підтвердження про відправлення акта - копія рекомендованого поштового відправлення від 13.09.2012).

20.09.2012 Відповідачу було надано постанову про застосування заходу впливу підтвердження про отримання постанови - підпис представника за довіреністю ОСОБА_3).

До суду не надходило документів щодо оскарження зазначеної постанови від 20.09.2012 №44/16/03/01-ЛК про застосування до Відповідача заходу впливу у вигляді постанови про штраф.

Частиною третьою статті 41 Закону передбачено, що штрафи, накладені Уповноваженим органом, стягуються у судовому порядку.

Згідно до ст.11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач своїм правом не скористався, на час розгляду справи, у встановленому порядку постанову позивача не оскаржив.

За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про судовий збір" позивач звільнений від сплати судового збору.

Керуючись статтями 158, 160-163 КАС України, адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Уорлд Агро Трейд» ( вул. Леніна, 21, с. Володимирівка, Казанківський район, Миколаївської обл. 56415, код ЄДРПОУ35836653 ), до Державного України, (на рахунок територіального управління Державної казначейської служби України за місцем знаходження платника на балансовий рахунок 3111 «Надходження до загального фонду державного бюджету», код бюджетної класифікації за доходами 21081100 «Адміністративні штрафи та інші санкції», символ звітності 106) штраф у сумі 1700,00 (одна тисяча сімсот гривень нуль копійок).

Постанова набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 254 КАС України.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанову може бути оскаржено в порядку передбаченому статтями 185, 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського адміністративного апеляційного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі проголошення у судому засіданні вступної та резолютивної частини постанови, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя О. А. Зіньковський

Дата ухвалення рішення29.04.2013
Оприлюднено05.06.2013
Номер документу31630503
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/1504/13-а

Постанова від 29.04.2013

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

Ухвала від 03.04.2013

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні