Постанова
від 13.03.2013 по справі 814/751/13-а
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54001 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв.

13 березня 2013 року Справа № 814/751/13-а

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Зіньковський О. А. , в порядку письмового провадження вирішив адміністративну справу

за позовомУправління Пенсійного фонду України в м. Вознесенську та Вознесенському р-ні Миколаївської обл., вул. Кірова, 25,Вознесенськ,Миколаївська область,56500 доВиробничого Кооперативу "Тюльпан", вул. Кібрика, 1-А,Вознесенськ,Миколаївська область,56500 простягнення заборгованості в сумі 2860,37 грн., Управлінням Пенсійного фонду України в м. Вознесенську та Вознесенському районі Миколаївської області пред'явлено позов до Виробничого Кооперативу "Тюльпан" з вимогою про стягнення заборгованості в сумі 2860 грн. 37 коп..

Представник позивача надав клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідач, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином, у судове засідання не з'явився, про причину неприбуття суд не повідомив. Правом, передбаченим статтею 49 КАС України не скористався, письмові заперечення проти позову та докази, які у нього є суду не надав.

Відповідно до ст. 122 та ст. 128 КАС України справа розглядається в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи суд, -

встановив:

Виробничий кооператив „Тюльпан", є платником єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (надалі - єдиний внесок), на якого Законом України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" покладено обов'язок сплачувати до Пенсійного фонду України єдиний внесок.

За результатами господарської діяльності станом на 25.01.2012р. Відповідач має узгоджену, але несплачену заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 2860,37 грн.

Наявність вказаної заборгованості підтверджується звітом про суми нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (дод.4 табл.1) за жовтень 2012 року та рішеннями про застосування фінансових санкцій.

Відповідач надав звіти у електронному вигляді з використанням електронно-цифрового підпису.

Загальна сума єдиного внеску за жовтень 2012 р. самостійно визначена підприємством, зазначена у рядку 8 таблиці 1 додатку 4 і складає - 2860,37 грн. Вона повинна сплачуватись підприємством відповідно до ч.8 ст.9 Закону № 2464Л/І до 20 числа місяця слідуючого за звітним.

У зв'язку з несплатою єдиного внеску у встановлений термін, відповідно до вимог ч.4 ст.25 Закону №2464-\/І управлінням Пенсійного фонду України в м.Вознесенську Відповідачу була направлена вимога про сплату недоїмки: - № Ю-5 від 05.12.12 р. на суму 27026,81 грн., яка отримана 05.12.12 р.

У суму даної вимоги включена заборгованість відповідача за жовтень 2012 року в сумі 2860,37 грн. Інша сума заборгованості, що включена до вимоги, знаходиться на розгляді в Миколаївському окружному адміністративному суді.

Протягом 10 робочих днів із дня одержання вимоги про сплату недоїмки страхувальник зобов'язаний сплатити суми недоїмки. У цей самий період страхувальник у разі незгоди з розрахунком суми недоїмки, узгоджує її з органами Пенсійного фонду, а у разі неузгодження вимоги з органами Пенсійного фонду має право на оскарження вимоги.

Протягом 10 робочих днів відповіді від Відповідача не надійшло, вимога оскаржена не була і тому вважається узгодженою 18.12.12 р.

До органів ДВС вимога не направлялась.

Таким чином, заборгованість Виробничого кооперативу „Тюльпан" перед управлінням ПФУ в м.Вознесенську та Вознесенському районі Миколаївської області станом на 25.01.13 року становить 2860,37 грн.

Згідно до ст.11 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Відповідач своїм правом не скористався, на час розгляду справи, у встановленому порядку вимогу позивача про сплату недоїмки не оскаржив, заборгованість у сумі 2860 грн. 37 коп. не сплатив.

Згідно ч. 4 ст. 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", територіальний орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про судовий збір" позивач звільнений від сплати судового збору.

Керуючись статтями 158, 160-163 КАС України, адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Виробничого кооперативу „Тюльпан" (код ЄДРПОУ 19301170) ззаборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 2860 гривень 37 коп. (дві тисячі вісімсот шістдесят грн. 37 коп.) на користь управління Пенсійного фонду України в м.Вознесенську та Вознесенському районі Миколаївської області (код ЄДРПОУ 37945221).

Постанова набирає законної сили в порядку передбаченому статтею 254 КАС України.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанову може бути оскаржено в порядку передбаченому статтями 185, 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського адміністративного апеляційного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі проголошення у судому засіданні вступної та резолютивної частини постанови, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя О. А. Зіньковський

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.03.2013
Оприлюднено06.06.2013
Номер документу31630946
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/751/13-а

Постанова від 13.03.2013

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

Ухвала від 21.02.2013

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Зіньковський О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні