Ухвала
від 03.03.2009 по справі б-21/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б-21/12

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Шевченка 16, м.Івано-Франківськ, 76000, тел. 2-57-62

  

УХВАЛА

 03 березня 2009 р.  Справа № Б-21/12   

Господарський   суд Івано - Франківської області у складі судді:

Скапровської Ірини  Михайлівни

при секретарі Чверенчук Р. Р.  розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою:    Голови ліквідаційної комісії  Підприємства житлово -  комунального господарства, пр. Шевченка, 1, с. Задністрянське, Галицький район, Івано-Франківська область, 77133  про визнання   Підприємства житлово -  комунального господарства  - банкрутом

За участю:

Від житлово - комунального господарства  Лесів  Марія  Степанівна..

Суть справи: Голова ліквідаційної комісії  Підприємства житлово -  комунального господарства " звернувся до суду із заявлю  про визнання  Підприємства житлово -  комунального господарства "банкрутом в порядку ст.51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

       Ухвалою суду від  16.02.2009р. порушено провадження у справі про визнання  Підприємства житлово -  комунального господарства, пр. Шевченка, 1, с. Задністрянське, Галицький район, Івано-Франківська область, 77133 код ЗКПО 30991580 - банкрутом, призначено  підготовче  засідання на 03.03.09.  та зобов"язано   заявника подати докази розміщення в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється,  повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї, проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред"явлених кредиторами вимог, а також результати їх розгляду, проміжний ліквідаційний баланс повинен бути затверджений учасниками юридичної особи або органом який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи, оцінку вартості майна.

        Відповідно до ч. 4 статті 105 Цивільного кодексу України комісія з припинення юридичної особи поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення юридичної особи та про порядок і строк заявлення кредиторами вимог до неї. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення юридичної особи.

          Ч. 1 статті 110 ЦК України встановлено , що  юридична особа ліквідується, зокрема, за рішенням її учасників або органу юридичної особи, уповноваженого на це установчими документами, в тому числі у зв'язку із закінченням строку, на який було створено юридичну особу, досягненням мети, для якої її створено, а також в інших випадках, передбачених установчими документами.

          Якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа ліквідується в порядку, встановленому законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом , частина 3 статті 110 ЦК України .

          Ч. 1 статті 111 ЦК України  передбачено, що ліквідаційна комісія після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи або органом, який прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи.

          Отже, враховуючи вищезазначені вимоги закону, необхідними передумовами для звернення із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство боржника у порядку статті 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" є: оцінка вартості наявного майна боржника, публікація оголошення згідно з вимогами статті 105 ЦК України з метою виявлення кредиторів та встановлення повного обсягу кредиторської заборгованості, повідомлення органу державної податкової служби про ліквідацію підприємства та складання проміжного ліквідаційного балансу. Крім того, звернення до суду з такою заявою можливо лише після закінчення строку, передбаченого статтею 105 ЦК України .

                    Однак ,  заявник  не подав  документів , які згідно   вищевказаних  норм є необхідними.                                         Згідно ч. 2 ст. 4-1 ГПК України, господарські суди розглядають справи  про  банкрутство  у порядку  провадження,  передбаченому  цим  Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом  України  "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

                    Відповідно до  п. 5 ч. 1 ст. 81 ГПК України,  господарський суд залишає позов без розгляду, якщо  позивач  без  поважних  причин  не   подав    витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

                    

           Керуючись  п.5 ч.1 ст.81, ст.86  Господарського процесуального кодексу України, суд

                                                                     

                                                  УХВАЛИВ:

заяву -    Голови ліквідаційної комісії  Підприємства житлово -  комунального господарства, пр. Шевченка, 1, с. Задністрянське, Галицький район, Івано-Франківська область, 77133;    про визнання   Підприємства житлово -  комунального господарства, пр. Шевченка, 1, с. Задністрянське, Галицький район, Івано-Франківська область банкрутом - залишити без розгляду.

Скасувати мораторій введений ухвалою суду від 16.02.2009р.  

Ухвалу направити заявнику - боржнику, Державному управлінню з питань банкрутства (м. Івано-Франківськ, вул. С.Стрільців, 15), Державному реєстратору (Площа волі,1, м. Галич).

Суддя                                                            Скапровська Ірина Михайлівна

Виготовлено в АС "Діловодство суду"


  

Дата ухвалення рішення03.03.2009
Оприлюднено20.03.2009
Номер документу3163350
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-21/12

Ухвала від 03.03.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І.М.

Ухвала від 16.02.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні